Παναθηναϊκός - Λαμία 3-2: Ο Καρλίτος… έσπασε τη γκίνια!

Με γκολ του Ισπανού επιθετικού στο 90’ ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 3-2 τη Λαμία παίρνοντας την πρώτη του φετινή νίκη σε φιλικό παιχνίδι στην πρόβα τζενεράλε μια εβδομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος

Παναθηναϊκός - Λαμία 3-2: Ο Καρλίτος… έσπασε τη γκίνια!

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει για πρώτη φορά τη νίκη σε φιλικό παιχνίδι φέτος κερδίζοντας με 3-2 τη Λαμία στη Λεωφόρο λίγο πριν ξεκινήσει τα ματς του πρωταθλήματος.

Οι «πράσινοι» είχαν σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους, δεν μπόρεσαν να επιβάλουν το παιχνίδι τους, ούτε να αποφύγουν ξανά τα λάθη στην άμυνα.

Ωστόσο είχαν την υπομονή και το πείσμα στο τέλος του αγώνα να πιέσουν τους φιλοξενούμενους και να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση με δύο γκολ στο 86’ και το 90’!

Από την άλλη πλευρά η Λαμία προσπάθησε να «παγώσει» το παιχνίδι, ήταν συνεχώς πίσω από τη μπάλα, αλλά ήταν επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις της και τιμώρησε τα λάθη των αντιπάλων αμυντικών.

Δεν μπόρεσε όμως να κρατήσει το προβάδισμα και αυτό είναι ένα σημαντικό πρόβλημα για τους Φθιωτούς.

Στο 5' η πρώτη απειλητική στιγμή για τον Παναθηναϊκό με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λούντκβιστ από μακρινή απόσταση ο Σαράνοφ απέκρουσε δύσκολα με τις γροθιές.

Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο ολοκληρωτικά το παιχνίδι στο πρώτο 15λεπτο και έχει συντριπτικά υπέρ του την κατοχή της μπάλας.

Στο 23' διπλή ευκαιρία για τη Λαμία που αρχικά απείλησε με σουτ του Ελευθεριάδη και στη συνέχεια πλησίασε στο γκολ, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά του Τζανδάρη που κατέληξε άουτ.

Στο 31' ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ, καθώς ο Μαουρίσιο σκόραρε με δυνατή κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Λούντκβιστ.

Ένα λεπτό αργότερα όμως οι φιλοξενούμενοι με δυνατό σουτ του Ορτέγκα από το ύψος της μεγάλης περιοχής ισοφάρισαν σε 1-1.

Στο 58' απείλησε ο Παναθηναϊκός με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λούντκβιστ αλλά ο Σαράνοφ απομάκρυνε και πάλι τον κίνδυνο.

Στο 59’ πολύ καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό. Τακουνάκι του Μακέντα προς τον Βιτάλ, ο οποίος «χόρεψε» δύο αντιπάλους σούταρε αλλά η μπάλα κατέληξε ελάχιστα άουτ.

Η Λαμία όμως προηγήθηκε και εξέθεσε την άμυνα του Παναθηναϊκού, καθώς στο 75' ο Σαραμαντάς έκανε κούρσα, σέντραρε και ο επερχόμενος Βλαχομήτρος σκόραρε κάνοντας το 1-2.

Στο 86' οι «πράσινοι» ισοφάρισαν, καθώς ο Βιγιαφάνιες ανοίγει ωραία προς τον Μπουζούκη, ο οποίος κάνει καταπληκτική ατομική προσπάθεια, συγκλίνει και με εξαιρετικό σουτ στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 90′ ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε ξανά με έναν ωραίο συνδυασμό. Μπαλιά τρύπα του Αϊτόρ στον Χουάνκαρ, ο οποίος σέντραρε στη μικρή περιοχή και ο επερχόμενος Καρλίτος έγραψε το 3-2.
Οι συνθέσεις :

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Ξενόπουλος, Σάντσες (61’ Κώτσιρας), Σάρλια, Πούγγουρας (61’ Βέλεθ), Χατζηθεοδωρίδης (61’ Χουάνκαρ), Πέρεθ (74’ Αθανασακόπουλος), Μαουρίσιο, Αϊτόρ (70’ Μπουζούκης), Λούντκβιστ, Βιτάλ (61’ Βιγιαφάνιες), Μακέντα (70’ Μακέντα).

ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Σαράνοφ, Σκόνδρας (62’ Μαζουλουξής), Αντέτζο (62’ Βύντρα), Τζανετόπουλος (83’ Τσούκαλος), Ορτέγκα (56’ Σαραμαντάς), Γκέντσογλου (36’ Τιρόνε, 83’ Προβυδάκης), Τζανδάρης (83’ Μαργαρίτης), Νούνιες (76’ Τρουμπούλος), Ρόμανιτς, Ελευθεριάδης, Καραμάνος.