Αποστολόπουλος: Η λύση για το αριστερό άκρο στα πόδια του Μαρτίνς

Ο Μαρτίνς έχει τη λύση για το αριστερό άκρο μέσα στα πόδια του και εκείνο που απομένει είναι να δείξει εμπιστοσύνη στον Απόστολο Αποστολόπουλο. 

Αποστολόπουλος: Η λύση για το αριστερό άκρο στα πόδια του Μαρτίνς

Το φιλικό παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Άρη άνοιξε και πάλι κουβέντα για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα του Πειραιά και για τον βαθμό ετοιμότητας στα πρώτα επίσημα παιχνίδια που έχει μπροστά της. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμενόταν το ματς για να δούμε τον Μίχαλ Καρμπόβνικ, ο οποίος ξεκίνησε στο αριστερό άκρο της άμυνας και τελείωσε στο δεξί. Το θέμα με τους ακραίους μπακ θα μας απασχολήσει αρκετά και κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν.

Ας δούμε, όμως, κάποια πράγματα με το συγκεκριμένο ζήτημα. Ο Κένι Λαλά έχει τη στήριξη όλου του οργανισμού και πλέον είναι στο χέρι του να μπορέσει να αρπάξει την ευκαιρία και να δείξει τον πραγματικό του εαυτό. Στον Ρέντη υπάρχει πίστη πως ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής δεν έχει δείξει ακόμη τι μπορεί να κάνει στο γήπεδο. Ο Γάλλος έχει καλό όνομα στην πατρίδα του κι εκείνο που θέλει είναι να αισθανθεί εμπιστοσύνη και ασφάλεια. Ο Ολυμπιακός τού τα προσφέρει αυτά και είναι στο χέρι του πλέον. Μπορεί να έγινε προσπάθεια να αποκτηθεί δεξί μπακ, αλλά δεν καρποφόρησε. Οι «ερυθρόλευκοι» στηρίζουν τον Λαλά, του δείχνουν εμπιστοσύνη και θεωρούν ότι μπορεί να αποδειχθεί σημαντικός. Στο ματς με τον Άρη πράγματι έδειξε να είναι πιο απελευθερωμένος, αλλά του λείπει η σωστή επιλογή στην τελική προσπάθεια. Βγήκε κάποιες φορές καλά στην επίθεση, αλλά οι σέντρες του δεν ήταν πετυχημένες. Επίσης από τον Λαλά λείπει η διάρκεια μέσα στο παιχνίδι, διότι μπαίνει καλά, αλλά στη συνέχεια χάνεται. Στο δεξί άκρο υπάρχει επίσης και η λύση του Θανάση Ανδρούτσου, ενός παιδιού που το πιστεύει ο Μαρτίνς και είναι βέβαιο ότι και φέτος θα έχει τον ρόλο του.

Η μεγαλύτερη κουβέντα γίνεται για την αριστερή πλευρά. Ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ είναι ο μόνος καθαρός μπακ που έχει μείνει για αυτήν τη θέση. Ο Μολδαβός μπακ θα τραβήξει το περισσότερο κουπί και αυτήν τη σεζόν, αλλά, εκτός του ότι θέλει παίκτη για να του δίνει ανάσες, ο ανταγωνισμός πάντα έχει οφέλη. Ο Όλεγκ δεν είναι παιδί που επαναπαύεται, αλλά είναι αλλιώς και για εκείνον να ξέρει ότι υπάρχει απειλή για τη θέση.

Όσον αφορά τον Καρμπόβνικ, θέλει ακόμη τον χρόνο του για να δείξει τι μπορεί να κάνει. Πάντως στο δεκάλεπτο που έπαιξε δεξιά φάνηκε να πατάει πιο καλά στα πόδια του και να βγαίνει με μεγαλύτερη άνεση στην επίθεση.

Για την αριστερή πλευρά όμως η λύση υπάρχει και στο πρόσωπο του Απόστολου Αποστολόπουλου. Και ο Μαρτίνς θα πρέπει να δει με άλλο μάτι αυτήν την περίπτωση. Ο Πορτογάλος τεχνικός κοιτούσε μπακ που ήταν 19, 20 ή 21 ετών και μάλιστα προέρχονταν από τη Λατινική Αμερική. Αυτό σημαίνει πως το ποσοστό να μην προσαρμοστεί ο παίκτης ήταν πολύ μεγάλο. Ο μικρός έκανε πολύ καλή προετοιμασία, έδειξε ότι έχει στοιχεία που θυμίζουν Τσιμίκα και σε μία σεζόν που ο Ολυμπιακός έχει πρόβλημα σε αυτήν τη θέση μπορεί να πάρει χρόνο. Ο Μαρτίνς έχει τη λύση για το αριστερό άκρο μέσα στα πόδια του και εκείνο που απομένει είναι να δείξει εμπιστοσύνη σε ένα παιδί που έχει αποκτηθεί με την προοπτική να γίνει ο «νέος Τσιμίκας».

Φυσικά ο προπονητής ξέρει καλύτερα από τον καθένα, αυτός είναι στον Ρέντη, αλλά από την άλλη αξίζει να δώσει ευκαιρία σε ένα παιδί που του έχει δείξει ποιος είναι.