Υπόθεση Ονιεκούρου: Αν έρθει, ας έρθει 100% με την καρδιά του

Ο Χένρι Ονιεκούρου «παίζει» ξανά γερά για τον Ολυμπιακό μετά τη νέα προσφορά που έγινε προς την Μονακό, αλλά δεν κάθονται ευχάριστα στο... στομάχι οι συνεχείς δηλώσεις του για επιθυμία του να μείνει στην Κωνσταντινούπολη. Εκτός κι αν δεν είναι για το θεαθηναι όσα ακούγονται τις τελευταίες ώρες ότι πλέον βλέπει με άλλο μάτι την Ελλάδα.

Υπόθεση Ονιεκούρου: Αν έρθει, ας έρθει 100% με την καρδιά του

Δεν μπορούμε να σας απαντήσουμε με σιγουριά ποιον θα πάρει στο τέλος ο Ολυμπιακός για τα «φτερά» της επίθεσης. Ποιος θα είναι δηλαδή ο «κάνω τη διαφορά» εξτρέμ.

Δεδομένα οι Πειραιώτες ασχολούνται με τον Χένρι Ονιεκούρου, τον Ζορζ-Κέβιν Ενκουντού και τον Ρις Νέλσον. Δύσκολες περιπτώσεις και οι τρεις, αλλά και οι τρεις έχουν τα «παραθυράκια» τους.

Ας σταθούμε όμως στον Ονιεκούρου. Ποιος είναι ο ενδοιασμός μας με τον Νιγηριανό εξτρέμ; Δεν αμφισβητεί κανένας ότι πρόκειται για έναν υψηλής ποιότητας ακραίο επιθετικό και φάνηκε έως έναν βαθμό και από τα νούμερά του την περασμένη σεζόν με Γαλατά και Μονακό (5 γκολ, 5 ασίστ, 19 παιχνίδια).

Αυτό που μπορεί να τεθεί ως θέμα αμφισβήτησης, τουλάχιστον με όσα κυκλοφορούν στην Τουρκία, είναι κατά πόσο είναι «ζεστός» να έρθει στη χώρα μας. Όταν επί τρεις μήνες διαβάζουμε στον τουρκικό Τύπο και στα ΜΜΕ της Νιγηρίας, ότι επιθυμία του είναι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να παραμείνει στην Κωνσταντινούπολη, δεν ξέρουμε κατά πόσο είναι όμορφο να ακούγονται όλα αυτά σε μία περίοδο που ο Ολυμπιακός προσπαθεί να τον αποκτήσει. Αν και η αλήθεια είναι πως πλέον το σκέφτεται πολύ σοβαρά. Ελπίζουμε όχι αναγκαστικά επειδή δεν του «καθεται» ομάδα της Κωνσταντινούπολης.

Και ο Μπρούμα δεν ήθελε να έρθει στη χώρα μας πέρσι το καλοκαίρι, αλλά αρχές Οκτώβρη όταν είδε ότι δεν είχε άλλη επιλογή, τότε συμφώνησε να συνεχίσει στον Ολυμπιακό. Ο Πορτογάλος μπορεί να μην ήταν ο ιδανικός εξτρέμ, αλλά τουλάχιστον έβγαλε - έστω και καθυστερημένα - μία διάθεση στην ερυθρόλευκη καθημερινότητά του, αφήνοντας πίσω τα όσα είχαν ακουστεί περί μη επιθυμίας του να βρεθεί στα ελληνικά γήπεδα.

Υπάρχει όμως και ένα άλλο παράδειγμα που δεν πρέπει να το ξεχνάμε: Ο Ρούμπεν Βινάγκρε επίσης δεν τρελαινόταν στην ιδέα να έρθει στην Ελλάδα. Και θυμόμαστε όλοι τα αποτελέσματα. Συνεχώς ήταν τραυματίας και ξαφνικά «ζωντάνευε» παραμονή των αγώνων του Champions League. Μέχρι που σε ένα ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης στο Καραϊσκάκη ήταν... φάντασμα και κάπου εκεί τελείωσε η καριέρα του στον Ολυμπιακό. Πήγε στην Φαμαλικάο, εκεί έπαιξε με την καρδιά του, έκανε εξαιρετικό δεύτερο γύρο και κέρδισε τη μεταγραφή του στην πρωταθλήτρια Σπόρτινγκ Λισσαβώνας!

Ο Ολυμπιακός βεβαίως για να έκανε νέα πρόταση στην Μονακό, πάει να πει ότι κάτι παραπάνω γνωρίζει. Προφανώς η συζήτηση γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη του παίκτη.

Από την άλλη, όμως, δεν πρέπει να παραβλέψουμε και όλα όσα είχε πει κατά καιρούς ο Ονιεκούρου. Τουλάχιστον, αν καταφέρει ο Ολυμπιακός να τον πάρει, ας έρθει με την καρδιά του στη χώρα μας και όχι με... βαριά καρδιά.

Αυτό είναι το ζητούμενο...