Μανωλάς: Θα πιάσει λιμάνι ή όχι;

Αυτή τη στιγμή κανένας δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι ο Κώστας Μανωλάς θα επιστρέψει στο λιμάνι της καρδιάς του, στον Ολυμπιακό ή θα συνεχίσει στην Νάπολι.

Μανωλάς: Θα πιάσει λιμάνι ή όχι;

Αυτό είναι το θέμα που συζητιέται πολύ έντονα (όχι άδικα φυσικά) από τους φίλους του Ολυμπιακού την τελευταία εβδομάδα. Αν θα πιάσει λιμάνι ο Κώστας Μανωλάς ή όχι. Αν θα καταφέρει ο Ολυμπιακός να κάμψει τις αντιστάσεις της Νάπολι και να κάνει το... μπαμ με την απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή, για τον οποίο οι «παρτενοπέι» ξόδεψαν 35 εκατομμύρια ευρώ.

«Σαν θέλει η νύφη και ο γαμπρός, τύφλα να ‘χει ο πεθερός», λέει ο σοφός λαός. Όπου βάλτε στη θέση του «πεθερού» την Νάπολι.

Το κακό στην υπόθεση είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει μπλέξει με τον Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, ο οποίος δεν είναι και ο πιο... εύκολος παράγοντας του κόσμου. Ίσα-ίσα που φημίζεται για τις ιδιοτροπίες του και για το γεγονός ότι δεν είναι τόσο... large στις εκπτώσεις του ως προς την τιμή πώλησης ενός ποδοσφαιριστή, ασχέτως αν για τον Μανωλά έπεσε από τα 20 στα 10 εκατομμύρια.

Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού ήταν βασικός στο ματς της Νάπολι με την Βενέτσια. Αυτό κάτι σημαίνει ως προς τις προθέσεις του Λουτσιάνο Σπαλέτι, ο οποίος - θυμίζουμε - το Σάββατο (21/8) είχε πει ανοικτά ότι θέλει να μείνει ο Έλληνας στόπερ στην ομάδα του. Το θέμα βέβαια είναι αν στο τέλος θα γίνει το χατίρι του Σπαλέτι ή το χατίρι του... Μανωλά που θέλει να ξαναφορέσει τα κόκκινα.

Οι μέρες που μπαίνουμε από την Δευτέρα (23/8) είναι σίγουρα πολύ κρίσιμες. Συμφωνία φυσικά δεν υπάρχει με την Νάπολι. Αν υπήρχε, ο Μανωλάς δεν θα έπαιζε με την Βενέτσια.

Το αν ήταν το τελευταίο του παιχνίδι με τη φανέλα των «παρτενοπέι» θα ξεκαθαρίσει οριστικά μέσα στην εβδομάδα, με τους «ερυθρόλευκους» να μην τα παρατάνε μολονότι ο Ντε Λαουρέντις ζητάει ακατέβατα 10 εκατομμύρια ευρώ. Εδώ και δύο μέρες αναφέρει το «ΦΩΣ» ότι υπάρχει μία απόσταση ανάμεσα στις δύο ομάδες γύρω στα 5-6 εκατομμύρια. Είναι ένα στοιχείο που αναφέρεται συνεχώς στον ιταλικό Τύπο.

Από την άλλη, δεν γίνεται να παραβλέψουμε και τα ρεπορτάζ που θέλουν την Νάπολι να έχει ξεκινήσει ήδη επαφές με παίκτες που θα φέρουν την ταμπέλα του «αντι-Μανωλά». Θέλει να είναι προετοιμασμένη για το ενδεχόμενο πώλησης του Έλληνα στόπερ. Πάντοτε όμως στο τέλος των ρεπορτάζ τους επισημαίνουν ότι η οικονομική διαφορά δεν έχει καλυφθεί...

Κατά συνέπεια, μπαίνουμε σε ένα κρίσιμο 7ήμερο με το θέμα του Μανωλά να είναι στην κορυφή της ερυθρόλευκης ατζέντας (μαζί με των μπακ), δίχως ωστόσο να μπορεί κάποιος να βάλει το χέρι του στη φωτιά για το αν θα επιστρέψει ή όχι. Αν επιμείνει η Νάπολι στα 10 εκατομμύρια συν μπόνους, τότε δύσκολα μπορεί να πραγματοποιηθεί η μεταγραφή.