Ευρωπαϊκή λίστα Ολυμπιακού: Γιατί μπήκε ο Βατσλίκ, γιατί βγήκε ο Σισέ

Υπάρχει ποδοσφαιρική εξήγηση για τις επιλογές του Πέδρο Μαρτίνς στην ευρωπαϊκή λίστα. Τόσο για τον αποκλεισμό του Σισέ από τα ματς με την Νέφτσι, όσο και για την παρουσία του Βατσλίκ.

Ευρωπαϊκή λίστα Ολυμπιακού: Γιατί μπήκε ο Βατσλίκ, γιατί βγήκε ο Σισέ

Δεν επιφύλαξε εκπλήξεις ο Πέδρο Μαρτίνς στην κατάρτιση της λίστας. Δεν είναι έκπληξη ότι έμειναν έξω ο Πέπε και ο Τιάγκο Σίλβα. Και οι δύο δεν πρόκειται να συνεχίσουν στον Ολυμπιακό.

Δεν είναι έκπληξη ούτε και ο αποκλεισμός του Ντρέγκερ που εκτός των άλλων είχε και ένα μικροπρόβλημα τραυματισμού, αλλά και τους Ανδρούτσο - Λαλά μπροστά του στη μάχη για το δεξί άκρο της άμυνας. Έκπληξη δεν είναι φυσικά ούτε ο πιτσιρικάς Αλγκασίμ Μπα, αλλά ούτε και ο Σισέ!

Σε πολλούς προκάλεσε εντύπωση το γεγονός ότι ο Σισέ δεν συμπεριλήφθηκε στη λίστα. Μα είναι απολύτως φυσιολογικό να μην μπει. Πρώτον, ο Μαρτίνς έχει πολλές επιλογές για το κέντρο της άμυνας (Σεμέδο, Σωκράτης, Μάρκοβιτς, Αβραάμ, αλλά και τον Ουσεϊνού Μπα για την ρεβάνς). Δεύτερον, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Σισέ δεν έχει συμπληρώσει καλά-καλά μία εβδομάδα προπονήσεων με την υπόλοιπη ομάδα. Μπήκε καθυστερημένα στην προετοιμασία και κατ’ επέκταση δεν είναι στον απαιτούμενο βαθμό ετοιμότητας.

Ο Μαρτίνς τσέκαρε στο φιλικό με τον Άρη τον Μπα, ναι μεν μπήκε στη λίστα για να μπορέσει να εκτίσει την ποινή της μίας αγωνιστικής, αλλά τον έχει στο μυαλό του για μία έξτρα λύση για τον επαναληπτικό του Αζερμπαϊτζάν.

Από εκεί και πέρα, έχει ποδοσφαιρική λογική και η παρουσία του Τόμας Βατσλίκ στην ευρωπαϊκή λίστα. Μόλις μία προπόνηση έχει προλάβει να κάνει με το υπόλοιπο σύνολο. Ωστόσο, η παρουσία του έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με το να είναι προετοιμασμένος ο Μαρτίνς για παν ενδεχόμενο.

Αν τραυματιστεί (χτυπάει ξύλο βέβαια ο κόουτς) ο Τζολάκης που προορίζεται για βασικός στα δύο ματς ή ο Κρίστινσον, θα ήθελε να έχει τον Βατσλίκ στην 20άδα, παρότι δεν θα έχει παίξει ούτε σε φιλικό.

Από τη στιγμή που ο Τσέχος είναι μία χαρά και έχει αγωνιστικό ρυθμό από τα ματς του Euro 2020, ο Μαρτίνς για να νιώθει πιο ασφαλής δεν το πολυσκέφτηκε να στείλει και το δικό του όνομα στην UEFA.