Καλή προπόνηση για τον Ολυμπιακό

Οι Πειραιώτες επικράτησαν με 3-0 της αδύναμης Τεσέντερλο στο πρώτο τους φιλικό στο Βέλγιο και με τον Μαρτίνς να χρησιμοποιεί 25 ποδοσφαιριστές.

Καλή προπόνηση για τον Ολυμπιακό

Όπως και στην Αυστρία έτσι και στο Βέλγιο ο Ολυμπιακός συνέχισε να είναι παραγωγικός στην επίθεση του. Οι Πειραιώτες επικράτησαν με 3-0 της Τεσέντερλο στο πρώτο τους φιλικό παιχνίδι επί βελγικού εδάφους. Ήταν μία καλή προπόνηση για τον Ολυμπιακό με τον Πέδρο Μαρτίνς να χρησιμοποιεί 25 ποδοσφαιριστές και διαφορετικά συστήματα. Δεν είναι φιλικό για ασφαλή συμπεράσματα, αφού η διαφορά που χωρίζει τις δύο ομάδες είναι μεγάλη, αλλά ήταν μία καλή προπόνηση για την ομάδα του Πειραιά.

Στο πρώτο του φιλικό επί βελγικού εδάφους ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με τους Χουτεσιώτη κάτω από τα δοκάρια, τον Μασούρα δεξί μπακ, τον Νικολάου αριστερά και τους Ένγκελς, Ευαγγέλου στα στόπερ. Ρομαό και Καμαρά ήταν οι δύο χαφ των Πειραιωτών που είχαν στα «φτερά» τον Πάρντο και τον Φετφατζίδη, ενώ ο Μάριν ήταν ο επιτελικός μέσος με τον Τζούρτζεβιτς να παίζει στην κορυφή της επίθεσης. Η Τεσέντερλο ήταν μία ομάδα πολύ κατώτερη από τον Ολυμπιακό και αυτό φάνηκε από τον τρόπο που αντιμετώπισε το παιχνίδι. Οι Βέλγοι κάθισαν όλοι πίσω από τη μεσαία γραμμή και έστησαν έναν τοίχο μπροστά από την εστία τους.

Για τον Ολυμπιακό δεν ήταν εύκολο να βρει διαδρόμους απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα, όμως αντέδρασε πολύ καλά και αν μη τι άλλο και αυτό είναι καλό τεστ για την ομάδα του Πειραιά. Συγκεκριμένα οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού, κυκλοφορούσαν τη μπάλα με ηρεμία και κατάφεραν να βρουν διαδρόμους κυρίως από τα άκρα για να δημιουργήσουν φάσεις. Το γκολ που χώριζε τις δύο ομάδες ωστόσο προήλθε από σουτ του Καμαρά έξω από την περιοχή. Στη συνέχεια ο Τζούρτζεβιτς σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι και ο Πάρντο έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο Ολυμπιακός στα πρώτα 45 λεπτά αν και είχε μία ενδεκάδα που δύσκολα θα δούμε ξανά μαζί προσπάθησε να παίξει με τη μπάλα κάτω και το κατάφερε σε μεγάλο βαθμό. Είναι σημαντικό ότι ο Ολυμπιακός σε αυτό το διάστημα είχε αρκετή κίνηση χωρίς τη μπάλα με αποτέλεσμα να βρεθούν διάδρομοι από τα άκρα, ενώ θα μπορούσε να έχει σκοράρει κι άλλες φορές, αλλά έπεσε πάνω στον εξαιρετικό πορτιέρο της Τεσέντερλο.

Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό δεν άλλαξε. Το παιχνίδι ήταν μία πολύ καλή προπόνηση για τον Ολυμπιακό και η διαφορά δυναμικότητας ήταν εμφανέστατη στον αγωνιστικό χώρο. Οι Πειραιώτες κυριάρχησαν στο γήπεδο και δημιούργησαν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Εκείνο που έχει σημασία είναι πως από το 61’ και μετά ο Πέδρο Μαρτίνς όλους τους ποδοσφαιριστές του πλην του Χουτεσιώτη. Έπαιξε με 3-4-3 με Σισέ, Βούκοβιτς, Μιράντα στην άμυνα και στα χαφ με Τσιμίκα, Ομάρ, Μπουχαλάκη, Φορτούνη και στην επίθεση τους Βρουσάι, Λάζαρο, Γκερέρο.

Στο 55' ο Ποντένσε που έκανε την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα του Ολυμπιακού άλλαξε ωραία την μπάλα με τον Φετφατζίδη, ο οποίος έκανε το 2-0. Το 3-0 ήρθε από τον Γκερέρο στο 78', ο οποίος σε τετ α τετ δεν αστόχησε και σημείωσε ακόμα ένα γκολ στην προετοιμασία των Πειραιωτών. Είναι αλήθεια ότι δεν πρόκειται για φιλικό από το οποίο μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα. Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων είναι πολύ μεγάλη και αυτό φάνηκε στο γήπεδο. Παρόλα αυτά ειδικά στο δεύτερο μέρος η ομάδα έβγαλε ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο και μεγάλη διάθεση. Τα επόμενα τεστ θα είναι πιο ασφαλή για συμπεράσματα για τον Πέδρο Μαρτίνς.