Δύο διαφορετικοί κόσμοι: Σάββατο (11/9) παίζει η Αντβέρπ, Κυριακή (12/9) ο Ολυμπιακός

Η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος Βελγίου έβαλε την Αντβέρπ να παίξει το Σάββατο (11/9) λόγω του αγώνα της με τον Ολυμπιακό στο Europa League. Η ελληνική Super League, όμως, όρισε το Ολυμπιακός - Ατρόμητος την Κυριακή (12/9) και οι Βέλγοι θα έχουν μία μέρα παραπάνω ξεκούρασης και προετοιμασίας! 

Δύο διαφορετικοί κόσμοι: Σάββατο (11/9) παίζει η Αντβέρπ, Κυριακή (12/9) ο Ολυμπιακός

Έχουμε αναφέρει αρκετές φορές στο παρελθόν τη διαφορά νοοτροπίας και κυρίως αντιμετώπισης των διαφόρων ποδοσφαιρικών διοργανωτών πρωταθλημάτων του εξωτερικού σε σχέση με τις ελληνικές Αρχές.

Στα περισσότερα ποδοσφαιρικά κράτη της Ευρώπης, οι διοργανώτριες Αρχές φροντίζουν να μην πιέζουν τις ομάδες που συμμετέχουν στο Champions League, στο Europa League και τώρα στο Conference League.

Ορισμένες φορές αναβάλλουν ακόμα και παιχνίδια πρωταθλήματος, έτσι ώστε να είναι πιο ξεκούραστες οι ομάδες στις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις.

Στην Ελλάδα βέβαια αυτά είναι... ψιλά γράμματα. Την παραπάνω Πέμπη 16 Σεπτεμβρίου, ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Αντβέρπ. Τί έκανε λοιπόν η Σούπερ Λίγκα; Έβαλε τον Ολυμπιακό να παίξει την Κυριακή (12/9) με τον Ατρόμητο στο Καραϊσκάκη.

Τί έκανε η διοργανώτρια αρχή του βελγικού πρωταθλήματος; Έβαλε την Αντβέρπ να παίξει το Σάββατο (11/9) με την Έουπεν. Άρα, θα έχει μία μέρα παραπάνω ξεκούρασης η βελγική ομάδα ενόψει της πρεμιέρας των ομίλων του Europa League.

Κι αν ορισμένοι πιστεύετε ότι δεν παίζει ρόλο μία έξτρα μέρα προετοιμασίας ή ξεκούρασης ενόψει ενός ευρωπαϊκού αγώνα, τότε καλό είναι να ρωτήσετε τους προπονητές. Ή ακόμα καλύτερα τους παράγοντες των ξένων Ομοσπονδιών και διοργανωτών των εκτός συνόρων πρωταθλημάτων, οι οποίοι προφανώς κάτι περισσότερο γνωρίζουν για να το έχουν κάνει πλέον ως «θεσμό» τα τελευταία 20 χρόνια να διευκολύνουν με αυτόν τον τρόπο τις ομάδες που συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Ολυμπιακό, τουλάχιστον στην προκειμένη περίπτωση δεν χαλάστηκαν με το να γίνει το ματς την Κυριακή (12/9). Βλέπετε, όταν γυρίζουν οι τελευταίοι διεθνείς την Παρασκευή (10/9), θα ήθελε ο Μαρτίνς να τους κάνει έστω μία προπόνηση.