Μάντζιος: «Το πρόσημο είναι θετικό, η γενική παρουσία του Άρη αρκετά ικανοποιητική»

Ο Άκης Μάντζιος έκανε τον απολογισμό του για τη μέχρι τώρα προετοιμασία του Άρη στην Αυστρία.

Μάντζιος: «Το πρόσημο είναι θετικό, η γενική παρουσία του Άρη αρκετά ικανοποιητική»

Ο Άρης ολοκλήρωσε το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας του ενόψει της σεζόν 2021-22 και ο Άκης Μάντζιος δηλώνει ικανοποιημένος από από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα και την εικόνα της ομάδας.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Ολοκληρώσαμε τον δεύτερο κύκλο της προετοιμασίας. Είμαστε κοντά στους δύο μήνες προπονήσεων. Σε γενικές γραμμές ακολουθήσαμε ένα πλάνο από την αρχή το οποίο το υλοποιήσαμε, όσον αφορά τις προπονήσεις και τα φιλικά. Το σημαντικό για μένα είναι ότι δουλέψαμε πάρα πολύ καλά και στην ουσία δεν έχουμε τραυματισμούς, με εξαίρεση μόνο τον Ντουάρτε. Από εκεί και πέρα, τα παιδιά ανταποκριθήκαν πάρα πολύ. Για την εποχή δουλέψαμε αρκετά σκληρά σε κάποιες προπονητικές μονάδες. Είναι μια διαφορετική προετοιμασία που πρέπει να είμαστε έτοιμοι για την Αστάνα όσο το δυνατόν σε μεγαλύτερο βαθμό, γιατί στο 100% σίγουρα δεν θα μπορέσουμε. Εμάς στόχος μας ήταν να έρθουμε στην Αυστρία και να παίξουμε δυνατά φιλικά παιχνίδια. Θεωρώ ότι και οι τρεις αντίπαλοι ήταν αρκετά δυνατοί και πιο έτοιμοι από εμάς. Σε γενικές γραμμές και στους τρεις αγώνες, ανεξαρτήτου αποτελέσματος, το πρόσημο είναι θετικό και η γενική παρουσία της ομάδας είναι αρκετά ικανοποιητική».

Για το αν η πίεση ψηλά θα είναι ένα από τα στοιχεία του φετινού Άρη, σχολίασε: «Το κομμάτι της πίεσης, της έντασης που βγάζει η ομάδα μας είναι ένα στοιχείο που το είχαμε και πέρσι και το βγάλαμε και στα τρία φιλικά παιχνίδια. Με την Λοκομοτίβ φάνηκε περισσότερο, γιατί πέρα από το αποτέλεσμα και την εικόνα, νομίζω ότι είχαμε αρκετή βελτίωση και στο κομμάτι το αμυντικό. Δεν δώσαμε δικαιώματα στον αντίπαλο να μας απειλήσει».

Για το ματς με την Αστάνα, ο Έλληνας προπονητής τόνισε: «Από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας δουλεύουμε για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Σίγουρα όμως τώρα, με την επιστροφή στη Θεσσαλονίκη θα πάμε σε διαφορετικό στιλ προπονήσεων, θα επικεντρωθούμε καθαρά και αποκλειστικά στο παιχνίδι με την Αστάνα».

Όσο για τις μεταγραφές, σχολίασε: «Έχουμε κάνει τις εισηγήσεις μας και από εκεί και πέρα ο πρόεδρος θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να φέρει παίκτες οι οποίοι θα μας βοηθήσουν για να μπορέσουμε να είμαστε ακόμη πιο καλοί και πιο δυνατοί σε μια χρονιά, που θα είναι πολύ απαιτητική».