Φορτούνα Σιτάρντ – ΟΦΗ 1-1: Δεύτερη ισοπαλία για τους Κρητικούς

Ισόπαλος (1-1) ο ΟΦΗ με αντίπαλο τη Φορτούνα Σιτάρντ σε φιλικό ματς. Ο Ντε Γκουζμάν στο 39' με πέναλτι έκανε το 1-1. Ο Χάνσον στο 26' άνοιξε το σκορ για τους Ολλανδούς που είχαν και δοκάρι με τον ίδιο παίκτη στο 15'. 

Φορτούνα Σιτάρντ – ΟΦΗ 1-1: Δεύτερη ισοπαλία για τους Κρητικούς

Ο ΟΦΗ στο πρώτο ημίχρονο απειλήθηκε ύστερα από λάθη που έγιναν στη μεσαία γραμμή. Στο 15’ αρχικά μετά το λάθος του Μεγιάδο, ο Χάνσον απείλησε με την μπάλα να σταματά στο δοκάρι και έντεκα λεπτά μετά ο ίδιος παίκτης εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Νοικοκυράκη αυτή τη φορά και με σουτ έκανε το 1-0. Στο 39ο λεπτό ο Ντε Γκουζμάν με πέναλτι (δόθηκε σε χέρι μετά την προσπάθεια του Καστάνιος) έκανε το 1-1 ενώ ο ίδιος παίκτης στο 44’ έχασε και την ευκαιρία να γράψει το 2-1, σε μια φάση όπου είχε συμμετοχή και ο Νοικοκυράκης.

Στην επανάληψη ο ΟΦΗ ήταν δραστήριος, είχε καλές στιγμές για να σκοράρει και έδειξε καλά στοιχεία μέσα στο παιχνίδι του. Στο 76’ ο Καστάνιος μάλιστα βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα μετά την ωραία πάσα του Γιαννούλη αλλά το γκολ του επιθετικού του ΟΦΗ ακυρώθηκε γιατί ήταν σε θέση οφ σάιντ, σύμφωνα με τον βοηθό.

Στο 85' πάλι μετά το λάθος της άμυνας του ΟΦΗ, η Φορτούνα έφτασε κοντά στο 2-1 αλλά έσωσε ο Σελίμοβιτς, πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή ενώ στη συνέχεια ο Σηφάκης αντέδρασε σωστά σε νέα επίθεση των Ολλανδών και κράτησε το 1-1. Στο φινάλε ο Καστάνιος δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, σε μια καλή στιγμή για τον ΟΦΗ.

Το 1-1 δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε για τον ΟΦΗ, που ήταν ισόπαλος με το ίδιο και με την Άντερλεχτ ενώ στο πρώτο τεστ είχε χάσει με 2-1 από τη Φίτεσε.

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Μαρινάκης, Βούρος, Πασαλίδης, Κοροβέσης, Μεγιάδο, Ντε Γκουζμάν, Νοικοκυράκης, Στάρτζεον, Σαρντινέρο, Καστάνιος.

Στην επανάληψη έπαιξαν και οι Σηφάκης, Ουές, Λυμπεράκης, Σελίμοβιτς, Φαν Ντάινεν, Μπαλογιάννης, Γιαννούλης, Γρίβας.

*Στο γήπεδο και ο Λισάντρο Σεμέδο, ο οποίος είχε παίξει στον ΟΦΗ, ανήκει στη Φορτούνα αλλά πρόσφατα έκανε επέμβαση στον αστράγαλο και θα μείνει καιρό εκτός δράσης.