ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΚΕΝΚ: Μοιράζει τον χρόνο ο Μαρτίνς

Δύο φιλικά έχει μέσα στο Σαββατοκύριακο ο Ολυμπιακός και ο Πορτογάλος τεχνικός θα φτιάξει δύο διαφορετικές ενδεκάδες για να αντιμετωπίσουν πρώτα την Τες Σπορτ Τεσέντερλο και εν συνεχεία την Έουπεν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΚΕΝΚ: Μοιράζει τον χρόνο ο Μαρτίνς

Ξεκίνησε την Παρασκευή την προετοιμασία του ο Ολυμπιακός επί βελγικού εδάφους και αμέσως μπαίνει σε διαδικασία φιλικών. Το Σάββατο (14/7, 20.00) θα αντιμετωπίσει την ημιεπαγγελματική Τες Σπορτ Τεσέντερλο και την Κυριακή (15/7, 14.00) ακολουθεί η Έουπεν.

Όπως αντιλαμβάνεστε, ο Μαρτίνς θα μοιράσει τον χρόνο στους ποδοσφαιριστές του. Δεν γίνεται να βγάλουν π.χ. πάνω από ένα ημίχρονο οι ίδιοι παίκτες και στα δύο φιλικά.

Η ενδεκάδα που θα παρατάξει κόντρα στην Τεσέντερλο λογικά δεν θα αποτελείται από τους παίκτες που στα μάτια του Μαρτίνς είναι ένα “κλικ” πιο μπροστά και χτυπούν την πόρτα της ενδεκάδας για τα καλά. Οι “ενδεκαδάτοι” θα αγωνιστούν κόντρα στην Έουπεν.

Την Παρασκευή (13/7) δεν άνοιξε τα πλάνα του ο Πορτογάλος τεχνικός στο προπονητικό κέντρο του Γκενκ. Πρόβα ενδεκάδας λογικά θα κάνει λίγες ώρες πριν από το φιλικό...

Την πρώτη μέρα πάντως το πρόγραμμα είχε φουλ τακτική! Είχε για παράδειγμα πολλή επίθεση από τους... αμυντικούς. Συγκεκριμένα από το πώς θα συμμετέχουν οι αμυντικοί στο δημιουργικό κομμάτι.

Είναι ένας τομέας που επιμένει πολύ ο Μαρτίνς, καθώς θέλει όλοι οι ποδοσφαιριστές του να συμμετέχουν τόσο στο επιθετικό, όσο και στο ανασταλτικό κομμάτι.

Άλλωστε, τον τρόπο με τον οποίο θα πιέζει ασφυκτικά ψηλά με πρώτο αμυνόμενο τον φορ, ήταν κάτι που το δούλεψαν πολύ στο πρώτο στάδιο προετοιμασίας στο Ζέεφελντ και θα συνεχίσουν να το δουλεύουν και στο Γκενκ.

Τώρα ήταν η σειρά των αμυντικών να δουλέψουν στο επιθετικό κομμάτι και στο πώς από τα πόδια τους μπορεί να ξεκινήσει μία προσπάθεια που μπορεί να εξελιχθεί σε απειλή για τα αντίπαλα “καρέ”.