Ανακοίνωση Βόλου με το Βασιλικό Διάταγμα της Ισπανίας, για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ Βόλος την Τρίτη (20/7), επισυνάπτοντας το Βασιλικό Διάταγμα Ισπανίας που όπως λένε οι Θεσσαλοί πάει κόντρα σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης

Ανακοίνωση Βόλου με το Βασιλικό Διάταγμα της Ισπανίας, για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Βόλος

«Για όσους επιθυμούν το καλό του Ελληνικού πρωταθλήματος…

Αν υπάρχουν φίλαθλοι που επιθυμούν το καλό του Ελληνικού πρωταθλήματος όπως επίσης ένα ισότιμο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα ώστε να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα, με πρώτο τον αρμόδιο Υπουργό, ας διαβάσουν το βασιλικό διάταγμα της Ισπανίας που πάει κόντρα στους δύο μεγαλύτερους συλλόγους της χώρας, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ.

Διαβάστε το Βασιλικό Διάταγμα Ισπανίας πατώντας εδώ».

Θυμίζουμε πως ο Αχιλλέας Μπέος τάχθηκε υπέρ των αλλαγών που φέρνουν η UEFA και η FIFA μέσω της Ολιστικής Μελέτης, στη γενική συνέλευση της ΕΠΟ που δεν ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Αχιλλέα Μπέου.

«Κανένας νόμος δε θα μου στερήσει το δικαίωμα να δώσω το γήπεδο στα παιδάκια να κάνουν προπόνηση. Ούτε ο Υπουργός, ούτε ο Πρωθυπουργός, δικά μου είναι τα γήπεδα και τα δίνω όπου θέλω. Απαντώντας στην κυρία Κοξένογλου θα θέλαμε να έχουμε δύο γυναίκες. Αλλά έχουν γίνει ήδη εκλογές, πως θα τις βάλουμε τώρα με στρατιωτικό νόμο; Θα μπουν οι γυναίκες την επόμενη φορά.

Για την Ολιστική Μελέτη, εμείς στην κατάσταση που βρίσκεται το ποδόσφαιρο, κοιταζόμαστε; Ποιος το οδήγησε σε αυτό το κατάντημα; Πιο χαμηλά δεν πάει. Όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης, ό,τι αναλογεί στον καθένα.

Είχα μία συζήτηση με τον σημερινό πρόεδρο που μεταξύ μας υπάρχει αλληλοεκτίμηση. Του είχα πει τότε αυτό που έκανε τώρα η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ. Τους όρους του παιχνιδιού πρέπει να τους βάλει η ΕΠΟ, αφού δεν το έκανε, το κάνει η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ. Αυτοί που έλεγχαν 30 ενώσεις και μία είναι με το κόκκινο και μία με το κίτρινο θα σώσουν το ποδόσφαιρο; Έρχεται η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ και βάζει όρους. Οι όροι δεν ισχύουν για όλους; Πού είναι το παράλογο; Σε καμία περίπτωση αυτή η ολιστική μελέτη δεν μπορεί να περάσει με τη μορφή εκβιασμού. Σε καμία περίπτωση.

Μιλάμε για ποινές και συμμετοχές ομάδων που δεν τηρούν τις προϋποθέσεις της ομοσπονδίας της Ελλάδας ή των διεθνών. Στον κανονισμό που λέει ότι οι ομάδες που δεν μπορούν να πάρουν άδεια συμμετοχής ο ΠΣΑΠ διαφωνεί. Ο καθένας κάνει ό,τι θέλει.

Θέλετε να φτιαχτεί το ποδόσφαιρο; Ό,τι μας βολεύει. Εμείς δε φέραμε τη ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ με τις πράξεις μας εδώ; Εμείς τη φέραμε. Οπότε πρέπει να δεχτούμε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με νέους όρους, ίδιους για όλους. Όπως γίνεται στο εξωτερικό.

Εύχομαι και ελπίζω το ποδόσφαιρο να αλλάξει νοοτροπία για ένα καλύτερο αύριο».