Υπερβάσεις σε όλες τις θέσεις!

Ο Ολυμπιακός μεθοδικά προχωράει σε μεταγραφικές υποθέσεις που φάνταζαν σχεδόν απίθανες να επιτευχθούν. Από τον Τικίνιο και τον Βάτσλικ έως το φαινομενικά ακατόρθωτο με τον Ρόνι Λόπες και στο... βάθος Ενκουντού.

Υπερβάσεις σε όλες τις θέσεις!

Τικίνιο, Πιερ Κούντε, Τόμας Βάτσλικ και τώρα Ρόνι Λόπες ή Ζορζ-Κέβιν Ενκουντού... Μεθοδικές κινήσεις από πλευράς Ολυμπιακού για υποθέσεις που έμοιαζαν εν πολλοίς σχεδόν απίθανες να επιτευχθούν στο παρελθόν, αλλά οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν τον τρόπο να τις φέρουν εις πέρας.

Οι πρώτοι τρεις ήρθαν... Ένας εκ των άλλων δύο εξτρέμ είναι πολύ πιθανό να ντυθούν στα ερυθρόλευκα. Ο Ολυμπιακός δεν πάει σε περιπτώσεις που είναι φαινομενικά εύκολες.

Ακόμα και ο Ρόνι Λόπες για τον οποίο είναι σε διαπραγματεύσεις με την Σεβίλλη για την απόκτησή του, είναι ένας ποδοσφαιριστής που υπό άλλες συνθήκες δεν θα περνούσε ούτε... απέξω από το ελληνικό πρωτάθλημα. Πέρσι τέτοια εποχή έλεγε ότι δεν τον ενδιαφέρει η Σούπερ Λίγκα και προτίμησε να συνεχίσει στην Γαλλία για λογαριασμό της Νις. Πλέον, το συζητάει πολύ σοβαρά.

Ο δε Ζορζ-Κέβιν Ενκουντού είναι ένας εξτρέμ που έκανε «κλικ» από πέρσι στον Ολυμπιακό, αλλά προτιμήθηκε ο Μπρούμα. Και ο Ενκουντού είναι παίκτης που απαιτείται μία τρόπον τινά υπέρβαση. Όχι στον βαθμό του Ρόνι Λόπες, αλλά και τα οικονομικά δεδομένα για τον Ενκουντού δεν είναι καθόλου αμελητέα. Το αντίθετο θα λέγαμε...

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε εύκολα να φέρει αύριο τον Ρομέν Ντελ Καστίγιο από την Ρεν, τον Γκρενιέ που έμεινε ελεύθερος από την Ρεν, τον Φαμπιάνο από την Ομόνοια... Προτίμησε να πάει όμως σε επιλογές που θα τον ανεβάσουν επίπεδο, σε επιλογές ψαγμένες και με παίκτες μπαρουτοκαπνισμένους και οι οποίοι ήταν κυρίως στις πρώτες θέσεις της ατζέντας του Ολυμπιακού.

Κι έπεται συνέχεια... Οι Πειραιώτες ζουν και αναπνέουν φέτος για υπερβάσεις! Το καλοκαίρι είναι ακόμα μακρύ.