Μακέντα: «Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα...»

Ο Παναθηναϊκός το Σάββατο (14/8, 21:30) παίζει με τη Μίλαν σε φιλικό αγώνα στην Ιταλία.

Μακέντα: «Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα...»

Ο Ιταλός επιθετικός Φεντερίκο Μακέντα, αναφέρθηκε στο φιλικό που θα δώσει ο Παναθηναϊκός με τη Μίλαν, το Σάββατο το βράδυ (14/8, 21:30)

Αναλυτικά όσα είπε:

Το τελευταίο ματς πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, είστε έτοιμοι;

«Η ομάδα βελτιώνεται παιχνίδι με παιχνίδι. Χρειαζόμαστε λίγο χρόνο αλλά αυτό το παιχνίδι θα μας βοηθήσει ώστε να είμαστε ακόμα ποιο έτοιμοι ενόψει πρεμιέρας».

Ποια είναι η σημασία αυτού του αγώνα αφού η Μίλαν είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος σε αυτή την προετοιμασία;

«Είναι σε ένα διαφορετικό επίπεδο σίγουρα αλλά αυτά τα παιχνίδια με μια ομάδα σαν τη Μίλαν θα μας κάνουν να μπούμε στο πρωτάθλημα με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Είναι μια ευκαιρία για τους παίκτες να δείξουν τις δυνατότητες τους, την εμπειρία τους. Μετά από τέτοια παιχνίδια οι παίκτες κερδίζουν περισσότερη αυτοπεποίθηση και είναι ωραίο για να παίζεις».

Είναι ιδιαίτερο για σένα να παίζεις κόντρα στη Μίλαν;

«Φυσικά είναι μια ιταλική ομάδα κατάγομαι από την Ιταλία, είναι μια ξεχωριστή εμπειρία».

Σε τι κατάσταση βρίσκεσαι;

«Είμαι καλά επέστρεψα στις προπονήσεις πριν δυο μέρες. Είχα αυτό το πρόβλημα από πέρυσι από τα playoffs. Μου πήρε λίγο χρόνο να επανέλθω αλλά τώρα είμαι στο 100%. Το έχω ξεπεράσει πλήρως».

Λείπουν τέτοια παιχνίδια στην ομάδα;

«Σίγουρα όπως είπα και πριν τα παιχνίδια αυτά θέλει να παίζει κάθε παίκτης. Ο Παναθηναϊκός είναι μια μεγάλη ομάδα και σαν μεγάλο κλαμπ πρέπει να παίζεις τέτοια παιχνίδια για να επιστρέψεις στο υψηλό επίπεδο. Τώρα μπορ0εί να είναι φιλικός αγώνας αλλά τα επόμενα χρόνια μπορεί να είναι ένας αγώνας για ευρωπαϊκή διοργάνωση».