Φεύγει με πώληση ο Γιασίν Μεριά από τον Ολυμπιακό

Ο Γιασίν Μεριά θα φύγει με πώληση το καλοκαίρι από τον Ολυμπιακό, με ομάδες από Τουρκία και Περσικό Κόλπο να έχουν εκφράσει ενδιαφέρον.

Φεύγει με πώληση ο Γιασίν Μεριά από τον Ολυμπιακό

Τυπικά ο δανεισμός του Γιασίν Μεριά στην Ρίζεσπορ ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου και ήταν υποχρεωμένος να επιστρέψει στον Ολυμπιακό. Μόνο που δεν πρόκειται για... κανονική επιστροφή. Δεν χρειάζεται να γίνει ιδιαίτερη ανάλυση των λόγων που ο Τυνήσιος στόπερ δεν υπολογίζεται από τον Πέδρο Μαρτίνς για τη νέα σεζόν. Άλλωστε, είναι νωπές ακόμα οι μνήμες απ’ όλα όσα συνέβησαν πριν από ενάμισι χρόνο στο Λονδίνο στο ματς με την Τότεναμ.

Ο Μεριά λοιπόν μετά από μία «γεμάτη» σεζόν στην Τουρκία με τη φανέλα της Ρίζεσπορ (28 συμμετοχές), έχει καταφέρει να έχει θαυμαστές στην γειτονική χώρα.

Ο δε Ολυμπιακός από την πλευρά του το συζητάει πλέον μόνο με πώληση να αφήσει τον Μεριά. Δεν έχει πλέον κανένα νόημα να φύγει για τρίτη φορά με τη μορφή δανεισμού. Θυμίζουμε ότι τον Ιανουάριο του 2020 είχε πάει στην Κωνσταντινούπολη για λογαριασμό της Κασίμπασα.

Ο 28χρονος Αφρικανός στόπερ έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό έως το καλοκαίρι του 2022 και κατά συνέπεια, ο εκ νέου δανεισμός δεν υφίσταται αυτή τη στιγμή.

Δύο είναι οι δρόμοι: Ο ένας να φύγει με πώληση που είναι και αυτό που θα επιδιώξει ο Ολυμπιακός. Η χρηματιστηριακή του αξία είναι στα 2 εκατομμύρια και λέγεται ότι μπορεί να βρει αυτά τα χρήματα ο πρωταθλητής Ελλάδας, είτε από την Τουρκία, είτε από τον Περσικό Κόλπο. Από εκεί υπάρχουν έως τώρα κάποιες ομάδες που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον, δίχως όμως να έχουν καταθέσει κάποια προσφορά.

Ο δεύτερος δρόμος είναι να αποχωρήσει από το λιμάνι ως ελεύθερος. Αυτό το σενάριο είναι μακρινό προς το παρόν...

Όπως και να 'χει, ο Μεριά είναι ένας «βραχνάς» που πολύ σύντομα θα τελειώσει για τον Ολυμπιακό.