Ολυμπιακός: Τα συστήματα του Μαρτίνς και ο αντί-Φορτούνης

ΣΤΑΝΣ, ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Τι έχει δείξει ο Πέδρο Μαρτίνς στα φιλικά του Ολυμπιακού και τι περιμένουμε να δούμε στα δύο τελευταία. Ποια η σκέψη του μετά τον τραυματισμό του Φορτούνη.

Ολυμπιακός: Τα συστήματα του Μαρτίνς και ο αντί-Φορτούνης

Ο τραυματισμός του Κώστα Φορτούνη είναι ένα σοβαρό πλήγμα για τον Ολυμπιακό, αφού πρόκειται για έναν από τους ποιοτικότερους ποδοσφαιριστές της ομάδας του Πειραιά. Πόσο, όμως, αλλάζουν τα σχέδια του Πέδρο Μαρτίνς για τη νέα αγωνιστική περίοδο μετά την απώλεια του διεθνούς μεσοεπιθετικού;

Ο Πορτογάλος προπονητής το δήλωσε κιόλας ξεκάθαρα μετά τον τραυματισμό του «Φόρτου» ότι δεν αλλάζει κάτι στο πλάνο του. Και είναι γεγονός ότι με όσα δείχνει στα φιλικά δεν φαίνεται να είναι προτεραιότητα του η μεταγραφή ενός ποδοσφαιριστή που θα καλύψει το κενό του Φορτούνη.

Ακόμη και στον αγώνα με τη Βόλφσμπεργκερ ο 50χρονος προπονητής δεν παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1. Η αρχική σύνθεση ήταν σε διάταξη 4-4-2 με τον Φορτούνη να παίζει αριστερά μέχρι τη στιγμή που τραυματίστηκε. Από εκεί και πέρα τον βλέπουμε να προτιμάει το 4-3-3 και το 4-4-2.

Βέβαια και η τελευταία διάταξη τώρα… χάνεται, διότι δεν έχει στη διάθεση του τον Τικίνιο και στην προετοιμασία έχει μείνει με Ελ Αραμπί και Χασάν, αφού ακόμη και ο Αλγκασίμ Μπα που έπαιξε «εννιάρι» με τη Σάλτσμπουργκ επέστρεψε στην Ελλάδα. Σε πρώτη φάση, λοιπόν, τον Πέδρο Μαρτίνς δεν τον ενδιαφέρει να πάρει αντί-Φορτούνη, αφού μέχρι τώρα δεν έχουμε δει καθόλου να παίζει 4-2-3-1.

Επίσης στα τέσσερα φιλικά που έχει παίξει δεν έχει χρησιμοποιήσει καθόλου το 3-4-3 με το οποίο ολοκλήρωσε την περσινή σεζόν. Ενδιαφέρον έχει να δούμε τι σχήματα θα επιλέξει στα δύο φιλικά που απομένουν μέχρι το τέλος της προετοιμασίας και αυτό διότι λόγω του τραυματισμού του Τικίνιο πλέον δεν είναι τόσο απλό να παίξει 4-4-2.