Ολυμπιακός: Οι σοβαρές αναφορές των Πορτογάλων για Έντουαρντς και τα 15 εκατομμύρια της Γκιμαράες

Εδώ και τέσσερις μέρες στην Πορτογαλία μιλούν για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Μάρκους Έντουαρντς, μπλέκουν τους Τιάγκο Σίλβα - Πέπε και η Γκιμαράες κοστολογεί με 15 εκατομμύρια ευρώ το καλύτερο «προϊόν» του ρόστερ της.

Ολυμπιακός: Οι σοβαρές αναφορές των Πορτογάλων για Έντουαρντς και τα 15 εκατομμύρια της Γκιμαράες

Είναι μία μπερδεμένη ιστορία... Η περίπτωση του Μάρκους Έντουαρντς βγήκε στο φως της δημοσιότητας πριν από τρεις μέρες από την «A Bola». Η πορτογαλική εφημερίδα έμπλεξε τον Ολυμπιακό με τον 22αχρονο Άγγλο εξτρέμ της Γκιμαράες και ήταν μέσα 100% στο ρεπορτάζ της. Την Τρίτη (13/7) η εφημερίδα του Γκιμαράες «Desportivo de Guimaraes» έγραψε ότι ο Ολυμπιακός προχωρά για τον Έντουαρντς, δίνοντας ως έμψυχα ανταλλάγματα τους Τιάγκο Σίλβα και Πέπε.

Η αλήθεια είναι ότι οι Πειραιώτες ψάχνονται για την περίπτωσή του κάτω από άκρα μυστικότητα εδώ και έναν μήνα, όπως είχε αναφέρει το «ΦΩΣ» της Δευτέρας (12/7). Το ενδιαφέρον είναι 100% υπαρκτό, αλλά το κακό στην υπόθεση είναι ότι η Γκιμαράες σε όποιον την ρωτάει για τον παίκτη, έχει βάλει την ίδια κασέτα. «Θέλουμε 15 εκατομμύρια ευρώ», τονίζει χαρακτηριστικά.

Και μιλάμε για μία Γκιμαράες που είναι ιδιόρρυθμη στις διαπραγματεύσεις της και σε αυτή τη φάση μοιάζει να ψάχνει να γεμίσει τα ταμεία της με χρήματα και όχι το ρόστερ της με έμψυχα ανταλλάγματα.

Ναι μεν αντιλαμβάνεται ότι θα χάσει τον Έντουαρντς ή για να το θέσουμε καλύτερα, ο Άγγλος εξτρέμ θα προτιμούσε να πάει σε ένα μεγαλύτερο κλαμπ, ωστόσο, θέλει να το κάνει με τους δικούς της όρους.

Μάλιστα, η Σπόρτινγκ Λισσαβώνας και η Πόρτο που τον θέλουν σαν τρελές, εισέπραξαν την απάντηση που αναφέρουμε παραπάνω: 15 εκατομμύρια.

Υπάρχει ωστόσο ένα σημείο - κλειδί στην υπόθεση που ίσως να φέρει τον Ολυμπιακό σε μία θέση, όπου θα μπορούσε να πει κάποιος ότι τα πράγματα έχουν σοβαρές πιθανότητες να ανατραπούν.

Ο Ολυμπιακός που είναι σε ανοικτή γραμμή με την Σεβίλλη για τον Ρόνι Λόπες, έχει ένα αβαντάζ έναντι των Σπόρτινγκ και Πόρτο. Κι αυτό το αβαντάζ λέγεται Πέπε. Η Γκιμαράες ψάχνει για χαφ τύπου Πέπε και ειδικά για τον Πορτογάλο άσο που τον παραχώρησε πέρσι στον Ολυμπιακό. Υπάρχει μία λατρεία προς το πρόσωπο του από τους ανθρώπους του πορτογαλικού συλλόγου.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας συνήθως δεν δίνουν έμψυχα ανταλλάγματα, αλλά ίσως αυτή τη φορά να κάνουν μία εξαίρεση, εφόσον η Γκιμαράες το ρίξει στο τραπέζι. Και πάλι όμως, τα λεφτά που θα ζητήσει συν τον Πέπε θα είναι αρκετά, αν ο Πορτογάλος κοστολογείται με 4-5 εκατομμύρια και ζητήσει άλλα 10 σε χρήματα για να φτάσει το επιθυμητό «15άρι».

Σίγουρα είναι μία περίπτωση που ο Ολυμπιακός την ξεψαχνίζει. Όπως το ίδιο συμβαίνει φυσικά και με τον Ρόνι Λόπες, για τον οποίο υπάρχουν προχωρημένες επαφές με την Σεβίλλη και το «οκ» του παίκτη.

Πού θα κάτσει η... μπίλια; Θα το μάθουμε σύντομα, καθώς ο Ολυμπιακός σκοπεύει άμεσα να κλείσει τον βασικό του εξτρέμ.