ΟΦΗ: Έδειξε έτοιμος για το πρωτάθλημα

Ο ΟΦΗ κέρδισε με 1-0 τον Εργοτέλη σε φιλικό παιχνίδι με τον Μαρινάκη να σκοράρει στο 75’ και τον Νιόπλια να μένει ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του

ΟΦΗ: Έδειξε έτοιμος για το πρωτάθλημα

Με ένα ωραίο γκολ του Μαρινάκη στο 75’, έπειτα από μακρινό σουτ ο ΟΦΗ νίκησε με 1-0 τον Εργοτέλη, στο τελευταίο τεστ πριν την επίσημη έναρξη των υποχρεώσεών του.

Στα θετικά για την ομάδα του Νιόπλια, η παρουσία των Ντουρμισάϊ και Λάμπρου για πρώτη φορά στις αγωνιστικές υποχρεώσεις, όπως βέβαια και η παρουσία, έστω και προς το φινάλε, νεαρών παιδιών από τις ακαδημίες.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΟΦΗ να έχει την κατοχή και να προσπαθεί να απειλήσει νωρίς. Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήρθε στο 9ο λεπτό με μία σέντρα σουτ του Νέιρα που κατέληξε οριακά άουτ από το αριστερό δοκάρι του Τσέλιου.

Ο Λάμπρου έδειξε λίγο νευρικός στις πρώτες του επαφές με τη μπάλα, πράγμα λογικό για το διάστημα που βρίσκεται στην ομάδα.

Ο Εργοτέλης έπαιξε αμυντικά στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, ενώ προσπάθησε να απειλήσει σε περιπτώσεις με τον Μπουτσάκη και τον Κωστανάσιο. Ο Νέιρα απείλησε ακόμα μία φορά στο 40’ με ένα καλό σουτ που έφυγε άουτ.

Ο Εργοτέλης προσπάθησε περισσότερο να απειλήσει στην «επανάληψη» με αντεπιθέσεις, δίχως όμως να δημιουργήσει κάποια ιδιαίτερη φάση για γκολ.

Μετά από ένα διάστημα χωρίς φάσεις, ο ΟΦΗ κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 75’ με το μακρινό κάθετο σουτ του Μαρινάκη, ο οποίος σκόραρε μετά από ασίστ του Ντουρμισάι.

Λίγα λεπτά αργότερα μάλιστα, ο ΟΦΗ είχε την ευκαιρία να κάνει δύο τα τέρματά του, με τον Τσέλιο να διώχνει σωτήρια το τετ α τετ του Καστάνιος μετά την όμορφη ενέργεια του Λάμπρου.

Πριν το εναρκτήριο λάκτισμα οι δύο ομάδες τίμησαν με ενός λεπτού σιγή τη μνήμη του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.
Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Σωτηρίου (46’ Βάτερμαν, 78’ Σηφάκης), Μαρινάκης Λυμπεράκης (46’ Κοροβέσης), Πασαλίδης, Βούρος, Γαγιέγος (59’ Ντουρμισάϊ), Ντε Γκούζμαν, Νέιρα, Καμάου (59’ Μπαλογιάννης), Λάμπρου και Καστάνιος (89’ Καρανδινός).

Εργοτέλης (Νίκος Μπαδήμας): Τσέλιος, Κόλα, Σαρρής, Μίκο, Σερβολάκης, Κατσούρι (64’ Πέϊο), Μπουτσάκης (64’ Ντουμάνης), Βουτσάς (79’ Δασκαλάκης), Κουάτενγκ (46’Ποζατζίδης), Μπουρσέλης (79’ Πάγια) και Κωστανάσιος (71’ Νικολακάκης).