Ο Μαυρουδής που ξεχώρισε και πώς τον πήρε ο Ολυμπιακός από ΠΑΟ και ΠΑΟΚ

Ο Παύλος Μαυρουδής είναι ο πιτσιρικάς που ξεχώρισε στο φιλικό του Ολυμπιακού με τον Άρη. Πώς κατάφεραν οι Πειραιώτες και τον… έκλεψαν από Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ.

Ο Μαυρουδής που ξεχώρισε και πώς τον πήρε ο Ολυμπιακός από ΠΑΟ και ΠΑΟΚ

Από το 70' και μετά στο φιλικό με τον Άρη η εικόνα του Ολυμπιακού συμμαζεύτηκε. Για να είμαστε και πιο σωστοί από το 65' άρχισαν οι Πειραιώτες να πατούν κάπως καλύτερα στο γήπεδο και να παίρνουν σιγά σιγά τον έλεγχο. Στην αλλαγή αυτή έπαιξε σημαντικό ρόλο και η είσοδος του Παύλου Μαυρουδή στον αγωνιστικό χώρο.

Το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισε ο Ξενιτίδης έδωσε την ευκαιρία στον 20χρονο άσο να πάρει τη θέση του στη μεσαία γραμμή. Ο Μαυρουδής ήταν από τους παίκτες που ξεχώρισαν το διάστημα που αγωνίστηκαν. Κατάφερε μαζί με τον Εμβιλά να συμμαζέψει κάπως την κατάσταση και ταυτόχρονα η ομάδα του πήρε τα πάνω της. Σαφώς και ο μικρός έχει μερίδιο στην αλλαγή της εικόνας του Ολυμπιακού.

Και σε αυτό το σημείο αξίζει να θυμίσουμε την ιστορία απόκτησης του νεαρού χαφ. Οι πρωταθλητές Ελλάδας πήραν τον ποδοσφαιριστή πέρσι το καλοκαίρι από τον Παναθηναϊκό. Ο Ολυμπιακός είχε εντοπίσει τον Μαυρουδή και ήταν σε επαφή με την πλευρά του παίκτη, ενώ οι «πράσινοι» τού είχαν κάνει πρόταση από τον Γενάρη του 2020, αλλά… τρέναρε την απάντησή του. Εκτός από τον Ολυμπιακό, με τον Μαυρουδή ασχολούταν και ο ΠΑΟΚ, όμως η πλευρά του παίκτη προτίμησε τον Ρέντη.

Οι λόγοι ήταν συγκεκριμένοι. Θεωρούσαν πως το παιδί θα δούλευε σε καλύτερες συνθήκες, ενώ καθοριστικό ρόλο έπαιξε η παρουσία του Θόδωρου Ελευθεριάδη. Γνώριζε καλά τον παίκτη από τις εθνικές ομάδες, τον πίστευε πολύ και τον ήθελε στον Ολυμπιακό. Έτσι ο Μαυρουδής είπε το «ναι» στους Πειραιώτες και φέτος θα αγωνίζεται με τη Β' ομάδα τους.