«Λαβράκια» από τη Γαλλία

Ο Καμαρά είναι η πρώτη μεταγραφική κίνηση ενόψει της νέας σεζόν και στον Ολυμπιακό φιλοδοξούν να έχει την εξέλιξη των Μαζουακού και Σισέ που επίσης είχαν έρθει χωρίς τυμπανοκρουσίες.

«Λαβράκια» από τη Γαλλία

Ο Μοχάμεντ Μαντί Καμαρά όπως φαίνεται είναι το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Ο νεαρός μέσος από τη Γουινέα έχει κλείσει στους πρωταθλητές Ελλάδας, αφού πρώτα τον πέρασε από… κόσκινο ο Φρανσουά Μοντέστο. Είναι μία μεταγραφή που γίνεται χωρίς να προκαλέσει ντόρο και παράλληλα ενθουσιασμό. Δεν είναι, όμως, ο πρώτος που έρχεται υπό αυτές τις προ»υποθέσεις στην Ελλάδα.

Στο πρόσφατο παρελθόν κι άλλοι ποδοσφαιριστές είχαν αποκτηθεί από τους Πειραιώτες χωρίς τυμπανοκρουσίες και χωρίς κανείς να ασχοληθεί μαζί τους. Στην πορεία, ωστόσο αποδείχτηκαν «έξυπνες» μεταγραφές. Αυτή, άλλωστε είναι και η δουλειά του τμήματος σκάουτινγκ, να μπορέσει να εντοπίσει «λαβράκια» με χαμηλό κόστος, αλλά με τις προδιαγραφές για να πετύχουν στον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός έχει ρίξει ξανά… δίχτυα στην αγορά της Γαλλίας φέρνοντας ποδοσφαιριστές τέτοιου βεληνεκούς, οι οποίοι αποδείχτηκαν λίρα εκατό. Μία τέτοια περίπτωση είναι ο Αρτούρ Μαζουακού. Ο Γάλλος μπακ είχε αποκτηθεί από τη Βαλενσιέν με τον Ολυμπιακό να έχει δώσει μεγάλη… μάχη για να τον πάρει. Ήταν μία επιλογή του Πιέρ Ισά, που οι περισσότεροι δεν την είδαν και με πολύ καλό μάτι, αλλά στην πορεία απέδειξε πως ήταν ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής που αυτή τη στιγμή συνεχίζει την καριέρα του στην Premier League και στη Γουέστ Χαμ.

Πιο πρόσφατη περίπτωση είναι ο Παπ Αμπού Σισέ. Ο Σενεγαλέζος στόπερ ήρθε και αυτός από τη Βαλενσιέν. Δεν προκάλεσε ντόρο η απόκτηση του, ενώ στο ξεκίνημα της σεζόν ήταν και εκτός πλάνων με τον Μπέσνικ Χάσι να τον έχει και εκτός ευρωπαϊκής λίστας. Ο Σισέ, ωστόσο επιβεβαίωσε τον Φρανσουά Μοντέστο που επέμεινε στην απόκτηση του και με τα παιχνίδια που έκανε στον Ολυμπιακό προκάλεσε το ενδιαφέρον και ευρωπαϊκών συλλόγων. Τα «λαβράκια» από τη Γαλλία έχουν βγει στον Ολυμπιακό και ελπίζουν πως θα τους δικαιώσει και ο Καμαρά.