Τα γενέθλια του Μαρτίνς και η τέταρτη σεζόν στον Ολυμπιακό (vids)

Ο Πέδρο Μαρτίνς σήμερα έχει τα γενέθλια του, γίνεται 51 ετών και ετοιμάζεται για την έναρξη της τέταρτης σεζόν του με τη φόρμα του Ολυμπιακού.

Τα γενέθλια του Μαρτίνς και η τέταρτη σεζόν στον Ολυμπιακό (vids)

Σε λίγες ημέρες ο Ολυμπιακός παίζει το πρώτο του επίσημο παιχνίδι για τη σεζόν 2021-2022. Η Νέφτσι Μπακού θα είναι η πρώτη αντίπαλος των πρωταθλητών Ελλάδας στην προσπάθεια που θα κάνουν να μπουν στους ομίλους του Champions League. Για τον Πέδρο Μαρτίνς αυτό είναι το τέταρτο καλοκαίρι στον "ερυθρόλευκο" πάγκο.

Ίσως ούτε ο ίδιος δεν θα το περίμενε πως για τέταρτη σερί χρονιά θα γιόρταζε τα γενέθλια του στον Ολυμπιακό. Ο τεχνικός των πρωταθλητών Ελλάδας σήμερα (Σάββατο) έχει τα γενέθλια του. Γίνεται 51 ετών (17/7/1970) και τα γιορτάζει ξανά στον πάγκο του Ολυμπιακού. Η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερη για τον Πέδρο Μαρτίνς, έχει την τιμητική του, αλλά δεν παύει να είναι μία ακόμα ημέρα στη δουλειά.

Ο 51χρονος πλέον Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε την καριέρα του ως βοηθός προπονητή στη Βιτόρια Σετουμπάλ, συνέχισε από το ίδιο πόστο σε Πόρτο και Μπελενένσες για να αναλάβει το 2006 την τεχνική ηγεσία της Ουνιάο Λαμάς. Το 2009 έγινε προπονητή της Εσπίνιο και στη συνέχεια κάθισε για λίγο στον πάγκο της β' ομάδας της Μαρίτιμο ώσπου τον Σεπτέμβριο του 2010 ανέλαβε την πρώτη της ομάδα στης οποίας τον πάγκο κάθισε σε 152 ματς. Το 2014 πήγε στη Ρίο Άβε όπου έμεινε για 101 ματς και το καλοκαίρι του 2016 ήταν η σειρά της Βιτόρια Γκιμαράες στην οποία έμεινε στην άκρη του πάγκου για 78 παιχνίδια. Το καλοκαίρι του 2018 ανέλαβε τον Ολυμπιακό και μέχρι τώρα τον έχει κοουτσάρει σε 163 παιχνίδια γεγονός που σημαίνει ότι είναι η ομάδα στην οποία έχει μείνει περισσότερο από κάθε άλλη.

Με τη φόρμα του Ολυμπιακού έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα Ελλάδας και ένα Κύπελλο, ενώ έχει πετύχει σημαντικές προκρίσεις στην Ευρώπη με αποκορύφωμα εκείνη επί της Άρσεναλ στη φάση των "32" του Europa League. Ο Πορτογάλος κόουτς όλα αυτά τα καλοκαίρια έχει καταφέρει και έχει βάλει τον Ολυμπιακό σε ομίλους Champions League και Europa League και έχει κερδίσει την αναγνώριση του κόσμου. Πλέον είναι έτοιμος για την τέταρτη σεζόν του στο μεγάλο λιμάνι αν και συνεχίζει να ζει μακριά από την οικογένεια του.

Η μεγαλύτερη επιτυχία για έναν προπονητή δεν είναι άλλη από την αναγνώριση από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές του και ο Πέδρο Μαρτίνς μετά από τρεις γεμάτες σεζόν στον Ολυμπιακό την απολαμβάνει.

Για τον ίδιο η πρώτη του χρονιά στον Ολυμπιακό ήταν η πιο καθοριστική, διότι τότε ξεκίνησαν όλα, τότε μπήκαν οι βάσεις και έφτασε στο σημείο που βρίσκεται τώρα. Ακόμη κι αν δεν κέρδισε τότε τον τίτλο ο Πέδρο κέρδισε τους πάντες στον Πειραιά.