Πιο δύσκολο το... δίτερμα

Παιχνίδια σαν την Τες Σπορ Τεσέντερλο λειτουργούν περισσότερο ως μία καλή ευκαιρία για να ξεμουδιάσουν οι παίκτες παρά για να βγουν σοβαρά συμπεράσματα.

Πιο δύσκολο το... δίτερμα

Θυμόμαστε από παλιές προετοιμασίες που ο Ολυμπιακός έπαιζε με τις κλασικές “μπυραρίες” στα χωριά της Αυστρίας και της Γερμανίας και τις κέρδιζε με... 11-0 και 12-0. Ωραία είναι αυτά τα ματς. Ωραία για να χαίρονται οι ποδοσφαιριστές, για να γίνουν λίγο... παιδιά και για να βλέπει και ο κόσμος που βλέπει από την τηλεόραση ή από την εξέδρα ένα σωρό γκολ.

Όχι, η Τες Σπορ Τεσέντερλο δεν ήταν “μπυραρία”. Ήταν όμως μία ερασιτεχνική ομάδα που παλεύει κάθε χρόνο για την παραμονή της στην... Γ' Εθνική Βελγίου.

Οπότε, συμπεράσματα σοβαρά δεν μπορούν να βγουν. Ο Πέδρο Μαρτίνς είπε ότι ήταν ένα καλό τεστ για την ομάδα του, γιατί ο Ολυμπιακός θα βρει στην Ελλάδα ομάδες που θα κλείνονται στην άμυνα και θα πρέπει να βρίσκει τον τρόπο για να διασπάει τις άμυνές τους...

Μόνο που υπάρχει μία λεπτομέρεια: Κλαμπ επιπέδου Τες Σπορ Τεσέντερλο δεν πρόκειται να βρεθούν στο δρόμο των Πειραιωτών ούτε στην πρώτη φάση του Κυπέλλου. Οπότε ας μην τρελαινόμαστε κιόλας, επειδή είχε τρία γκολ και τέσσερα δοκάρια απέναντι στη συγκεκριμένη ομάδα.

Οι Βέλγοι ήταν φιλότιμοι, έδιναν μεγάλη μάχη για να περάσουν τη σέντρα και επειδή το ματς το παρακολουθήσαμε από την εξέδρα, έκανε... μπαμ από πολλά χιλιόμετρα μακριά ότι η Τεσέντερλο ήταν πάρα πολλές ταχύτητες κάτω.

Τι συμπέρασμα μπορεί να βγει απ' το σημερινό ματς; Ότι σίγουρα δεν είδαμε ποδοσφαιριστές να είναι αδιάφοροι. Ο φευγάτος Πάρντο έβγαλε διάθεση. Ο παραλίγο “Κινέζος” Μάρκο Μάριν το ίδιο. Οι Φορτούνης και Λάζαρος που μπήκαν στην επανάληψη γούσταραν που έπαιζαν και δεν το είδαν σαν αγγαρεία.

Ο Γκερέρο βρήκε ξανά δίχτυα. Ο Φετφατζίδης βγήκε στην επανάληψη και θύμισε κάτι από τον παλιό Φέτφα, αλλά όπως αναφέραμε και παραπάνω ας μην τρελαινόμαστε. Απέναντί τους οι Πειραιώτες είχαν ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές και έναν γκολκίπερ που ίσως να ήταν ο μοναδικός που να άξιζε να παίξει στη... Β' Εθνική του βελγικού πρωταθλήματος.

Επίσης, είχαμε και το ντεμπούτο των Ποντένσε και Μιράντα. Ο πρώτος έδειξε τι ποιότητα έχει με δύο-τρεις επαφές με την μπάλα, ο δεύτερος δεν φάνηκε καθόλου γιατί πολύ απλά δεν ένιωσε την παραμικρή πίεση από τους αντιπάλους επιθετικούς, γιατί η μπάλα δεν έφτασε ποτέ σε αυτούς!

Αν αξίζει κάπου να σταθούμε είναι ότι ίσως θα διανύσουμε φέτος μία χρονιά που θα δούμε κάποια στιγμή έναν προπονητή να παίζει με τριάδα στην άμυνα!

Το έκανε ο Μαρτίνς στο πρώτο φιλικό με την Βάτενς για δέκα λεπτά, το έκανε και κόντρα στην Τεσέντερλο για μισή ώρα...

Κατά τ' άλλα; Σε οικογενειακό δίτερμα αν έβαζε ο Μαρτίνς τη μία ομάδα να επιτίθεται και την άλλη με φουλ άμυνα, ίσως να έβγαζε πιο ασφαλή συμπεράσματα. Θα ήταν σαφέστατα πιο δύσκολα εκεί τα πράγματα.

Απέναντι σε αυτή την ομάδα, ας το αφήσουμε καλύτερα. Ναι, χρειάζονται και τέτοια ματς για... ξεμούδιασμα, αλλά εώς εκεί. Με την Έουπεν αύριο στις 2.00μμ. προφανώς και μπορούν να βγουν συμπεράσματα. Και πάλι όμως δεν θα είναι ασφαλή, γιατί ακόμη υπάρχουν στο ρόστερ αρκετοί ποδοσφαιριστές που μπορεί να μην υπάρχουν την 1η Σεπτεμβρίου.

Να σας θυμίσουμε πέρσι τις “εξάρες” επί βελγικού εδάφους απέναντι στην Μαλίν; Γι' αυτό ας κρατάμε όλοι χαμηλά την μπάλα.

Σίγουρα είναι ολοφάνερο από τις προπονήσεις ότι η φετινή προετοιμασία δεν έχει καμία σχέση με την περσινή. Δεν υπάρχουν οι περσινές κλίκες με τους Βέλγους και τους Σέρβους που υπό την ανοχή ορισμένων μέσα στην ομάδα που απέκρυπταν την αλήθεια προς τη διοίκηση, έκαναν ό,τι γούσταραν στα αποδυτήρια.

Και κυρίως υπάρχει ένας προπονητής που κρατάει τις απαιτούμενες αποστάσεις από τους παίκτες, αλλά και Έλληνες ποδοσφαιριστές που θα τσατίζονται αν χάνουν ακόμα και σε φιλικά. Όχι όπως πέρσι που είχαμε βαρεθεί να βλέπουμε κυρίως τους Βέλγους να είναι στην κοσμάρα τους μετά από βαριές ήττες του Ολυμπιακού.