«Καμένο χαρτί» ο Γραμμένος…

Οι ημέρες του Βαγγέλη Γραμμένου στην ΕΠΟ και η... ηλεκτρική θέση του μάνατζερ ή του τεχνικού διευθυντή στον ΠΑΟΚ.

«Καμένο χαρτί» ο Γραμμένος…

Ο τέως πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, πριν καλά καλά αναλάβει κάποιο νευραλγικό πόστο στη διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αποτελεί παρελθόν για τον «Δικέφαλο». Επί των ημερών του στην ομοσπονδία δεν είδαμε καλύτερες μέρες στο ελληνικό ποδόσφαιρο, η Εθνική ομάδα έδειξε σημεία αποσύνθεσης, ενώ υποβιβάστηκε και ο θεσμός του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Γραμμένος ετοιμάζονταν να αποτελέσει το… δεξί χέρι του Ιβάν Σαββίδη, αλλά και πάλι κάποιοι στον «Δικέφαλο» εναντιώθηκαν στην πρόσληψή του. Βέβαια από την πλευρά του ο Γραμμένος μόλις είδε ότι ο δρόμος στους «ασπρόμαυρους» δεν είναι στρωμένος με… ροδοπέταλα έσπευσε να χαρακτηρίσει εξωφρενικά τα σενάρια περί εμπλοκής του στον ΠΑΟΚ. Ο τέως πρόεδρος της ΕΠΟ διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο τις φήμες που κυκλοφόρησαν και υποστήριξε ότι δεν ασχολείται πλέον με το ποδόσφαιρο. Χαρακτηριστικά τόνισε τα εξής: «Είναι εξωφρενικά αυτά τα σενάρια. Δεν υπάρχει ούτε σαν ιδέα. Έχω επιστρέψει στις επαγγελματικές μου υποχρεώσεις και παρακολουθώ το ποδόσφαιρο ως φίλαθλος».

Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι ο Ιβάν Σαββίδης ήθελε τον Βαγγέλη Γραμμένο να αναλάβει ενεργό ρόλο στα διοικητικά των Θεσσαλονικέων και του ελληνικού ποδοσφαίρου γενικότερα. Άλλωστε είναι δεδομένη η φιλία που έχει ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ με τον Γραμμένο. Για όσους μάλιστα θυμούνται, ο Ιβάν είχε προτρέψει τον τότε πρόεδρο της ΕΠΣ Μακεδονίας να συμμετάσχει στα εκλογικά της ΕΠΟ και μάλιστα υπό τις… ευλογίες του είχε αναδειχθεί πρόεδρος της ομοσπονδίας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που «παγώνει» η πρόσληψη κάποιου προσώπου στα διοικητικά του ΠΑΟΚ. Το 2019 δεν είχε προχωρήσει το ντιλ με τον Τάσο Κάκο για τη θέση του γενικού μάνατζερ στους «ασπρόμαυρους». Αιτία ήταν η αντίθετη άποψη που είχαν εκφράσει με ανακοινώσεις τους οι σύνδεσμοι οργανωμένων οπαδών, οι οποίοι διαφωνούσαν κάθετα με την παρουσία τού πρώην Κερκυραίου διαιτητή στην ομάδα τους.

Δεν αποκλείεται οι οργανωμένοι οπαδοί να μην ήθελαν ούτε και τον Βαγγέλη Γραμμένο, καθώς αρκετοί από αυτούς του έχουν χρεώσει την απώλεια του πρωταθλήματος από την ΑΕΚ τη σεζόν 2017-18. Να θυμίσουμε ότι οι φίλοι του ΠΑΟΚ δεν έχουν ξεχάσει τον αγώνα της 11ης Μαρτίου 2018 και τη διακοπή του ντέρμπι με την ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας. Ήταν τότε που ο διαιτητής Κομίνης από τη Θεσπρωτία είχε διακόψει οριστικά το ντέρμπι έπειτα από την εισβολή του προέδρου των γηπεδούχων Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας στη ζώνη του ένα περίστροφο.

Η θέση του μάνατζερ ή του τεχνικού διευθυντή αποδεικνύεται… ηλεκτρική για τον «Δικέφαλο» και όσοι αναλαμβάνουν είναι με ημερομηνία λήξης. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο Ιβάν Σαββίδης τούς αλλάζει σαν τα… πουκάμισα, αφού από το 2012 που βρίσκεται στον ΠΑΟΚ έχει προσλάβει επτά τεχνικούς διευθυντές και τώρα ψάχνει για τον όγδοο. Ξεκίνησε με τον Γιώργο Γεωργιάδη και συνέχισε με τους Ζήση Βρύζα, Γκερμάν Τσιστιακόφ, Φρανκ Άρνεσεν, Λούμπος Μίχελ, Μάριο Μπράνκο και Όλαφ Ρέμπε. Αυτή τη στιγμή ο ισχυρός άνδρας των Θεσσαλονικέων αναζητάει τον αντικαταστάτη του Ρέμπε που μετακόμισε στη Νυρεμβέργη, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει βρει κάποιον που να ταιριάζει στα γούστα του.