Ο Μαρτίνς τρίβει τα χέρια του με τον Γκερέρο

Τα πέντε γκολ του Ισπανού που έχουν στείλει τη ψυχολογία του στα ύψη και η ατάκα του Σιόβα που βγαίνει και δικαιώνεται.

Ο Μαρτίνς τρίβει τα χέρια του με τον Γκερέρο

«Πάρτε τον και δεν θα χάσετε», είχε πει ο Δημήτρης Σιόβας στους ανθρώπους του Ολυμπιακού όταν του τηλεφώνησαν να τον ρωτήσουν για τον Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο. Ο 28χρονος επιθετικός ήρθε στους «ερυθρόλευκους» έχοντας στο ενεργητικό του τέσσερα γκολ με τη φανέλα της Λεγανές, αλλά απέδειξε πως οι αριθμοί δεν παίζουν πάντα μπάλα και δεν λένε πάντα την αλήθεια για τις πραγματικές ικανότητες του κάθε ποδοσφαιριστή.

Ο Ισπανός φορ δεν προκάλεσε… γκελ στον κόσμο, όμως, μετά από τέσσερα φιλικά παιχνίδια σε Αυστρία και Βέλγιο έχει σκοράρει πέντε φορές, έχοντας βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα σε όλα τα ματς. Στο ξεκίνημα της προετοιμασίας ο Πέδρο Μαρτίνς χρησιμοποιούσε τον Γκερέρο κυρίως με άλλον επιθετικό δίπλα του, όμως τώρα δείχνει ότι μπορεί να σταθεί ακόμα και μόνος του.

Τη στιγμή που ο Ολυμπιακός κινείται για την απόκτηση ενός φορ ο Γκερέρο στέλνει μηνύματα ότι δεν ήρθε για συμπληρωματικός. Ο ίδιος είναι πανευτυχής με όσα βιώνει μέχρι τώρα στον Πειραιά και τονίζει πως με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές δίπλα του θα μπορέσει να κάνει μία καλή σεζόν.

Ο Πορτογάλος προπονητής από την πλευρά του βλέποντας τον Γκερέρο να σκοράρει συνεχώς και να έχει ρέντα έστω και στα φιλικά τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση. Πρώτα απ’ όλα έχει στη διάθεση του έναν επιθετικό που βάζει τη μπάλα στα δίχτυα. Με την Έουπεν πήρε την πάσα από τον Φορτούνη, ενώ είχε πάνω του δύο αμυντικούς και με ωραία κίνηση έκανε το σουτ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Τον ήξερε καλά ο Μαρτίνς, τον είχε παρακολουθήσει στην Ισπανία και τώρα βλέπει στην πράξη πως έχει στα χέρια του ένα σημαντικό «εργαλείο». Δεν είναι μόνο τα γκολ, αλλά και η τακτική δουλειά που βγάζει στο γήπεδο. Ο Γκερέρο τηρεί κατά γράμμα όσα ζητάει ο Μαρτίνς και από αυτόν ξεκινάει η πίεση στο γήπεδο. Κινείται συνεχώς χωρίς τη μπάλα, ενώ την υποδέχεται με πολύ ωραίο τρόπο και την «σπάει» σε συμπαίκτες του.

Όταν ρολάρει ακόμα καλύτερα η ομάδα και «δέσουν» από πίσω του οι Φορτούνης, Λάζαρος και Ποντένσε είναι βέβαιο πως και γι’ αυτόν τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Με τα πέντε γκολ που έχει βάλει μέχρι τώρα, όμως, έχει αποκτήσει αυτοπεποίθηση που είναι απαραίτητη στον επιθετικό. Από την άλλη, όμως και με αυτόν πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι, διότι τα φιλικά παιχνίδια έχουν τεράστια διαφορά από τα επίσημα. Είναι παίκτης ψυχολογίας και θα πρέπει να τον δούμε πως θα λειτουργήσει υπό πίεση, διότι μη ξεχνάμε πως ο Ολυμπιακός είναι ένας σύλλογος με μεγάλη πίεση. Προς το παρόν ο Γκερέρο υπενθυμίζει σε όλους ότι το γήπεδο είναι ο καθρέπτης για όλους.