Ολυμπιακός - Ούφα 1-1: «Ξαναέδειξαν» πράγματα οι Μάρκοβιτς-Αποστολόπουλος, σε ρηχά νερά ο Πέπε (hls)

ΓΕΝΜΠΑΧ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την Ούφα στο πέμπτο φιλικό επί αυστριακού εδάφους. Καλά στοιχεία ξανά από Μάρκοβιτς (κυρίως) και Τσούμιτς (στο α' μέρος), στους διακριθέντες πάλι ο Αποστολόπουλος, ενώ «μίλησαν» και οι παλιοσειρές (Ελ Αραμπί, Μασούρας). Σε ρηχά νερά ο Πέπε.

Ολυμπιακός - Ούφα 1-1: «Ξαναέδειξαν» πράγματα οι Μάρκοβιτς-Αποστολόπουλος, σε ρηχά νερά ο Πέπε (hls)

Ιδιαίτερο ήταν το πέμπτο φιλικό του Ολυμπιακού στην Αυστρία με την Ούφα στο Γένμπαχ. Ένας Ολυμπιακός που δεν είχε μεγάλη ένταση στο παιχνίδι, απόρροια και της κούρασης από την προετοιμασία, έφερε 1-1 με τους Ρώσους, χάρη σε γκολ του Μασούρα στο 38'. Οι Μάρκοβιτς, Αποστολόπουλος και Τσούμιτς πάλι φώναξαν «παρών», εν αντιθέσει με τον Πέπε που έμεινε σε ρηχά νερά και δίχως να κάνει τη διαφορά, για την οποία υποτίθεται αποκτήθηκε.

ΜΕ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΜΑΡΚΟΒΙΤΣ, ΠΕΠΕ ΚΑΙ ΤΣΟΥΜΙΤΣ

Το 4-3-3 επέλεξε ο Μαρτίνς κόντρα στην Ούφα. Ένα σχήμα που θα «φορεθεί» περισσότερο φέτος από το 4-4-2. Ο Τζολάκης πέρασε στα γκολπόστ, οι Ανδρούτσος, Παπασταθόπουλος, Μάρκοβιτς και Αποστολόπουλος στην άμυνα, οι Πέπε, Μπουχαλάκης και Καμαρά στα χαφ, οι Τσούμιτς – Μασούρα στα δύο «φτερά» της επίθεσης και ο Ελ Αραμπί στην κορυφή.

ΑΝΕΒΗΚΕ ΜΕΤΑ ΤΟ 33’

Δεν είχε ιδιαίτερη ένταση το παιχνίδι του Ολυμπιακού στο πρώτο 45λεπτο. Αν εξαιρεθεί ο Μαντί Καμαρά που φαινόταν να έχει πάρει από το… χέρι τους συμπαίκτες του για να τους «ανεβάσει» προς την ρώσικη περιοχή ή τους Σωκράτη Παπασταθόπουλο και Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς που ήταν απροσπέλαστοι, οι υπόλοιποι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν να φαίνονται λίγο μετά το ημίωρο. Έως τότε η Ούφα πίεζε ψηλά, έκλεβε μπάλες, υποχρέωσε δύο φορές τον Ανδρούτσο σε αβίαστα λάθη και κατάφερε στο 21’ να ανοίξει το σκορ με τον Σαπλίνοφ και αφού πρώτα άλλες δύο φορές είχε απειλήσει ο ίδιος ποδοσφαιριστής. Αφού πέρασε και η δύσκολη φάση του 33’ μετά το λάθος των Τζολάκη – Μπουχαλάκη που δεν εκμεταλλεύτηκε ο Σαπλίνοφ, ο Ολυμπιακός άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και με κινητήριους μοχλούς τους Τσούμιτς, Ελ Αραμπί (κυρίως τον Μαροκινό) και Μασούρα, όχι μόνο ισοφάρισε με τον διεθνή Έλληνα εξτρέμ στο 38’, αλλά τουλάχιστον κόπηκε ο… βήχας των Ρώσων, πιέζοντάς τους πολύ ψηλά και αναγκάζοντάς τους να βλέπουν το χρονόμετρο του γηπέδου για να μην δεχτούν δεύτερο γκολ πριν από την εκπνοή του α’ ημιχρόνου. Πολύ καλά διαστήματα είχε και ο Αποστολόπουλος που έδειξε για ακόμη μία φορά ποδοσφαιρικό θράσος. Όσο για τον Πέπε; Λίγα πράγματα από τον Πορτογάλο, είτε παίζοντας ως «εξάρι» έως το 25’, είτε λίγο πιο μπροστά από το 25’ κι έπειτα.

ΜΙΑ ΦΑΣΗ ΜΕ ΤΣΟΥΜΙΤΣ, ΜΙΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΕ ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΑΙ… ΤΕΛΟΣ

Σε… ρηχά νερά κυμάνθηκε το β’ μέρος, τόσο από πλευράς Ολυμπιακού, όσο και από πλευράς Ούφα. Οι Πειραιώτες είχαν την πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Τσούμιτς στο 60’, αλλά στη συνέχεια δεν κατάφερε να απειλήσει τους Ρώσους. Ο Μαρτίνς έριξε στο ματς και τους Βρουσάι – Καλογερόπουλο, προς το τέλος του ματς γύρισε το σύστημα σε 3-4-3, βάζοντας τον Ανδρούτσο αριστερό μπακ και τον Βρουσάι στα δεξιά, ο Μάρκοβιτς δοκιμάστηκε και ήταν αξιόλογος και σε τριάδα στην άμυνα και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το δεύτερο ημίχρονο. Ένα δεύτερο ημίχρονο δίχως σοβαρές ευκαιρίες και με τελευταία καταγεγραμμένη μία κεφαλιά του Σωκράτη στο 88' ψηλά άουτ.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΟΥΦΑ 1-1

Γήπεδο: Γένμπαχ

Σκόρερ: 38’ Μασούρας – 21’ Σαπλίνοφ

Κίτρινες: 50’ Παπασταθόπουλος, 64’ Μασούρας.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ανδρούτσος, Παπασταθόπουλος, Μάρκοβιτς, Αποστολόπουλος (72’ Καλογερόπουλος), Πέπε, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Τσούμιτς (60’ Βρουσάι), Μασούρας, Ελ Αραμπί.

ΟΥΦΑ: Μπελένοφ, Αλιέφ (65’ Αγκαλάροφ), Ζουράβλεφ, Γιόκιτς, Πλιέφ, Ιβάνοφ, Μίρτζλιακ (74’ Κροτόφ), Καμίλοφ (70’ Φισένκο), Μπάουερ (80’ Γκολούμπεφ), Σαπλίνοφ, Μίλετιτς.