Λάκης Νικολάου για Βασίλη Τσιάρτα: «Σε λίγο θα ζητάμε χαρτί κοινωνικών φρονημάτων!»

Ο Λάκης Νικολάου, η σημαία της ΑΕΚ και κορυφαίος γιατρός μιλά στο «ΦΩΣ» για το θέμα που προέκυψε με τον Βασίλη Τσιάρτα και την ΑΕΚ Β'. 

Λάκης Νικολάου για Βασίλη Τσιάρτα: «Σε λίγο θα ζητάμε χαρτί κοινωνικών φρονημάτων!»

Συνέντευξη στον ΘΕΜΗ ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ

Το θέμα Τσιάρτα ήταν πρωτοφανές, δεν θυμάμαι άλλο τέτοιο περιστατικό στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Να διχάζει τον κόσμο ένας παίκτης, που ήταν σπουδαίος ποδοσφαιριστής, για τα πολιτικά πιστεύω του. Εγώ να ξεκαθαρίσω ότι είμαι υπέρ της ανακοίνωσης που έβγαλε η «Ορίτζιναλ». Με ενδιαφέρει όμως τι γνώμη έχουν οι σημαίες της ΑΕΚ. Και μία από τις σημαίες της ΑΕΚ είναι ο Λάκης Νικολάου. Ως ποδοσφαιριστής που έπαιξε πολλά χρόνια στην ΑΕΚ, ως ήθος, ως γιατρός της ΑΕΚ μετά για πολλά χρόνια, ως κορυφαίος επιστήμων. Με ξάφνιασε. Κόντρα στο ρεύμα πάει! Στην αρχή δεν ήθελε να μιλήσει, αλλά τον έπεισα.

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο «ΦΩΣ» στις 16/7/2021

Τσιάρτας: «Δεν αποδέχομαι την πρόταση της ΑΕΚ»

Γιατρέ, θα ήθελα τη γνώμη σας στο «ΦΩΣ» για το θέμα του Τσιάρτα. Θυμάστε κάτι παρόμοιο ποτέ;

Όχι, δεν θυμάμαι! Είμαι τελείως αντίθετος με όλη αυτή την κατάσταση που δημιουργήθηκε στην ΑΕΚ με τον Τσιάρτα. Από τη μια τον θεωρούμε μεγάλο παίκτη στην ιστορία της ΑΕΚ, από την άλλη ανακατεύουμε την πολιτική. Είμαι εντελώς αντίθετος να ανακατεύουν την πολιτική στο ποδόσφαιρο! Ο άνθρωπος αυτός πολλές φορές λέει τις απόψεις του. Όποιος θέλει τις αποδέχεται, όποιος δεν θέλει δεν τις αποδέχεται.

Original 21 για Τσιάρτα, Χατζισαφί: «Ρατσιστική μορφή» ο ένας, «για Ατρόμητο, Πανιώνιο» ο άλλος

Εσείς δεν είστε ομοϊδεάτης του.

Όχι, καθόλου. Όμως μη βάζουμε ταμπέλες και ετικέτες πολιτικές στον αθλητισμό. Αλίμονο, δημοκρατία έχουμε και ο καθένας μπορεί να εκφράζει τις απόψεις του. Χωρίς να τις επιβάλλει. Δεν συμφωνώ πολιτικά με τον Τσιάρτα και κάποιες απόψεις του τις έχουν χαρακτηρίσει ρατσιστικές. Εγώ δεν είμαι άνθρωπος των σόσιαλ μίντια και δεν τις έχω διαβάσει, δεν θεωρώ τα σόσιαλ μίντια εποικοδομητική επικοινωνία, όμως διαβάζω τι έχουν γράψει ότι λέει ο Τσιάρτας. Με το ποδόσφαιρο τι σχέση έχουν αυτά; Με το αν θα έκανε δουλειά στην ΑΕΚ ή όχι, τι σχέση έχουν αυτά; Σε λίγο θα ζητάμε χαρτί κοινωνικών φρονημάτων!

Επιτρέπεται όμως προπονητής με τέτοιες αντιλήψεις να αναλαμβάνει νέους ποδοσφαιριστές;

Γιατί, θα μιλούσαν στην ομάδα για τους μετανάστες; Κοιτάξτε, γενικώς το λέω. Ζούμε σε εποχή δημοκρατίας. Αν κρίνει η ομάδα ότι θέλει κάποιον για προπονητή ή για παίκτη, δεν πρέπει να εξετάζουμε τα πολιτικά του πιστεύω. Και θεωρώ απρεπείς τις θέσεις των οργανωμένων οπαδών στο πρόσωπο του Τσιάρτα! Ρατσιστική ήταν η ανακοίνωση των οπαδών για τον Τσιάρτα! Θα μπω στο μάτι κάποιων τώρα, αλλά αυτή είναι η άποψή μου. Θεωρώ το μένος τους απέναντι στον Τσιάρτα ότι έχει παρελθόν, είναι κατάλοιπα που τα γνωρίζω καλά, όταν η διοίκηση Ντέμη Νικολαΐδη είχε ζητήσει πολύ μεγάλες περικοπές στα συμβόλαια των παικτών, οι παίκτες αντέδρασαν με πρωτοστάτη τον Τσιάρτα. Οπαδοί πήγαν στους Θρακομακεδόνες, παίκτες εδάρησαν, μπήκε μέχρι και φωτιά στα αποδυτήρια!

Πώς βλέπετε αγωνιστικά την πρώτη ομάδα της ΑΕΚ ως τώρα; Τι χρειάζεται;

Σωστή ήταν η πρόσληψη του συγκεκριμένου προπονητή. Ελπίζω να βρούμε την ηρεμία μας στο θέμα του προπονητή επιτέλους, διότι μας έχει ταλανίσει αυτό. Περισσότερα είναι νωρίς να πούμε.

Ποιος ήταν για εσάς ο κορυφαίος παίκτης στην ιστορία της ΑΕΚ; Έχουμε κάνει μεγάλη συνέντευξη στο παρελθόν, αυτό νομίζω δεν το είχα ρωτήσει.

Ο Μίμης Παπαϊωάννου.

Γιατί;

Διότι ήταν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής!

Τι ξεχωριστό είχε;

Τα πάντα είχε.

Ο πιο δύσκολος αντίπαλος για εσάς;

Ο Αλβαρέζ. Και ο Καλκαντέρα.

Γιατί;

Απρόβλεπτοι παίκτες. Δεν τους διάβαζες.

Από τον Ολυμπιακό;

Ο Δαβουρλής και ο Κρητικόπουλος. Και τους δύο δυστυχώς τους έχουμε χάσει. Επίσης θαύμαζα το φαινόμενο Δεληκάρης. Κύριε Σινάνογλου, με παρασύρατε, έχω μπροστά μου ασθενή!