Πώς άλλαξε η γνώμη του Μαρτίνς για τα μεταγραφικά και τα εξτρέμ

Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο Πέδρο Μαρτίνς στην Αυστρία λίγες ώρες πριν αναχωρήσει η αποστολή για την Ελλάδα έδωσε τα χαρακτηριστικά του εξτρέμ που θέλει να πάρει ο Ολυμπιακός για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Πώς άλλαξε η γνώμη του Μαρτίνς για τα μεταγραφικά και τα εξτρέμ

Ο Πορτογάλος προπονητής δεν κρύφτηκε και για να δώσει το προφίλ του ποδοσφαιριστή έφερε ως παράδειγμα τον Ματιέ Βαλμπουενά. Με τη δήλωσή του ο 50χρονος τεχνικός είναι σαν να ανέτρεψε όλα τα μεταγραφικά δεδομένα και αν το σκεφτούμε καλύτερα θα δούμε ότι όταν είχε τραυματιστεί ο Κώστας Φορτούνης ο Μαρτίνς είχε πει ότι στο πλάνο του δεν αλλάζει κάτι. Από εκείνη την ατάκα του και από το γεγονός ότι στα φιλικά δεν έπαιζε με ξεκάθαρο «δεκάρι» γινόταν αντιληπτό ότι πράγματι δεν «καίγεται» να πάρει παίκτη για να καλύψει το κενό του «Φόρτου». Όλα αυτά είχαν συμβεί στα δύο πρώτα φιλικά του Ολυμπιακού, με την πρόθεση του Πέδρο να είναι ξεκάθαρη.

Έφτιαχνε μία ομάδα που δεν φαινόταν να έχει μεγάλη ανάγκη ένα «δεκάρι». Προφανώς και έχει αλλάξει γνώμη ο Πορτογάλος και προφανώς αυτό έχει συμβεί κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Ίσως και εκείνος περίμενε να δει κάποια πράγματα από ορισμένους ποδοσφαιριστές. Ο Τιάγκο Σίλβα για παράδειγμα είναι παίκτης που υπό νορμάλ συνθήκες θα μπορούσε να βοηθήσει στο δημιουργικό κομμάτι και στην καλή κυκλοφορία της μπάλας. Με την εικόνα του δεν έπεισε ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να στηριχθεί πάνω του. Πέρα από δυο τρεις καλές εκτελέσεις κόρνερ, δεν έχουμε να θυμόμαστε κάτι άλλο από τον Πορτογάλο.

Και από έναν άλλο συμπατριώτη του περίμενε να δει κάτι ο Πέδρο Μαρτίνς, αλλά δεν το είδε. Ο Πέπε είναι ποδοσφαιριστής με καλή μπαλιά και ποιότητα και ο κόουτς προφανώς θεωρούσε ότι θα μπορούσε να βοηθήσει ο συγκεκριμένος παίκτης στην καλή κυκλοφορία της μπάλας. Όποτε έπαιξε όχι απλώς δεν βοήθησε αλλά και ο Ολυμπιακός φάνηκε να έχει σοβαρό πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας και τη δημιουργία φάσεων.

Εν ολίγοις μετά το δεύτερο φιλικό η ομάδα του Πειραιά «φώναζε» ότι έχει ανάγκη από έναν δημιουργικό ποδοσφαιριστή που θα μπορεί είτε από τον άξονα είτε από τα άκρα να κάνει τη δουλειά. Κάπως έτσι ο Μαρτίνς άλλαξε την άποψή του και τόνισε ότι πλέον θέλει έναν παίκτη που να θυμίζει τον Βαλμπουενά. Τώρα αναζητεί παίκτη που θα μπαίνει και προς τα μέσα για να δημιουργεί από τον άξονα.

Όσον αφορά την προετοιμασία που ολοκληρώθηκε στην Αυστρία, θεωρούμε ότι δεν θα δούμε ξανά κάτι τέτοιο στο μέλλον. Και στον Ολυμπιακό αντιλήφθηκαν ότι το πείραμα με τα έξι φιλικά σε εννιά ημέρες δεν πέτυχε. Όπως επίσης δεν είναι και ιδιαίτερα πετυχημένη η ιδέα η ομάδα να μένει στον Ρέντη για δέκα μέρες και να προπονείται κάτω από υψηλές θερμοκρασίες. Εκτός αυτού, δεν είναι συνθήκες προετοιμασίας όταν οι ποδοσφαιριστές το βράδυ φεύγουν και γυρίζουν στα σπίτια τους και επιστρέφουν την επόμενη μέρα το πρωί στον Ρέντη.

Ο Ολυμπιακός φέτος έκανε κάτι διαφορετικό, που πετυχημένο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, και θα είναι μεγάλη έκπληξη αν τα επόμενα χρόνια δεν επανέλθουμε σε αυτά που γνωρίζαμε.