Ολυμπιακός: Ο ρόλος του Μοντέστο για να πει το «ναι» ο Ονιεκούρου

Καθοριστικός ήταν ο ρόλος του Φρανσουά Μοντέστο προκειμένου να πείσει τον Χένρι Ονιεκούρου να πει το "ναι" στον Ολυμπιακό.

Ολυμπιακός: Ο ρόλος του Μοντέστο για να πει το «ναι» ο Ονιεκούρου

Μία σπουδαία μεταγραφή ολοκληρώνει ο Ολυμπιακός, αποκτώντας έναν ποδοσφαιριστή που τον… κυνήγησε από πέρσι αλλά τότε δεν κατάφερε να τον πάρει. Οι Πειραιώτες με μεθοδικές κινήσεις κατάφεραν να τα βρουν με τον Χένρι Ονιεκούρου και τη Μονακό με την οποία έχει συμβόλαιο ο ποδοσφαιριστή.

Πριν ένα χρόνο όταν ο Ολυμπιακός ασχολούνταν πολύ σοβαρά με την υπόθεση του Νιγηριανού εξτρέμ δεν είχε μπορέσει να αποσπάσει ούτε το "ναι" του παίκτη, ούτε της Μονακό. Ο 24χρονος άσος τότε ήθελε να δοκιμάσει την τύχη του στη Μονακό και να πάρει ευκαιρία με τη φανέλα της.

Και πράγματι είχε μείνει στους Μονεγάσκους το πρώτο μισό της σεζόν όταν στη συνέχεια δόθηκε ξανά δανεικός στη Γαλατασαράι. Στην ιστορία με τον Νιγηριανό ακραίο επιθετικό το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν ο ίδιος ο παίκτης. Ήταν κάθετος αρχικά πως θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στο τουρκικό πρωτάθλημα.

Τελικά ο Ολυμπιακός κατάφερε να τον πείσει και αυτό το πέτυχε χάρη στον Φρανσουά Μοντέστο. Ο Κορσικανός μίλησε με τον ποδοσφαιριστή, του ανέλυσε το πρότζεκτ του Ολυμπιακού και τον ρόλο που θα έχει στην ομάδα. Ο Ονιεκούρου κατάλαβε πως τον θέλει πραγματικά ένας μεγάλος σύλλογος που παίζει στο Champions League και κατακτάει τίτλους στη χώρα του.

Κάπως έτσι ο Μοντέστο απέσπασε το "ναι" του Χένρι Ονιεκούρου και στη συνέχεια όλα ήταν απλά για τη διοίκηση του Ολυμπιακού που τα βρήκε με τη Μονακό για να πραγματοποιηθεί αυτή η μεταγραφή. Θυμίζουμε πως καθοριστική ήταν η συμβολή του Μοντέστο τόσο στη μεταγραφή του Βατσλίκ όσο και σε αυτή του Κούντε.