Τάκης Μπιλίρης για την τιμωρία του Άρη: «Έωλη η απόφαση, πιστεύω θα δικαιωθούμε»

Ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Άρης, Τάκης Μπιλίρης μίλησε για την αφαίρεση έξι βαθμών για την υπόθεση Λάσκοφ. Έκανε λόγο για έωλη απόφαση και θεωρεί η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα δικαιωθεί.

Τάκης Μπιλίρης για την τιμωρία του Άρη: «Έωλη η απόφαση, πιστεύω θα δικαιωθούμε»

Ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, Τάκης Μπιλίρης, φιλοξενήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό στη Θεσσαλονίκη Libero 107,4:

«Προφανώς δεν μπορώ να σας περιγράψω τι συνέβη γιατί δεν μπορώ να είμαι στο μυαλό του δικαστή που εξέδωσε αυτή την απόφαση. Αυτό που θα ήθελα να πω είναι ότι θεωρώ πως είναι μια απόφαση έωλη και διάτρητη νομικά. Είμαι αισιόδοξος ότι στην επιτροπή Εφέσεων θα καταρρεύσει μια τέτοια απόφαση.

Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο, υπάρχει ομολογία του “δράστη”, ο οποίος ανέλαβε όλη την ευθύνη και είπε «με δική μου πρωτοβουλία και με δικές μου κινήσεις, χωρίς να είναι ενήμερη η ΠΑΕ προέβην στη κατάρτιση του πλαστού εγγράφου αυτού. όλα αυτά, η επιτροπή έκρινε σίγουρα χωρίς επαρκή στοιχεία -γιατί δεν υπάρχουν στοιχεία- με κάποιες κρίσεις και εικασίες, ότι ο Αρης είχε ανάμιξη. Καταλαβαίνετε ότι είναι μια απόφαση που προσκρούει ακόμα και στη κοινή λογική.

Θα προσφύγουμε αύριο. Θεωρώ ότι την επόμενη εβδομάδα θα προσδιοριστεί να δικαστεί κιόλας».

Για το κρίσιμο ερώτημα από ποια σεζόν θα αφαιρεθούν οι βαθμοί τόνισε:

«Δεν αναφέρει από ποια αγωνιστική περίοδο θα αφαιρεθούν οι βαθμοί. Απλώς έχει βγάλει τη ποινή. Αυτή η διαδικασία ξεκίνησε μια εποχή που το πρωτάθλημα ήταν ακόμη εν εξελίξει. Η ακροαματική διαδικασία έγινε κατά την διάρκεια των πλέι οφ. Παρόλα αυτά, λόγω ότι ταυτόχρονα έτρεχε η υπόθεση της ΑΕΚ, καθυστέρησαν στην έκδοση της απόφασης. Οπότε έγινε η επικύρωση της βαθμολογίας.

Σίγουρα μέσω της έφεσης, υπάρχει μια συγκεκριμένη διάταξη του ΚΑΠ που προβλέπει ότι μπορεί να αφαιρεθεί από την βαθμολογία της προηγούμενης σεζόν. Εμείς θεωρούμε ότι θα υπάρξει δικαίωση. Είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Δεν μπορεί να σταθεί μια τέτοια υπόθεση σε δεύτερο βαθμό. Υπάρχει ένα ιδιαίτερο καθεστώς με την επιτροπή δεοντολογίας. Δικάζει με ενδείξεις, όχι με αποδείξεις. Οπότε, θεωρητικά, προσπαθώντας να δικαιολογήσω την επιτροπή, θεωρώ ότι στο μυαλό τους υπήρξαν κάποιες ενδείξεις ότι υπάρχει ενοχή του Άρη.

Στην Εφέσεων, υπάρχουν μόνο οι αποδείξεις. Αν μπούμε στο να σας αναλύσω την απόφαση, θα χρειαστούμε μια ώρα. Έχει πολλές αντιφάσεις και πάνω σε αυτό δουλεύουμε. Υπάρχει παραδοχή από συγκεκριμένο άτομο ότι ενήργησε αυτοβούλως. Ίσως δεν πείστηκαν, τι να πω. Είμαστε αισιόδοξοι. Θεωρώ ότι τις επόμενες μέρες θα λήξει το θέμα».

Εάν ο Άρης δεν δικαιωθεί στην εφέσεων ο νομικός των κιτρινόμαυρων τόνισε:

«Πλέον δεν υπάρχει το διαιτητικό. Σε δεύτερο και τελευταίο βαθμό δικάζει η Εφέσεων. Έπειτα, είναι το CAS. Έχουμε άλλα θέματα με το CAS, ας μη πάμε και για αυτό».