Άρης – Ολυμπιακός 1-1: Ισοπαλία χρήσιμων συμπερασμάτων και για τους δύο (highlights)

Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος διαμόρφωσε το τελικό 1-1 στο φιλικό του Άρη με τον Ολυμπιακό στο «Κλ. Βικελίδης». Το γκολ των «κιτρίνων» που ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα (έως το 70' συγκεκριμένα), έχοντας δοκάρι και αρκετές φάσεις, πέτυχε ο Ματέο Γκαρσία στο 38’. Πολύ καλό ματς ο Κρίστινσον σε έναν Ολυμπιακό που «εμφανίστηκε» στο τελευταίο 20λεπτο.

Άρης – Ολυμπιακός 1-1: Ισοπαλία χρήσιμων συμπερασμάτων και για τους δύο (highlights)

Ο Ολυμπιακός ανέβηκε στην Θεσσαλονίκη με ένα σωρό απουσίες. Ωστόσο, για τον Πέδρο Μαρτίνς ήταν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να τσεκάρει κάποιους ποδοσφαιριστές του. Επί της ουσίας, οι εννια από τους έντεκα που παρέταξε είναι εν δυνάμει βασικοί. Μόνο ο Ξενιτίδης και ο Τικίνιο που ακόμα δεν είναι στο 100% δεν μπορούν να θεωρηθούν βασικοί στο 1-1 του «Κλ. Βικελίδης». Έως το 70' ο Άρης ήταν καλύτερος, είχε γκολ, δοκάρι, αρκετές φάσεις και βρήκε μπροστά του έναν Κρίστινσον που κατέβαζε ρολά. Στο τελευταίο 20λεπτο όμως ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που βρήκε το γκολ και θα μπορούσε να σημειώσει και δεύτερο. Σίγουρα όμως ο Μαρτίνς θα έχει να πει πολλά στους παίκτες του για όσα έγιναν έως το 70', για ένα μεγάλο διάστημα δίχως να επιδείξει το παραμικρό στον αγωνιστικό χώρο. Ντεμπούτο έκαναν οι Καρμπόβνικ και Κινκουέ, με τον Πολωνό να έχει καλές και κακές στιγμές, ενώ ο Ρόνι Λόπες έδειξε ότι έχει ακόμα χρόνο για να φτάσει στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας.

ΜΕ 4-4-2 Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Δεν επιφύλαξε εκπλήξεις ο Πέδρο Μαρτίνς στην ανακοίνωση της ενδεκάδας. Με 4-4-2 πήγε τελικά, όπως είχε αφήσει να εννοηθεί στην προχθεσινή προπόνηση στον Ρέντη. Με Κρίστινσον στα γκολπόστ, τους Λαλά, Σωκράτη, Μπα και Καρμπόβνικ στην τετράδα της άμυνας, τους Εμβιλά, Ξενιτίδη στα χαφ, τους Ρόνι Λόπες και Βαλμπουενά σε ελεύθερο ρόλο και τους Τικίνιο- Ελ Αραμπί δίδυμο στην επίθεση. Ο Άκης Μάντζιος από την πλευρά του επέλεξε το 4-2-3-1, το πιο κλασικό σύστημα δηλαδή που χρησιμοποιεί.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ Ο ΑΡΗΣ ΜΕ «ΟΠΛΑ» ΕΝΤΙΑΓΕ ΚΑΙ ΠΙΕΣΗ ΨΗΛΑ

Στο πρώτο 45λεπτο ο Άρης μπήκε αποφασισμένος και με στόχο να βάλει δύσκολα στον Ολυμπιακό. Στο ξεκίνημα του αγώνα πίεσε ψηλά και κατάφερε σε διάστημα 14 λεπτών να δημιουργήσει τρεις επικίνδυνες καταστάσεις με Σάσα (4’, σουτ ψηλά άουτ), Μάνο (8’, τον πρόλαβε τελευταία στιγμή ο Λαλά) και Μπερτόγλιο (14’, σουτ άουτ). Στο 17’ ήρθε και τέταρτη τελική από τον Άρη σε σουτ του Σάσα (μπλόκαρε ο Κρίστινσον) και από το 19’ (κεφαλιά του Ελ Αραμπί άουτ), άρχισαν οι φιλοξενούμενοι να πατούν κάπως καλύτερα στο χορτάρι. Όχι για πολλή ώρα πάντως. Στο τελευταίο τέταρτο ο Άρης με κορυφαίο τον Εντιαγέ που κέρδισε σχεδόν όλες τις μονομαχίες όταν πίεζε τον Ξενιτίδη, κατάφερε να βρει δίχτυα με τον Ματέο Γκαρσία στο 38’. Μάλιστα, έως το τέλος του ημιχρόνου λίγο έλειψε να παραβιαστεί ξανά η εστία του Κρίστινσον, αλλά ο Μπα είπε «όχι» στο σουτ του Μπερτόγλιο μέσα από την περιοχή (42’) και ο Μάνος υπό την πίεση πάλι του Μπα (44’) δεν έβαλε καλά το κορμί του και σούταρε ψηλά άουτ. Όσο για τα νέα πρόσωπα των Πειραιωτών; Δεν έδειξαν κάτι το ιδιαίτερο οι Καρμπόβνικ (φάνηκε λίγο στο ξεκίνημα), Ρόνι Λόπες και Τικίνιο στο πρώτο μέρος. Γενικότερα όμως ο Ολυμπιακός δεν πατούσε καλά, αν εξαιρεθούν κάποιες εκλάμψεις του Μπα και του Λαλά.

ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ Ο ΑΡΗΣ ΕΩΣ ΤΟ 70’ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΗΡΕ ΜΠΡΟΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Δεν άλλαξαν πολλά πράγματα στο μεγαλύτερο μέρος του δεύτερου 45λέπτου. Ο Ολυμπιακός μετά τη μεγάλη ευκαιρία του 46’ με τον Μαντσίνι (έκοψε τελευταία στιγμή ο Καρμπόβνικ προτού πλασάρει τον Κρίστινσον), προσπάθησε να πιέσει με τη σειρά του και να προκαλέσει προβλήματα στο δημιουργικό κομμάτι των «κιτρίνων», αλλά αυτό δεν κράτησε για αρκετή ώρα. Οι γηπεδούχοι έως το 75’ ήταν η ομάδα που έφτασε πιο κοντά στο 2-0 παρά να δεχτεί το γκολ της ισοφάρισης. Στο 52’ ο Κρίστινσον έδιωξε εντυπωσιακά σουτ του Μπερτόγλιο, στο 55’ ο Μαντσίνι βρήκε το οριζόντιο δοκάρι σε σέντρα που επιχείρησε και κόντραρε στον Σωκράτη, ενώ στο 64’ ο Κρίστινσον είπε ξανά «όχι» σε σουτ του Μαντσίνι. Από το 70’ και μετά ο Ολυμπιακός, και λόγω της εισόδου του Μαυρουδή που δεν έκανε τα λάθη του Ξενιτίδη, κατάφερε να πάρει μέτρα και να προκαλέσει προβλήματα στους γηπεδούχους. Μία κεφαλιά του Ελ Αραμπί στο 73’ και ένα σουτ του Τικίνιο στο 79’ ήταν ο προάγγελος του γκολ του Αβραάμ στο 80’. Ένα γκολ που διαμόρφωσε το τελικό σκορ (1-1), με τον Ολυμπιακό να βελτιώνει αισθητά την εικόνα του στο τελευταίο 20λεπτο. Ντεμπούτο έκανε εκτός από τον Καρμπόβνικ και ο Κινκουέ που μπήκε στις καθυστερήσεις.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΑΡΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-1

Γήπεδο: «Κλ. Βικελίδης»

Διαιτητής: Ζαμπάλας (Ηπείρου)

Σκόρερ: 38’ Ματέο Γκαρσία – 80’ Αβραάμ Παπαδόπουλος.

Κάρτες: 69’ Παπασταθόπουλος.

Συνθέσεις

ΑΡΗΣ (4-2-3-1): Ντένις - Σάκιτς, Λούμορ, Μπεναλουάν, Φαμπιάνο – Σάσα, Ντιαγέ (91’ λ.τρ. Μαρμαρίδης) – Μαντσίνι (82’ Ματίγια), Μπερτόγλιο, Ματέο Γκαρσία (61’ Ιτούρμπε) – Μάνος (91’ Γκάνεα).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (4-4-2): Κρίστινσον – Λαλά (81’ Αποστολόπουλος), Παπασταθόπουλος (71’ Αβραάμ), Ουσεϊνού Μπα (90’ Κινκουέ), Καρμπόβνικ – Εμβιλά, Ξενιτίδης (60’ λ.τρ. Μαυρουδής), Ρόνι Λόπες (71’ Αλγκασίμ Μπα), Βαλμπουενά – Τικίνιο, Ελ Αραμπί.