Στην Πορτογαλία συνδέουν Άρη και Ντιαμπί

Ο 30χρονος επιθετικός από το Μάλι, Αμπντουλάι Ντιαμπί ενδιαφέρει τον Άρη σύμφωνα με Μέσα από την Πορτογαλία

Στην Πορτογαλία συνδέουν Άρη και Ντιαμπί

Ο Άρης εδώ και καιρό βρίσκεται στην αγορά για να ενισχύσει την επιθετική του γραμμή. Σύμφωνα με Μέσα από την Πορτογαλία οι «κίτρινοι» έχουν βάλει «στόχο» τον Αμπντουλαι Ντιαμπί. Ο 30χρονος φορ αγωνίστηκε την περασμένη σεζόν στην Άντερλεχτ ως δανεικός από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Άρης έχει εκδηλώσει ξεκάθαρο ενδιαφέρον για την απόκτηση του, με τον Ντιαμπί να αγωνίζεται και ως εξτρέμ αλλά και ως δεύτερος επιθετικός κάτι που αρέσει στον Άκη Μάντζιο.

Ο επιθετικός από το Μάλι ανήκει στα «Λιοντάρια» και έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2023, προφανέστατα όμως δεν είναι στο αγωνιστικό πλάνο της πορτογαλικής ομάδας η οποία τον απέκτησε το καλοκαίρι του 2018 και με εξαίρεση τον πρώτο ενάμιση χρόνο, στη συνέχεια παραχωρείται δανεικός.

Για την ακρίβεια, ο Ντιαμπί ανέβασε την αξία του στην ευρωπαϊκή αγορά μέσα από την πολυετή παρουσία του στην Μπριζ όπου σε 108 αγώνες σημείωσε 36 τέρματα και μοίρασε 20 ασίστ. Το καλοκαίρι του 2018, η Σπόρτιγκ Λισαβόνας επένδυσε 4.5 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά των δικαιωμάτων του.

Σε ενάμιση χρόνο παρουσίας του στην πορτογαλική ομάδα έπαιξε σε 47 αγώνες όπου σημείωσε επτά γκολ. Ακολούθησε ο δανεισμός του στην Μπεσικτάς στις αρχές της αγωνιστικής περιόδου 2019-20. Με τη φανέλα της τουρκικής ομάδας έπαιξε σε 37 αγώνες και είχε έξι γκολ και τρεις ασίστ.

Πέρυσι, η έναρξης της χρονιάς τον βρήκε στην ισπανική Χετάφε, αλλά δεν βρήκε αγώνες και ρόλο. Έτσι τον περασμένο Γενάρη μετακόμισε στην Άντερλεχτ όπου αγωνίστηκε σε 12 παιχνίδια και σημείωσε τρία γκολ.