Η ανάγνωση της ισοπαλίας του Ολυμπιακού με τον Άρη

Στην πρόβα τζενεράλε με τον Άρη ο Ολυμπιακός έμεινε στο 1-1 και φάνηκε πως ο Πέδρο Μαρτίνς έχει αρκετή δουλειά μπροστά του.

Η ανάγνωση της ισοπαλίας του Ολυμπιακού με τον Άρη

Φιλικά τέλος για τον Ολυμπιακό με το 1-1 κόντρα στον Άρη. Από την άλλη εβδομάδα ξεκινάει και το πρωτάθλημα με τους Πειραιώτες να έχουν σερί παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το ματς με τους Θεσσαλονικείς ήταν ένα ακόμα φιλικό και θα μπορούσε να πει κανείς ότι ήταν απλά για τον προπονητή.

Εάν λάβουμε υπόψη μας, όμως και τα προηγούμενα φιλικά τότε θα πρέπει να γίνει σωστή ανάγνωση, διότι όλα μας έδειχναν τι προβλήματα υπάρχουν. Όπως και σε εκείνο το 3-0 επί του Άρη είχε φανεί τι θέματα έχει ο Ολυμπιακός έτσι και τώρα φάνηκαν κάποια πράγματα.

Πρώτα απ' όλα θα συμφωνήσουμε ότι είχε αρκετές απουσίες η ομάδα του Πειραιά. Έλειπαν αρκετοί από τους διεθνείς ποδοσφαιριστές, όμως κι αυτοί που αγωνίστηκαν δεν ήταν ρεζέρβες β' διαλογής. Για να είμαστε και σωστοί βασικοί ήταν και αυτοί που έπαιξαν. Τετράδα με Λαλά, Σωκράτη, Μπα και Καρμπόβνικ είχε ο Ολυμπιακός με μοναδικό μειονέκτημα ότι ήταν το πρώτο ματς του Πολωνού.

Ο Ξενιτίδης σίγουρα είναι ρεζέρβα που έπαιξε δίπλα στον Εμβιλά. Λόπες και Βαλμπουενά στα άκρα δεν θεωρούνται αναπληρωματικοί, αλλά παίκτες πρώτης γραμμής. Για Τικίνιο και Ελ Αραμπί επίσης δεν χρειάζονται πολλά σχόλια. Ο Κρίστινσον είναι τρίτος στην ιεραρχία των γκολκίπερ, αλλά στο φιλικό ήταν ο κορυφαίος παίκτης.

Κάποιοι διεθνείς θα δώσουν κάτι παραπάνω στον Ολυμπιακό, αλλά το πρόβλημα που έχει η ομάδα στην ανάπτυξη δεν αμφισβητείται και έχει φανεί όλο το καλοκαίρι αυτό. Το ίδιο έγινε και στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Επίσης αμυντικά τα θέματα είναι σοβαρά για τον Ολυμπιακό και στον Κρίστινσον οφείλεται πως η ομάδα δεν δέχτηκε κι άλλο γκολ.

Έχει μία εβδομάδα ο Μαρτίνς για να διορθώσει κάποια απ' αυτά, ενώ παράλληλα σε αυτό το διάστημα θα έχει πάρει στα πόδια του περισσότερες προπονήσεις ο Ρόνι Λόπες και θα μπαίνει καλύτερα στο κλίμα της ομάδας. Ο Λαλά είχε σφυγμό στο ματς με τον Άρη, όμως, στην τελική προσπάθεια τα χαλούσε.

Και για να μην αδικήσουμε τον Άρη, έχει φτιάξει μία πολύ δυνατή ομάδα που θα παίξει σημαντικό ρόλο στο φετινό πρωτάθλημα και είναι για πολύ ψηλά.