Το δίκιο του Μαρτίνς, οι «τεσσάρες» του 2018 και η επαγρύπνηση

Το… έργο με την Σάλτσμπουργκ το είχαμε ξαναδεί το 2018. Αυτό που απαιτείται είναι επαγρύπνηση στον Ολυμπιακό, γιατί τίποτα δεν θα του χαριστεί. Ούτε καν στα ματς με Ντιναμό Τιφλίδας ή Νέφτσι Μπακού.

Το δίκιο του Μαρτίνς, οι «τεσσάρες» του 2018 και η επαγρύπνηση

Έχει δίκιο ο Πέδρο Μαρτίνς που ισχυρίζεται ότι το αποτέλεσμα στα φιλικά προετοιμασίας είναι το τελευταίο πράγμα. Αυτό ισχύει φυσικά και για το 0-3 από την Σάλτσμπουργκ. Θυμίζουμε ότι στο πρώτο του καλοκαίρι στο λιμάνι είχε δεχτεί δύο «τεσσάρες» καλοκαιριάτικα σε αγώνες με την Αϊντχόφεν και την Γκενκ, πέρασε από… θύελλες και εν τέλει βγήκε θριαμβευτής από την τρικυμία που πήγε να προκύψει. Με την επιμονή του και τη δουλειά του έχουμε φτάσει πλέον στο 2021 και ο κόσμος του Ολυμπιακού από τώρα ονειρεύεται να τον δει στον πάγκο και την μεθεπόμενη σεζόν!

Έχει δίκιο επίσης ο Μαρτίνς ότι είδε ωραία πράγματα στην επίθεση, έχοντας περισσότερες ευκαιρίες η ομάδα του από την Σάλτσμπουργκ. Μόνο που αυτή είναι η μισή αλήθεια. Δεν είναι και τόσο τιμητικό για μία επιθετική ομάδα και με τέτοιους ποδοσφαιριστές να μην βρίσκει δίχτυα, μολονότι είχε πέντε κλασικές ευκαιρίες για γκολ. Βέβαια, αυτό μπορεί να συμβεί σε κάθε ομάδα, είτε λόγω ατυχίας ή επιπολαιότητας. Συν τοις άλλοις, υπάρχει το και ελαφρυντικό ότι ακόμα τα πόδια είναι βαριά και οι παίκτες βρίσκονται σε περίοδο προετοιμασίας.

Επιπλέον, δεν χρειάζονται τούτα τα φιλικά για να αποδείξει την αξία του ο Ελ Αραμπί ή ο Μασούρας για την εκτελεστική τους δεινότητα. Δεν παύει όμως να είναι μία πραγματικότητα αυτό που είδαμε χθες με την Σάλτσμπουργκ, μιας και συζητάμε για το συγκεκριμένο φιλικό. Το ότι θα φέρουν γκολ στην πορεία είναι δεδομένο. Χθες ωστόσο παρατηρήθηκε μία επιπολαιότητα και κακή εκτίμηση στην τελική προσπάθεια.

Ίσως, ο Μαρτίνς να περίμενε περισσότερα πράγματα από τον Ραντζέλοβιτς, ο οποίος είχε τις ευκαιρίες του, αλλά δεν τις μετέτρεψε σε γκολ. Όχι τίποτε άλλο, αλλά ο Σέρβος έχει δείξει στη θητεία του στον Ολυμπιακό ότι το καλοκαίρι είναι η καλή του εποχή και στη συνέχεια της σεζόν σαν να ψάχνεται. Και το θετικό με τον Ραντζέλοβιτς είναι ότι μπήκε καλά στην προετοιμασία, βγάζοντας διάθεση και κέφι για να αφήσει πίσω του την κακή σεζόν που προηγήθηκε.

Αν πρέπει να σταθούμε σε κάτι στο ματς με τους Αυστριακούς, αυτό είναι σίγουρα η επιπολαιότητα με την οποία πήγαινε στους αντιπάλους του ο Ρούμπεν Σεμέδο, με συνέπεια να προσφέρει εύκολα φάουλ έξω από την περιοχή του Τζολάκη. Ο Πορτογάλος στόπερ πάνω – κάτω είχε την ίδια απόδοση και στα προηγούμενα φιλικά. Σε όχι τόσο υψηλό τέμπο.

Επειδή πολλοί μπορεί να το παρερμηνεύσουν αυτό που γράφουμε και να πουν ότι το μυαλό του είναι αλλού, σας το υπογράφουμε ότι ο Σεμέδο είναι 100% στο Στανς. Απλώς, υπάρχουν στιγμές που ο Πορτογάλος είτε από υπερβολική σιγουριά, είτε γιατί δεν θέλει να φορτίσει το κορμί του σε υπερβολικό βαθμό για τα δεδομένα της εποχής, παρουσιάζει στο τέλος μία εικόνα που σίγουρα και ο ίδιος δεν μπορεί είναι ευχαριστημένος.

Ο Σεμέδο είναι ο κορυφαίος στόπερ των τελευταίων ετών στα ελληνικά γήπεδα. Ωστόσο, όταν είναι σε κακή μέρα, κάνει… μπαμ από χιλιόμετρα. Είμαστε σίγουροι ότι (και) η χθεσινή του παρουσία ήταν μία κακή παρένθεση. Ξέρουμε άλλωστε ποιος είναι και πόσο ψηλά ανεβάζει το επίπεδο του Ολυμπιακού στην ανασταλτική του λειτουργία.

Εν κατακλείδι, τα φιλικά είναι μία ωραία διαδικασία για τον προπονητή ώστε να βγάζει τα συμπεράσματα του ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων. Και είναι μία καλή αφορμή μετά από τέτοια αποτελέσματα (αν και δεν έχουν επί της ουσίας μεγάλη σημασία ως προς το σκορ), να διατηρούν σε επαγρύπνηση τους ποδοσφαιριστές. Κι αυτό, γιατί πρώτον ο κόσμος του Ολυμπιακού δεν θέλει να χάνει ούτε σε φιλικό αγώνα στο… τάβλι και δεύτερον, επειδή τίποτα δεν πρόκειται να τους χαριστεί στη συνέχεια. Ούτε καν στα ματς Ντιναμό Τιφλίδας ή Νέφτσι Μπακού.