Παναθηναϊκός- Λοκομοτίβα 2-2: Ακόμα να κερδίσει σε φιλικό (vds)

Ο Παναθηναϊκός ήρθε ισόπαλος 2-2 με την Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ στο γήπεδο της Καλλιθέας, παρουσιάζοντας πολλά κενά στην άμυνά του, ενώ έπαιξε καλά μόλις για είκοσι λεπτά στο πρώτο μέρος

Παναθηναϊκός- Λοκομοτίβα 2-2: Ακόμα να κερδίσει σε φιλικό (vds)

Ο Παναθηναϊκός έχει δώσει έως τώρα τέσσερα φιλικά και δεν έχει καταφέρει να κερδίσει, καθώς απόψε ήρθε ισόπαλος 2-2 με τη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ δείχνοντας πως έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά του και χρειάζεται πολλή δουλειά.

Οι «πράσινοι» έκαναν εύκολα το λάθος ειδικά στην άμυνα, δεν είχαν αυτοματισμούς, ενώ έπαιξαν υποφερτά για περίπου είκοσι λεπτά στο πρώτο μέρος.

Ο Παναθηναϊκός ήταν κακός στο πρώτο εικοσάλεπτο με τους Κροάτες μάλιστα να προηγούνται μετά από ένα λάθος του Πέρεθ στο κέντρο και ένα ακόμα του Σιδερά στην άμυνα.

Συγκεκριμένα στο 19’ ο Κατσαβέντα έκλεψε τη μπάλα από τον Πέρεθ, εκμεταλλεύτηκε τη διστακτικότητα του Σιδερά και με τρομερό σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 0-1.

Στη συνέχεια οι «πράσινοι» ανέβασαν την απόδοσή τους και ισοφάρισαν στο 40’ με πέναλτι που εκτέλεσε ο Χατζηγιοβάννης και κέρδισε ο Βέλεθ από τον σκόρερ της Λοκομοτίβα.

Ένα λεπτό αργότερα ο Χουάνκαρ βρήκε ωραία τον Χατζηγιοβάννη που πέρασε τον Σαντίνι και έκανε το 2-1.

Στο β’ μέρος και οι δύο προπονητές έκαναν αρκετές αλλαγές με τον Γιοβάνοβιτς να αλλάζει αμέσως σχεδόν το δίδυμο στο κέντρο του, αλλά να μην αλλάζει τη διάταξη (4-2-3-1).

Στο 64' η Λοκομοτίβα έχασε ευκαιρία. Ο Φλόρουτς έκανε το κοντινό πλασέ, ο Διούδης απέκρουσε.

Ο Γιοβάνοβιτς είδε τους παίκτες του όμως να κάνουν το ένα λάθος πίσω από το άλλο στην άμυνα και στο 87’ ο Σάρλια… συστήθηκε στο ελληνικό κοινό με «γκέλα»!

Προσπάθησε να γυρίσει τη μπάλα στον Χριστογεώργο, αλλά έκανε λάθος, ο Αρτίστικο έκλεψε και πλάσαρε ισοφαρίζοντας σε 2-2.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Διούδης (68΄ Χριστογεώργος), Κώτσιρας(68΄ Σαντσες), Βέλεθ (68΄ Σάρλια), Σιδεράς (68΄ Σερπέζης), Χουάνκαρ (68΄ Χατζηθεοδωρίδης), Πέρεθ (63΄ Αλεξανδρόπουλος), Μαουρίσιο (62΄Αγιούμπ), Ενγκμπακοτό (68΄ Σαβιέρ), Χατζηγιοβάνης (48΄ Χατζηγιοβάνης), Βιγιαφάνες(68΄ Αθανασακόπουλος), Καρλίτος (68΄Καμπετσής)

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ (Σιλβίο): Σαντίνι (66’ Χεντίγια), Τσίπετιτς (61’ Μάλες). Σόλντο, Ντε Χαας (46’ Φλόρουτς, 90’ Τσάμπραγιτς), Πίβαριτς (85΄Μαγκντάλινιτς), Τσοκάι (61’ Βράνκοβιτς), Mάριτς (79’ Ντάιτσερ), Αλίχου (61’ Μάρκου), Κατσαβέντα (73’ Ζιλίνσκι), Στοϊκοβιτς (46’ Οσμάνκοβιτς), Ντάμπρο (46΄Αρτίστικο),