Τι νέο φέρνουν Λάζαρος, Γκερέρο, Τσιμίκας

Πώς οι τρεις «ερυθρόλευκοι» βελτιώνουν με την έλευσή τους έναν πολύ σημαντικό τομέα του ποδοσφαίρου. 

Τι νέο φέρνουν Λάζαρος, Γκερέρο, Τσιμίκας

Από τις πρώτες προπονήσεις στη φετινή προετοιμασία και κυρίως από τα δύο φιλικά στο Ζέεφελντ φάνηκε κάτι που λίγο ως πολύ το περιμέναμε: Στη φετινή σεζόν ο Ολυμπιακός θα έχει περισσότερες επιλογές στις εκτελέσεις στατικών φάσεων και μεγαλύτερη προοπτική να παίρνει πιο σημαντικά πράγματα από αυτόν τον πολύ σημαντικό τομέα του ποδοσφαίρου.

Ακόμη και σε περιπτώσεις απευθείας εκτέλεσης φάουλ, ο Ολυμπιακός αναμένεται να είναι πιο αποτελεσματικός σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν, στην οποία ουσιαστικά το ρόλο αυτό είχε αποκλειστικά ο Κώστας Φορτούνης. Κάποιες εκτελέσεις τις έκανε ο Μάριν, κάποιες ο Οφόε με τον Καρσελά, ενώ τα χτυπήματα του Σεμπά είχαν πάρει την... κατιούσα μαζί με τη συνολική παρουσία του.

Φέτος αυτό θα αλλάξει. Ο Ολυμπιακός εκτός από τον Φορτούνη, έχει και τον Χριστοδουλόπουλο, που όλοι ξέρουμε πόσο εντυπωσιακές είναι οι εκτελέσεις του. Από το πρώτο φιλικό, και ο Γκερέρο έδειξε ότι είναι εξαιρετικός σε αυτόν τον τομέα, βάζοντας γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Και από πλάγιες εκτελέσεις πάντως, ο Ολυμπιακός μπορεί να υπολογίζει στον Κώστα Τσιμίκα, ο οποίος δεν αποκλείεται να δοκιμάσει και απευθείας, όπως φάνηκε να προτίθεται σε μια-δυο περιπτώσεις σε φιλικά, χωρίς τελικά να σουτάρει αυτός.

Φυσικά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τον Χατζισαφί, εφόσον παραμείνει. Το είχε δείξει στον Ολυμπιακό και στον Πανιώνιο και το επιβεβαίωσε και στο Μουντιάλ, αποφέροντας και ένα γκολ στο Ιράν μετά από δική του εκτέλεση φάουλ.