ΑΕΚ - Ιωνικός 3-0: Λάμψη Τσούμπερ, ευκαιρίες οι φιλοξενούμενοι, αλλά έμειναν με δέκα...(highlights)

Η ΑΕΚ κέρδισε εύκολα 3-0 στο ΟΑΚΑ τον Ιωνικό (είχε ευκαιρίες μέχρι το 30') που έπαιζε από το 33' με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Ρομαό. Τα γκολ οι Λε Ταλέκ (7'), Άμραμπατ (62'), Τσούμπερ (67'), με τον τελευταίο να αλλάζει την εικόνα των νικητών στο β' ημίχρονο. 

ΑΕΚ - Ιωνικός 3-0: Λάμψη Τσούμπερ, ευκαιρίες οι φιλοξενούμενοι, αλλά έμειναν με δέκα...(highlights)

Ο Ιωνικός μέχρι και το 30’ ήταν η ομάδα που είχε τις ευκαιρίες για γκολ αλλά η ΑΕΚ πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη με 1-0 στο σκορ, με το τέρμα του Λε Ταλέκ (7’ κεφαλιά), μετά την εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου και την κακή αντιμετώπιση της φάσης από τον Σάντσες.

Ο Ιωνικός στην επιστροφή του στη Super League στάθηκε πολύ καλά, είχε ευκαιρίες με Τουράμ (1’, 17’), Λένις (9’) αλλά δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα ενώ στο 33’ έμεινε και με δέκα παίκτες (αποβολή Ρομαό με 2η κίτρινη κάρτα αφού είχε δεχθεί την πρώτη στο 24’), γεγονός που δυσκόλεψε το έργο της ομάδας του Δημήτρη Σπανού.

Ο Άοσμαν γύρισε δίπλα στον Γκοτσούλια για να καλύψει τη θέση του Ρομαό αλλά ο Ιωνικός από τη στιγμή που έμεινε με δέκα δεν μπορούσε να βγει μπροστά και να απειλήσει ενώ η ΑΕΚ είχε ένα καλό σουτ με τον Άμραμπατ λίγο πριν από το τέλος του α’ μέρους.

Ο Ιωνικός συνέχισε με τον ίδιο σχηματισμό παίζοντας με δέκα και με την έναρξη του β' μέρους (4-4-1) αλλά δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα καθόλου. Ο Μιλόγεβιτς έριξε στο ματς Τσούμπερ, Σιμάνσκι χωρίς και πάλι να αλλάξει κάτι στο σχηματισμό αφού ο πρώτος πήγε στα άκρα της επίθεσης και ο δεύτερος δίπλα στον Λε Ταλέκ στη μεσαία γραμμή. Οι Τσούμπερ (48', 58'), Μάνταλος (51') απείλησαν με μακρινά σουτ αλλά ο Χουτεσιώτης δεν ανησύχησε, ωστόσο το 2-0 δεν άργησε και ήρθε στο 62' με το πέναλτι (το κέρδισε ο Αραούχο από τον Μύγα, μετά την ωραία κάθετη πάσα του Τσούμπερ ο οποίος ήταν σαφώς πιο δραστήριος από τον Στάνκοβιτς) του Άμραμπατ, με τους γηπεδούχους να κάνουν ότι θέλουν στο γήπεδο, παίζοντας με παίκτη παραπάνω. Στο 64' (Τσούμπερ) και στο 66' (Αραούχο) έχασαν την ευκαιρία για το 3-0, που τελικά ήρθα στο 67' με τον πρώτο με σουτ μετά τη συνεργασία που είχε με τον Μάνταλο.

Ακολούθησαν οι αλλαγές από τους δύο προπονητές με το ματς φυσικά να έχει κριθεί στο πρώτο 20λεπτο του β' ημιχρόνου και όλοι απλά περίμεναν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, με τον Ιωνικό να κρατάει το πρώτο μισάωρο του αγώνα και την ΑΕΚ την εικόνα του β' μέρους και φυσικά την παρουσία του Τσούμπερ, ο οποίος μπήκε στη θέση του Τάνκοβιτς και ήταν μέσα σε όλες σχεδόν τις συνεργασίες της ομάδας του. Από αυτόν ξεκίνησε και το δοκάρι του Λιβάι Γκαρσία στο 84' με τον ακραίο επιθετικό της ΑΕΚ να έχει υποδειχθεί σε θέση οφ σάιντ.

Μικρογραφία

ΑΕΚ – Ιωνικός 3-0

Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο

Διαιτητής: Τζοβάρας (Φθιώτιδας)

Σκόρερ: 7’ Λε Ταλέκ, 62' Άμραμπατ, 67' Τσούμπερ

Κίτρινες: Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μάνταλος, Μύγας, Λε Ταλέκ

Κόκκινη: Ρομαό (2η κίτρινη)

Συνθέσεις

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς – Μισελέν, Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί – Λε Ταλέκ, Γαλανόπουλος (46' Σιμάνσκι) – Άμραμπατ (68' Λιβάι Γκαρσία), Μάνταλος (68' Γέβτιτς), Τάνκοβιτς (46' Τσούμπερ) – Αραούχο (76' Ανσαριφάρντ)

ΙΩΝΙΚΟΣ: Χουτεσιώτης – Μύγας (93' Κωνσταντινίδης), Τσιγκρίνσκι, Σάντσεζ, Βαλεριάνος – Ρομαό, Γκοτσούλιας – Λένις (68' Κιάκος), Άοσμαν (68' Ντάλσιο), Καμπράλ (79' Ματσούκας) – Τουράμ (79' Μάναλης)