Ολυμπιακός: Πωλήσεις εκατομμυρίων ευρώ στην Premier League

Ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει και έχει στραμμένο πάνω του το βλέμμα του κορυφαίου πρωταθλήματος της Ευρώπης και συνεχίζει να πουλάει ακριβά στην Premier League.

Ολυμπιακός: Πωλήσεις εκατομμυρίων ευρώ στην Premier League

Τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός έχει μάθει να κινείται σε πολύ υψηλό επίπεδο στην ποδοσφαιρική αγορά. Οι Πειραιώτες μπορούν να έχουν ανοιχτό δίαυλο με ομάδες από το μεγαλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης και να κάνουν ακόμη και πωλήσεις με αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

Ο Ζοσέ Σα αποκτήθηκε πριν τρία καλοκαίρια από τους πρωταθλητές Ελλάδας και κατάφερε με τη φανέλα τους να εκτοξεύσει την καριέρα του. Άλλαξε τη μοίρα του ο 27χρονος γκολκίπερ που έφτασε στο σημείο να κληθεί στην εθνική ομάδα της Πορτογαλίας. Από τη νέα σεζόν, όμως, θα αγωνίζεται στα γήπεδα της Premier League με τον Ολυμπιακό να κάνει ένα ακόμα μεγάλο deal με ομάδα από το Νησί.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια γεγονός που αποδεικνύει ότι οι Πειραιώτες ξέρουν και μπορούν να έχουν πάρε-δώσε με τους κορυφαίους της Ευρώπης. Η μεγαλύτερη πώληση που έχει κάνει μέχρι τώρα ο Ολυμπιακός έγινε τον Ιανουάριο του 2020 όταν παραχώρησε στη Γουλβς τον Ντανιέλ Ποντένσε έναντι 19,6 εκατ. ευρώ. Το 2014 είχε πραγματοποιηθεί η πώληση του Κώστα Μήτρογλου στη Φούλαμ. Τότε οι "ερυθρόλευκοι" είχαν εισπράξει 15,2 εκατ. ευρώ από τους Άγγλους. Με 15, 1 εκατ. ευρώ είχε δοθεί το 2017 ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς στην Κρίσταλ Πάλας.

Πέρσι το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός έκανε ένα ακόμα μεγάλο deal αυτή τη φορά με την πρωταθλήτρια Αγγλίας, Λίβερπουλ στην οποία παραχώρησε τον Κώστα Τσιμίκα έναντι 13 εκατ. ευρώ. Η μεταγραφή του Σα κόστισε 8 εκατ. ευρώ στη Γουλβς, ενώ αν συνεχίσουμε να… σκαλίζουμε το πάρε-δώσε του Ολυμπιακού με την Premier League θα βρούμε την πώληση του Κέβιν Μιραλάς στην Έβερτον έναντι 7,65 εκατ. ευρώ. Ακόμη υπάρχει η πώληση του Αρτούρ Μαζουακού στη Γουέστ Χαμ έναντι 7,1 εκατ. ευρώ. Ο Ολυμπιακός αποδεικνύει ότι μπορεί να έχει ανοιχτή την πόρτα της Premier League και να κάνει δουλειές με τους κορυφαίους βάζοντας στο ταμείο του σημαντικά ποσά, αλλά παράλληλα έχοντας δημιουργήσει ένα όνομα στην ποδοσφαιρική πιάτσα που εμπνέει τους ποδοσφαιριστές.