Παναθηναϊκός- Απόλλων Σμύρνης 4-0: Ήταν… μόνος στο σπίτι! (highlights)

Ο Παναθηναϊκός έκανε ιδανική πρεμιέρα στη Λεωφόρο κερδίζοντας με σκορ 4-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης έχοντας πρωταγωνιστές τους Βιτάλ και Καρλίτος και παίζοντας καλό ποδόσφαιρο από το 25΄και έπειτα

Παναθηναϊκός- Απόλλων Σμύρνης 4-0: Ήταν… μόνος στο σπίτι! (highlights)

Ο Παναθηναϊκός ήταν καταιγιστικός στη Λεωφόρο κερδίζοντας με σκορ 4-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης και έκανε ιδανική πρεμιέρα στο ξεκίνημα.

Οι «πράσινοι» έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο και είχαν τον Ματέους Βιτάλ σε πολύ καλή βραδιά, καθώς ο βραζιλιάνος είχε εμπνεύσεις, πάσαρε σωστά και βοήθησε σημαντικά την ομάδα του να φτάσει στη νίκη.

Πολύ καλός και ο Καρλίτος, που ήταν αποτελεσματικός στις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν.

Από την άλλη πλευρά οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλά, αλλά μετά το 2-0 και την κόκκινη κάρτα του Φατιόν δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν την κατάσταση και… κατέρρευσαν.

Στο ξεκίνημα το αγώνα ο Απόλλωνας είχε καταφέρει να επιβάλει το παιχνίδι του με τους τρεις «κόφτες» στη μεσαία γραμμή (Φατιόν, Σλίβκα, Κάστρο) και μέχρι το 25’ ο Παναθηναϊκός είχε «εγκλωβιστεί».

Ωστόσο ο Ματέους Βιτάλ ήταν εκείνος που είχε στα χέρια του τα… κλειδιά για να ανοίξει την άμυνα των φιλοξενουμένων. Με τις κινήσεις του, αλλά και με τις πάσες του άνοιξε χώρους και δημιούργησε τις προϋποθέσεις, ώστε οι γηπεδούχοι να πάρουν τα ηνία του αγώνα.

Στο 30’ μετά από σουτ του Ρούμπεν ο Μαουρίσιο πήρε το… ριμπάουντ και πλάσαρε τον Βέρχουλστ που είχε απομακρύνει με αστάθεια κάνοντας το 1-0.

Στο 42’ ο Απόλλωνας έχασε μεγάλη ευκαιρία, καθώς ο Τσιλούλης δεν πρόλαβε να «τσιμπήσει» τη μπάλα πάνω από τον Διούδη, που βγήκε και απομάκρυνε.

Στο 45+1 ο Βιτάλ τροφοδότησε τον Χουάνκαρ στην αντεπίθεση, ο Ισπανός έκανε τη σέντρα και ο Καρλίτος πλάσαρε κάνοντας το 2-0.

Στο 54’ ο Φατιόν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη και τα δεδομένα έγιναν χειρότερα για τον Απόλλωνα. Θα πρέπει να τονιστεί πως η πρώτη δόθηκε λανθασμένα στον παίκτη από τον Σιδηρόπουλο στο 37’, μια και έπρεπε να δοθεί στον Ντεντάκη.

Ο Απόλλωνας έχασε τρεις καλές ευκαιρίες με τον Ντάουντα και τον Φαν Λα Πάρα, αλλά ο Παναθηναϊκός με τον Καρλίτος έκανε το 3-0 στο 73’ μετά από ωραία κάθετη πάσα του Βιτάλ και «κλείδωσε» τη νίκη δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην πρεμιέρα του με το γκολ του Αλεξανδρόπουλου.


Μικρογραφία

Παναθηναϊκός- Απόλλων Σμ. 4-0

Γήπεδο: Λεωφόρος

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Σκόρερς: Μαουρίσιο (30΄), Καρλίτος (45+1, 73’), Αλεξανδρόπουλος (84’)

Κίτρινες: Ρούμπεν (12’), Μαουρίσιο (19’), Χουάνκαρ (63΄)- Κάστρο (9’), Σλίβκα (26’), Φατιόν (37’), Τσιλούλης (63΄), Ντομίνγκες (79’)

Κόκκινη: Φατιόν (54’)

Συνθέσεις:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σάρλια, Κώτσιρας, Μαουρίσιο (46’ Αλεξανδρόπουλος), Ρούμπεν, Αϊτόρ (65’ Χατζηγιοβάνης), Βιτάλ (74’ Παλάσιος), Λούντκβιστ (46’ Ιωαννίδης), Καρλίτος


ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜ. (Γιάννης Πετράκης):Βέρχουλστ, Ντεντάκης, Λισγάρας, Ντομίνγκες, Τουτουαρίμα, Φατιόν, Σλίβκα (64’ Ματέι), Κάστρο, Τσιλούλης (65’ Φαν Λα Πάρα), Σαχλί (55’ Παμλίδης ), Ντάουντα 964’ Ιωαννίδης)