Άλκμααρ – ΟΦΗ 2-0: Υπό το βλέμμα των Φαν’τ Σιπ, Γκούλιτ

Η Άλκμααρ κέρδισε 2-0 τον ΟΦΗ με την Ολλανδική ομάδα να είναι ανώτερη και φυσικά πιο έτοιμη από τους «ασπρόμαυρους». Το ματς παρακολούθησε ο Ομοσπονδιακός Τεχνικός Τζον Φαν’τ Σιπ και ο σπουδαίος άσος του παρελθόντος Ρουντ Γκούλιτ

Άλκμααρ – ΟΦΗ 2-0: Υπό το βλέμμα των Φαν’τ Σιπ, Γκούλιτ

Ο ΟΦΗ ηττήθηκε 2-0 από την Άλκμααρ σε φιλικό αγώνα επί ολλανδικού εδάφους. Ο τεχνικός της ομάδας του Ηρακλείου δοκίμασε στο τεστ της Τετάρτης (28/7) για πρώτη φορά σύστημα 4-4-2. Ο Επασί ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Βούρος, Σελίμοβιτς, Πασαλίδης, Λυμπεράκης. Στην μεσαία γραμμή έπαιξαν στον άξονα οι Μεγιάδο, Ντε Γκούζμαν, στα άκρα οι Καμάου, Φαν Ντάινεν και στην επίθεση οι Σαρδινέρο, Καστάνιος.

Η Αλμκαάρ άνοιξε το σκορ με τον Γκούντμουντσον στα πρώτα λεπτά του αγώνα και στο 56’ έκανε και το 2-0 με τον Μπέρκουτ.

Ο ΟΦΗ στην επανάληψη ξεκίνησε με τον Επασί κάτω από τα δοκάρια, τον Βούρο δεξιά και τον Λυμπεράκη αριστερά, με τους Γιαννούλη – Πασαλίδη στα στόπερ. Στη μεσαία γραμμή έπαιξαν οι Νέιρα, Μπαλογιάννης και Ντε Γκούζμαν, ενώ στην επίθεση βρέθηκαν οι Σαρδινέρο – Στάρντζεον στα εξτρέμ με τον Καστάνιος στην κορυφή. Έπαιξε και ο υπό δοκιμή Γκονζάλες, που έδειξε καλά στοιχεία για ακόμα μία φορά.

Το ματς παρακολούθησε ο Ομοσπονδιακός Τεχνικός Τζον Φαν’τ Σιπ και ο σπουδαίος άσος του παρελθόντος Ρουντ Γκούλιτ (παίζει ο γιος του στην Άλκμααρ).

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Βούρος (62’ Μαρινάκης), Σελίμοβιτς (46’ Γιαννούλης), Πασαλίδης (77’ Διαμαντής), Λυμπεράκης (62’ Κοροβέσης), Μεγιάδο (46’ Μπαλογιάννης), Ντε Γκούζμαν (77’ Ουές), Καμάου (46’ Νέιρα), Φαν Ντάινεν (28’ λ.τ. Στάρτζεον – 84’ Νοικοκυράκης), Σαρδινέρο (62’ Γρίβας), Καστάνιος (62’ Γκονζάλεζ).