Στον Ιωνικό για έναν χρόνο ο Αλμπέρτο Μπουένο

Ο Ιωνικός γνωστοποίησε την απόκτηση του Αλμπέρτο Μπουένο, ο οποίος αποχώρησε από τον Βόλο και συμφώνησε για συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους με τη νέα του ομάδα.

Στον Ιωνικό για έναν χρόνο ο Αλμπέρτο Μπουένο

Με τον Αλμπέρτο Μπουένο ενίσχυσε το έμψυχο δυναμικό του ο Ιωνικός ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Ο ποδοσφαιριστής έμεινε ελεύθερος αυτό το καλοκαίρι από τον Βόλο και ήρθε σε συμφωνία με τη νέα του ομάδα για συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας ενός έτους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ιωνικού:

«Η ΠΑΕ Ιωνικός, ανακοινώνει με μεγάλη χαρά την έναρξη της συνεργασίας της με τον Αλμπέρτο Μπουένο Κάλβο, ο οποίος βρέθηκε στα γραφεία της ομάδας μας και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας 1 έτους.

Ο Αλμπέρτο Μπουένο, που αγωνίζεται ως μεσοεπιθετικός, γεννήθηκε στις 20 Μαρτίου 1988 στην Μαδρίτη. Διαθέτει μια σπουδαία καριέρα με παραστάσεις και εμπειρίες από το κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο. Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις Ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης και από εκεί και πέρα αγωνίστηκε σε Βαγιαδολίδ, Ντέρμπι Κάουντι, Βαγιεκάνο, Πόρτο, Γρανάδα, Λεγκανιές, Μάλαγα και Μποαβίστα.

Πέρυσι τον Γενάρη ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Βόλου, όπου στο δεύτερο γύρο είχε συνολικά 10 συμμετοχές σε Super League και Κύπελλο με 2 γκολ. Συνολικά μετρά μεταξύ άλλων 164 παιχνίδια (36 γκολ-17 ασίστ) στη La Liga της Ισπανίας και 38 παιχνίδια στην πρώτη κατηγορία Πορτογαλίας (5 γκολ-9 ασίστ). Έχει υπάρξει διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές της Ισπανίας με 28 συμμετοχές και 19 γκολ.

Στο πλαίσιο της απόκτησης του, ο Αλμπέρτο Μπουένο, τόνισε στο ionikosfc:

«Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, στον Ιωνικό! Ήρθα σε ένα ιστορικό κλαμπ και είναι μια πρόκληση για εμένα. Θέλω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να έχουμε μια καλή σεζόν. Είμαι σίγουρος ότι η ομάδα θα δώσει τα πάντα για τον κόσμο και περιμένω πως και πως το πρώτο παιχνίδι στην έδρα μας για να δείξω τις ικανότητες μου».

Η οικογένεια της ΠΑΕ Ιωνικός καλωσορίζει τον Αλμπέρτο Μπουένο και του εύχεται υγεία, δύναμη και κάθε επιτυχία με το Αστέρι στο στήθος».