Λεωνίδας Μπουτσικάρης: «Με καλή πίστη και ρεαλισμό θα λυθεί το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων»

Η ομιλία του προέδρου της Super League, Λεωνίδα Μπουτσικάρη στο περιθώριο της κλήρωσης του νέου πρωταθλήματος

Λεωνίδας Μπουτσικάρης: «Με καλή πίστη και ρεαλισμό θα λυθεί το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων»

O πρόεδρος της Super League, Λεωνίδας Μπουτσικάρης στο πλαίσιο της κλήρωσης του νέου πρωταθλήματος είπε τα εξής:

«Σε μεγάλο βαθμό, η δραστηριότητα όλων μας τους τελευταίους μήνες έχει καθοριστεί από την παγκόσμια πανδημία.

Το ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.

Μέσα σε αυτή τη δυσμενή συγκυρία που έχει προκαλέσει η πανδημία, το ποδόσφαιρο καλείται να προσφέρει κάτι θετικό, να δώσει στους φιλάθλους μια διέξοδο, μια ανάσα στην καθημερινότητα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι μας.

Η χρονιά που μας πέρασε ήταν αναγκαστικά για το ποδόσφαιρο μια χρονιά επιβίωσης. Η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε είναι να κάνουμε τη χρονιά που ξεκινάει, μια χρονιά ανάπτυξης.

Οφείλουμε καταρχάς θερμές ευχαριστίες για την χρονιά που ολοκληρώθηκε επιτυχώς στους ποδοσφαιριστές και αναγνωρίζουμε τις δύσκολες συνθήκες υπό τις οποίες κλήθηκαν να αγωνιστούν, χωρίς ξεκούραση σχεδόν το καλοκαίρι και χωρίς επαρκή χρονικά προετοιμασία, λόγω της πανδημίας και με αρκετές ομάδες να αντιμετωπίζουν κρούσματα covid.

Θα πρέπει επίσης να αναγνωρίσουμε ότι όσον αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας οι ομάδες μας όχι μόνο αντεπεξήλθαν στις απαιτήσεις, αλλά αποτέλεσαν το βασικό πυλώνα για όλο τον αθλητισμό.

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα της Super League, αλλά κυρίως η επιτυχής τήρησή τους από τις ομάδες μας, άνοιξε τον δρόμο και για τα υπόλοιπα πρωταθλήματα.

Το ίδιο ίσχυσε και για το πρωτόκολλο επιστροφής των φιλάθλων που ήδη άρχισε να εφαρμόζεται.

Ήδη βλέπουμε ξανά κόσμο στα ελληνικά γήπεδα και αντιληφθήκαμε για άλλη μια φορά πως ποδόσφαιρο χωρίς φιλάθλους είναι μισό ποδόσφαιρο!

Για την αντιμετώπιση της κρίσης βοήθησαν σημαντικά και τα χρήματα από το στοίχημα, ένα δίκαιο αίτημα δεκαετιών.

Παράλειψη να μην αναφερθώ επίσης στην στρατηγικής σημασίας συμφωνία με το Χρυσό Χορηγό του Πρωταθλήματος Super League Interwetten η οποία μάλιστα αποτελεί Χρυσό Χορηγό και της αποψινής ηλεκτρονικής Κλήρωσης.

Και με τα χρήματα αυτά έχουμε ήδη δρομολογήσει τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της επόμενης χρονιάς:

Μέχρι στιγμής μόνο τη φετινή χρονιά στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της Super League για τη βελτίωση των αγωνιστικών χώρων ανακατασκευάστηκαν 5 νέα γήπεδα φυσικού χλοοτάπητα, χρησιμοποιηθήκαν 4.500 τόνοι υλικών υψηλής ποιότητας, 2.000 κιλά θερμόφιλων σπόρων, αγοράστηκε εξοπλισμός συντήρησης αξίας πάνω 400.000 ευρώ. Αυτό συνιστά ανανέωση της τάξης του 35%, ποσοστό στις αγωνιστικές επιφάνειες των γηπέδων της Super League, που όμοιό του δεν υπήρξε στη σύγχρονη ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος.

Επιπλέον 6 νέα προπονητικά γήπεδα βρίσκονται σε διάφορες φάσεις εξέλιξης, με κόστος επένδυσης πάνω από 1 εκ. ευρώ, το οποίο σημαίνει αύξηση των προπονητικών χώρων κατά 18 %.

Ήδη έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός για την αναβάθμιση και των γηπεδικών εγκαταστάσεων σε επίπεδο και φιλικότητας στον φίλαθλο αλλά και ασφάλειας

Παράλληλα, σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό προχωρούμε στην εκπαίδευση και τη στελέχωση των ιατρείων για τους φιλάθλους σε όλα τα γήπεδα.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι πρέπει όχι μόνο να δείξουμε αλλά και να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε μόνο ανακοινώσεις, επεισόδια και δικαστήρια.

Δράσεις όπως η διαρκής συνεργασία μας με το Χαμόγελο του Παιδιού, αναγνωρίζοντας τη τεράστια δυναμική του ποδοσφαίρου, φέτος υλοποιήσαμε μια σειρά κοινωνικών δράσεων, οι οποίες είχαν πολύ μεγάλη απήχηση.

Άλλη παράμετρος είναι η θεσμοθέτηση των Β' Ομάδων: Ανάπτυξη από πάνω προς τα κάτω αλλά και από κάτω προς τα πάνω, που θα αναδείξει νέους ποδοσφαιριστές σε ανταγωνιστικές συνθήκες.

Για το ζήτημα των τηλεοπτικών, θα ήθελα να πω ότι δεν εθελοτυφλούμε: Είναι σαν να μη βλέπουμε τον ελέφαντα στο δωμάτιο. Πιστεύω πως με καλή πίστη και ρεαλισμό θα λυθεί το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Η αποψινή Κλήρωση είναι η έναρξη ενός Μαραθωνίου που θα διαρκέσει μέχρι το Μάιο του 2021.

Αυτό που χρειάζεται το Ποδόσφαιρο, ιδίως σε μια τέτοια δύσκολη συγκυρία που βιώνει η χώρα μας, είναι λύσεις, ενότητα, καλή πίστη και συναινετική διάθεση.

Δεν είναι βέβαια δυνατόν να συμφωνούμε όλοι σε όλα, οφείλουμε όμως όμως να βρίσκουμε τις προσφορότερες λύσεις για το καλό του ποδοσφαίρου».