Παναθηναϊκός: Ισόπαλος 1-1 με την Αλ Τααβόν στο πρώτο φιλικό

Ο Παναθηναϊκός έδειξε πως θέλει ακόμα πάρα πολλή δουλειά στο πρώτο του φιλικό τεστ (1-1) κόντρα στην Αλ Τααβόν από τη Σαουδική Αραβία. Καλή παρουσία από τους νεαρούς Ιωαννίδη και Σιδερά

Παναθηναϊκός: Ισόπαλος 1-1 με την Αλ Τααβόν στο πρώτο φιλικό

Ισόπαλος με σκορ 1-1 έληξε ο φιλικός αγώνας του Παναθηναϊκού με την Αλ Τααβόν από τη Σαουδική Αραβία.

Οι «πράσινοι» είχαν αρκετές καλές στιγμές κυρίως με τον Ιωαννίδη, αλλά έδειξαν πως θέλουν πολλή δουλειά ακόμα για να μπορέσουν να φτάσουν στα επιθυμητά επίπεδα απόδοσης.

Στο περυσινό πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας, η Αλ Τααβόν τερμάτισε στην 4η θέση, πίσω από τις πίσω από τις Αλ Χιλάλ, Αλ Σαμπάμπ και Αλ Ιτιχάντ.

13': Καλή κυκλοφορία της μπάλας από την ομάδα της Σαουδικής Αραβίας, έφτασαν μέχρι την περιοχή του Παναθηναϊκού, με την τελική προσπάθεια του Φαϊντόντ να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Διούδη.

36': Ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό: Από κόρνερ του Σαβιέρ, γυριστή κεφαλιά προς τα πίσω στο πρώτο δοκάρι του Καρλίτος, πρόλαβαν την τελευταία στιγμή προ του Μακέντα και έδιωξαν αμυντικοί. Ξανά νέο γέμισμα του Σαβιέρ απομάκρυνε η άμυνα των Σαουδαράβων.

38' Σε μία γρήγορη μεταφορά της μπάλας, σε ένα πολύ γρήγορο επιθετικό transition των πράσινων και από έναν ωραίο συνδυασμό Μακέντα-Χατζηθεοδωρίδη, ο Χατζηθεοδωρίδης προχώρησε πήρε κάποια μέτρα, δοκίμασε το πόδι του και η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και κατέληξε στο βάθος της εστίας της Αλ Τααβόν.

40' Από λάθος της άμυνας του Παναθηναϊκού που δεν έδιωξε καλά τη μπάλα και δεν απομάκρυνε με ασφάλεια, έκλεψε τη μπάλα ο Φαϊντόντ και ο αρχηγός της Αλ Τααβόν, Νταβαμπά, έκανε το 1-1 με πλασέ στη γωνία.

Στο δεύτερο μέρος ο Γιοβάνοβιτς άλλαξε την ενδεκάδα του κατά τα 9/11 αλλάζοντας ρόλους στον Καμπετσή και τον Ιωαννίδη. Παράλληλα έκανε αλλαγές σε πρόσωπα στο κέντρο της άμυνας, όπου δοκίμασε τους Ρόμπι, Σερπέζη και Σιδερά.

Τεράστια ευκαιρία από τον Παναθηναϊκό στο 60': Από γύρισμα μέσα στην περιοχή του Σάντσεθ, η μπάλα έφτασε στον Ιωαννίδη, έκανε το σουτ και η μπάλα κόντραρε, για να σταματήσει στο οριζόντιο δοκάρι και να καταλήξει κόρνερ.

Πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό στο 79’ με αντεπίθεση από τα αριστερά και ωραία συνεργασία Ιωαννίδη - Καμπετσή, τελείωμα του Καμπετσή και απόκρουση με τα πόδια ο τερματοφύλακας της Αλ Τααβόν.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης (61′ Χριστογεώργος), Κώτσιρας (46′ Σάντσες), Βέλεθ (46′ Σιδεράς), Ρόμπι (46’Σερπέζης), Χατζηθεοδωρίδης (46′ Χουάνκαρ), Αλεξανδρόπουλος (56′ Αθανασακόπουλος), Μαουρίσιο (46΄ Σανκαρέ), Σαβιέρ (46′ Μπουζούκης – 70΄ Καμπετσής), Βιγιαφάνιες (46′ Ενγκμπακοτό), Καρλίτος (46′ Πέρεθ), Μακέντα (46′ Ιωαννίδης)

ΑΛ ΤΑΑΒΟΝ: Κασίο, Γιαζέντ, Τουόντ, Σάντρο, Νουόφ, Αμποσπά, Καντς, Σμούχαν, Φαλτ, Ιάγκο, Ταβάμπα