Ολυμπιακός: Μεταγραφή 37.000.000€ ο Λόπες

Ο Ρόνι Λόπες έρχεται στην Ελλάδα για να βάλει την υπογραφή του στον μονοετή δανεισμό στον Ολυμπιακό. Ο Πορτογάλος που έχει κάνει δύο πανάκριβες μεταγραφές στη μεγάλη του καριέρα.

Ολυμπιακός: Μεταγραφή 37.000.000€ ο Λόπες

Μετά το τελευταίο φιλικό επί αυστριακού εδάφους ο Πέδρο Μαρτίνς είχε δηλώσει ότι θέλει να πάρει έναν εξτρέμ που θα παίζει και σαν δεκάρι. Θέλει δηλαδή έναν Βαλμπουενά για να μπορέσει να καλύψει το κενό του Κώστα Φορτούνη. Ο Ρόνι Λόπες είναι ο εκλεκτός για να παίξει αυτόν τον ρόλο και να βοηθήσει την ομάδα στο δημιουργικό κομμάτι.

Ο 25χρονος άσος φτάνει το μεσημέρι (14:30) της Δευτέρας στην Ελλάδα για να υπογράψει τον μονοετή δανεισμό του και να δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα του Ολυμπιακού. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που τον είχε στη λίστα της η ομάδα του Πειραιά πριν καν αποκτήσει τον Χένρι Ονιεκούρου.

Παρά το γεγονός ότι πήρε τον Νιγηριανό ο Ολυμπιακός πήρε και τον Λόπες και πλέον έχει στις τάξεις του δύο πολύ καλούς ακραίους. Φυσικά όλα αυτά θα κριθούν στον αγωνιστικό χώρο, διότι αυτός είναι ο καθρέπτης. Ο Ρόνι Λόπες δεν κατάφερε να "πιάσει" στη Σεβίλλη και ελπίζει πως στον Ολυμπιακό θα μπορέσει να αναγεννηθεί η καριέρα του.

Πρόκειται, πάντως, για έναν ποδοσφαιριστή που έχει κάνει πολύ σπουδαίες μεταγραφές και μάλιστα αρκετών εκατομμυρίων ευρών. Συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 2015 η Μονακό έβγαλε από το ταμείο της 12 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της από τη Μάντσεστερ Σίτι. Σε ηλικία δηλαδή 20 ετών έκανε την πρώτη του ακριβή μεταγραφή.

Μετά από τέσσερα χρόνια στους Μονεγάσκους με έναν δανεισμό στη Λιλ ήρθε η πρόταση της Σεβίλλης. Το καλοκαίρι η ομάδα της Ανδαλουσίας ξόδεψε 25 εκατ. ευρώ για να πάρει τον ποδοσφαιριστή από το Πριγκιπάτο. Με τη φανέλα της Μονακό έκανε τις περισσότερες συμμετοχές ο Λόπες παίζοντας σε 82 ματς κι έχοντας 21 γκολ και 14 ασίστ, ενώ με τη Λιλ έκανε 72 συμμετοχές με 12 γκολ και 9 ασίστ.