Πιο ύπουλος ο Ατρόμητος από την... Αντβέρπ!

Υπάρχουν λόγοι που η πρεμιέρα του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο στο πρωτάθλημα είναι πιο δύσκολη σε σχέση με την πρεμιέρα των ομίλων του Europa League κόντρα στην Αντβέρπ.

Πιο ύπουλος ο Ατρόμητος από την... Αντβέρπ!

Εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε... Η Αντβέρπ είναι σαφέστατα κατά πολύ ανώτερη ομάδα από τον Ατρόμητο και δεν μπαίνουμε αυτή τη στιγμή σε καμία διαδικασία σύγκρισης μεταξύ των δύο συλλόγων. Προφανώς και ο τίτλος του κειμένου είναι ολίγον τι παραπλανητικός.

Εστιάζουμε, ωστόσο, στο τάιμινγκ που παίζει ο Ολυμπιακός με τον Ατρόμητο σε σχέση με το τάιμινγκ του αγώνα εναντίον της Αντβέρπ.

Ο Πέδρο Μαρτίνς βρίσκεται στη δύσκολη θέση να διαχειριστεί ενόψει Ατρομήτου κάποιους ποδοσφαιριστές που απουσίαζαν με τις Εθνικές τους ομάδες για δέκα μέρες. Κάποιοι αγωνίστηκαν στα αντιπροσωπευτικά τους συγκροτήματα, κάποιοι άλλοι είχαν βιδωθεί στον πάγκο και κάποιοι έμειναν κλειδαμπαρωμένοι στο ξενοδοχείο και έκαναν μόνο γυμναστήριο (οι δύο Καμαρά λόγω του πραξικοπήματος).

Συν τοις άλλοις, ο Πορτογάλος τεχνικός δεν γνωρίζει ακριβώς τι θα βρει μπροστά του την Κυριακή (12/9). Αυτή τη στιγμή η μοναδική εικόνα που έχει από τον Ατρόμητο, είναι ορισμένα φιλικά ματς, όπου έγιναν αρκετές δοκιμές και πειραματισμοί.

Φυσικά και δεν περνάει απαρατήρητο ότι οι Περιστεριώτες έφεραν απογοητευτικά αποτελέσματά στα φιλικά του καλοκαιριού, με αποκορύφωμα το πρόσφατο 1-3 από τον Απόλλωνα Σμύρνης στα δυτικά προάστια. Και πάλι, όμως, δεν μπορεί κανένας προπονητής να βγάλει ασφαλές συμπέρασμα για μία ομάδα μέσα από φιλικές αναμετρήσεις, όπου ενδεχομένως κάτι να κρύβει και το εκάστοτε τεχνικό τιμ.

Αντιθέτως, την Αντβέρπ την γνωρίζουν πολύ καλά στον Ρέντη... Έχει δώσει ένα σωρό επίσημα ματς σε Βέλγιο και Europa League. Την ξέρει απέξω κι ανακατωτά και κυρίως σε σχέση με το ματς του Ατρομήτου, δεν θα αντιμετωπίσει στην προετοιμασία για το παιχνίδι της Πέμπτης (16/9) το πρόβλημα με την απουσία ποδοσφαιριστών από τον Ρέντη λόγω υποχρεώσεων στις Εθνικές ομάδες.

Με την Αντβέρπ θα έχει κάνει σαφέστατα καλύτερη προετοιμασία σε όλα τα επίπεδα συγκριτικά με την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Επαναλαμβάνουμε ότι η εικόνα του Ατρομήτου ήταν απογοητευτική στα φιλικά. Όμως, είναι επαρκές δείγμα οι ενδεκάδες του Άνχελ Λόπεθ στα φιλικά ενόψει του αγώνα της Κυριακής (12/9); Οι απαντήσεις θα δοθούν σε λίγα 24ωρα, με τον Ολυμπιακό φυσικά να μην στοχεύει σε τίποτα άλλο από το να μπει με το δεξί στο πρωτάθλημα απέναντι σε έναν αντίπαλο που παραδοσιακά δεν έχει αποδειχθεί εύκολος ακόμα και σε κακές περιόδους του.