Ζησόπουλος: «Είμαι χημικός, δεν έχω πεισθεί, δεν έχω εμβολιαστεί»

Ο ειδικός γραμματέας του ΠΣΑΠ, Γιώργος Ζησόπουλος, μίλησε για το αν εκτός από τους φιλάθλους θα πρέπει να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού και για τους ποδοσφαιριστές.

Ζησόπουλος: «Είμαι χημικός, δεν έχω πεισθεί, δεν έχω εμβολιαστεί»

Ο ειδικός γραμματέας του ΠΣΑΠ, Γιώργος Ζησόπουλος, μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Στη Σέντρα» για το αν εκτός από τους φιλάθλους θα πρέπει να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού και για τους ποδοσφαιριστές.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το αν θα πρέπει να εμβολιαστούν υποχρεωτικά οι ποδοσφαιριστές:

«Παντού υπάρχει άσπρο και μαύρο. Είναι συνταγματικό δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να κάνει ή όχι το εμβόλιο. Οι ποδοσφαιριστές πέρσι δείξαμε τηρώντας το πρωτόκολλο πως είχαμε πολύ λίγα κρούσματα. Αν γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, θα είμαστε οι πρώτοι που θα προχωρήσουμε για εμάς, για τις οικογένειές μας και το σύνολο του κόσμου. Είναι δικαίωμα του καθενός όμως ο εμβολιασμός. Θέλω να πω ότι με τον εμβολιασμό δεν καλύπτεσαι 100%, οπότε υπάρχει και η πιθανότητα να νοσήσεις. Δεν ξέρω τι συνέπειες θα έχει αυτό. Πρέπει να απαντηθούν πολλά ερωτήματα από τους ειδικούς. Ό,τι αποφασίσει η Λίγκα, οι ποδοσφαιριστές και ο ΠΣΑΠ έχουμε δείξει ότι λειτουργούμε πάντα για το καλό των μελών μας και όλων».

Για το αν θα είναι υποχρεωτικός εμβολιασμός και στους παίκτες και τους διαιτητές ή και τους προπονητές:

«Όταν μιλάμε για θέματα διαχωρισμού και ρατσισμού, ακόμη κι αυτό είναι απόφαση που πρέπει να επανεξεταστεί. Δεν μπορεί να δίνουμε προνόμια στους εμβολιασμένους. Θα μπορούσε η Κυβέρνηση να πείσει τον κόσμο για το καλό όλων και την ανοσία. Δεν χρειάζονται τέτοιες αποφάσεις για προνόμια. Υπάρχουν επιστήμονες που με μελέτες πρέπει να δείξουν το καλό του εμβολιασμού. Όλα τα υπόλοιπα είναι ημίμετρα».

Για το αν ένας παίκτης που δεν θα εμβολιαστεί επειδή είναι δικαίωμά του και απουσιάσει από ένα ματς «προκαλώντας»… ζημία στην ομάδα του:

«Είναι αυτό που γινόταν ως πέρσι. Γι’ αυτό είπα πριν να αποφασιστεί από τους ειδικούς. Όχι από Κυβέρνηση, προέδρους και ομάδες. Να δείξουν οι επιστήμονες, να πείσουν τον πλέον αρνητικό άνθρωπο να κάνει το εμβόλιο. Οι ποδοσφαιριστές θα το κάνουν από μόνοι τους. Πάλι θα το κάνουν αν είναι υποχρεωτικό. Σκέφτονται οι ποδοσφαιριστές την καριέρα τους, τις οικογένειές τους και όλους. Δεν έχω κάνει ακόμη το εμβόλιο. Είμαι χημικός και θέλω να πεισθώ από τους ειδικούς για να κάνω το εμβόλιο».