Ολυμπιακός: Τι είδε στον Μάρκοβιτς ο Μαρτίνς και έχει… τρελαθεί

Ο Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς δεν θα είναι απλά μέρος του ρόστερ του Ολυμπιακού, αλλά θα είναι παίκτης που θα διεκδικήσει θέση στην ενδεκάδα.

Ολυμπιακός: Τι είδε στον Μάρκοβιτς ο Μαρτίνς και έχει… τρελαθεί

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν είναι προπονητής που μιλάει εύκολα με καλά λόγια ποδοσφαιριστές του. Στη φετινή προετοιμασία υπήρξαν παιδιά που τον ανάγκασαν να το κάνει. Ένας από αυτούς είναι ο Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς, για τον οποίο ήταν γνωστό εδώ κι αρκετές εβδομάδες ότι θα γυρίσει στον Ολυμπιακό. Τον παρακολουθούσε όλη τη σεζόν και είχε πειστεί ότι έχει θέση στην ομάδα.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε μετά το τελευταίο φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο την Κραϊόβα ο 50χρονος προπονητής όχι απλά αποθέωσε τον Μάρκοβιτς, αλλά έδωσε και το στίγμα για το πόσο πολύ υπολογίζει τον 21χρονο κεντρικό αμυντικό.

Ξεκαθάρισε ότι θα είναι κανονικά τον υπολογίζει κανονικά για την ομάδα τη νέα σεζόν. Το σημαντικό που τόνισε ο Πέδρο Μαρτίνς είναι ότι ο Μάρκοβιτς δεν θα είναι απλά ένας παίκτης που θα συμμετέχει στο ροτέισον, αλλά θα παλεύει για μία θέση στην ενδεκάδα.

Ο διεθνής στόπερ κατάφερε και μέσα από τα φιλικά παιχνίδια να δείξει στον προπονητή του ότι φέτος είναι αλλιώς. Η περασμένη σεζόν στην Παρτιζάν του έκανε πολύ μεγάλο καλό. Πήρε παιχνίδια στα πόδια του σε έναν σύλλογο με απαιτήσεις και γύρισε στον Ολυμπιακό πιο ώριμος και αποφασισμένος.

Βγάζει στο παιχνίδι του αυτοπεποίθηση και αυτό που μετράει πολύ για τον Μαρτίνς είναι πως με τη μπάλα στα πόδια είναι εξαιρετικός. Χρειάζεται ένας στόπερ που να μπορεί να πάρει μέτρα στο γήπεδο και να βοηθήσει στην κυκλοφορία της μπάλας. Ο Μάρκοβιτς το κάνει αυτό και μάλιστα χωρίς να κάνει κατάχρηση της κατοχής. Επίσης έχει σωστές τοποθετήσεις στην άμυνα του και πλέον είναι ένας από τους στόπερ που θα μας απασχολήσουν κατά τη διάρκεια της σεζόν.