Ολυμπιακός – Σάλτσμπουργκ 0-3: Εύκολα λάθη, δύο δοκάρια και ήττα συμπερασμάτων για Μαρτίνς (hls)

ΚΙΡΧΝΤΟΡΦ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 0-3 από την Σάλτσμπουργκ στο τρίτο του φιλικό επί αυστριακού εδάφους, με τους πρωταθλητές Ελλάδας να δίνουν εύκολα φάουλ έξω από την περιοχή και να έχουν δοκάρια με Ελ Αραμπί στο 43’ και Τσούμιτς στο 84’. Άστοχος μπροστά και επιπόλαιος ανασταλτικά ο πρωταθλητής Ελλάδας.

Ολυμπιακός – Σάλτσμπουργκ 0-3: Εύκολα λάθη, δύο δοκάρια και ήττα συμπερασμάτων για Μαρτίνς (hls)

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα από την Σάλτσμπουργκ με 0-3 στο τρίτο του φιλικό επί αυστριακού εδάφους, έχοντας δεχτεί δύο τέρματα από… καραμπόλες (στα πρώτα δύο γκολ κόντραρε η μπάλα και ο Τζολάκης δεν μπορούσε να αντιδράσει), ενώ το τρίτο προήλθε σε ένα χρονικό σημείο που είχε προχωρήσει ο Μαρτίνς σε εννιά αλλαγές στην ενδεκάδα. Εύκολα φάουλ έδωσαν οι Πειραιώτες στο πρώτο ημίχρονο και κατ’ επέκταση τη δυνατότητα να απειληθεί ο Τζολάκης. Οι Ανδρούτσος, Καμαρά και Ραντζέλοβιτς ήταν οι κορυφαίοι του πρώτου 45λέπτου. Ο Κούντε έδειξε αρκετά καλά στοιχεία στο β’ μέρος. Δραστήριος και ο Τσούμιτς, που είχε δοκάρι στο 84’, ενώ και ο Ελ Αραμπί σημάδεψε το δοκάρι στο 43’. Δοκάρι είχε και η Σάλτσμπουργκ στο 90' με τον Αντεγιέμι. Στα θετικά σίγουρα το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είχε περισσότερες ευκαιρίες από τους Αυστριακούς, αλλά το αρνητικό είναι ότι εμφανίστηκε επιπόλαιος στην τελική προσπάθεια σε φάσεις που φαινομενικά έμοιαζαν εύκολες.

Ολυμπιακός - Σάλτσμπουργκ 0-3: Τα γκολ και το δοκάρι του Ελ Αραμπί

ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΜΕ 4-3-3

Δεύτερο σερί φιλικό που ο Πέδρο Μαρτίνς επιλέγει το 4-3-3. Όπως με την Κράσνονταρ, έτσι και με την Σάλτσμπουργκ αποφάσισε να πάει με τριάδα στα χαφ, αλλά αυτή τη φορά δεν είχε τον Εμβιλά. Στη θέση του Γάλλου πέρασε τον Πέπε μαζί με τους Καμαρά και Μπουχαλάκη. Στα γκολπόστ ήταν ο Τζολάκης, στην τετράδα της άμυνας οι Ανδρούτσος, Σεμέδο, Παπασταθόπουλος και Ρέαμπτσιουκ, ενώ η επιθετική τριπλέτα αποτελούταν από τους Ραντζέλοβιτς, Μασούρα και Ελ Αραμπί.

ΔΥΝΑΤΟΣ ΑΕΡΑΣ, ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΚΟΝΤΡΕΣ, ΛΑΘΗ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΔΟΚΑΡΙ

Οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων δεν συνάντησαν τις καλύτερες δυνατές καιρικές συνθήκες, καθώς λίγη ώρα πριν από τη σέντρα είχε πολύ δυνατό αέρα που ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός έπαιζε με κόντρα τον άνεμο. Για αυτό το λόγο άλλωστε οι Αυστριακοί ξεκίνησαν νωρίς-νωρίς να σουτάρουν από μακριά, πιστεύοντας ότι με «σύμμαχο» τον αέρα θα απειλούσαν τον Τζολάκη. Σε δύο περιπτώσεις πάντως που χρειάστηκε ο νεαρός γκολκίπερ, ήταν εκεί που έπρεπε. Ο Ολυμπιακός απείλησε στο 8’ με τον Μασούρα έπειτα από κάθετη πάσα του πολύ καλού στο α’ μέρος Μαντί Καμαρά, με τους Αυστριακούς να «απαντούν» στο 10’ με τον Σέσκο. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ραντζέλοβιτς που έβγαλε σε ακόμη ένα ματς διάθεση σούταρε από καλή θέση, αλλά είδε την μπάλα να κοντράρεται στα σώματα και στο 20’ ο Σέρβος έδωσε στον Καμαρά που από πλάγια θέση δεξιά υποχρέωσε τον Κεν να διώξει σε κόρνερ. Το… κακό συνήθειο για τον Ολυμπιακό στο πρώτο 45λεπτο ήταν ότι έδωσε τρία πολύ εύκολα φάουλ λίγα εκατοστά έξω από την περιοχή, πότε με τον Σεμέδο και πότε με τον Ανδρούτσο. Η Σάλτσμπουργκ τελικά κατάφερε να βρει δίχτυα με την τρίτη, όταν ο Γιουνούζοβιτς έστειλε την μπάλα αρχικά στο σώμα του Ελ Αραμπί, άλλαξε πορεία και ο Τζολάκης την είδε να καταλήγει στην άλλη πλευρά της εστίας από αυτή που κινήθηκε στο 33’. Δύο λεπτά αργότερα μία νέα αδράνεια της ερυθρόλευκης άμυνας έδωσε το δικαίωμα στον Καπάλντο να σουτάρει από το ύψος της περιοχής, την μπάλα να κοντράρει στον Μπουχαλάκη και να «κρεμάει» τον Τζολάκη για το 2-0 υπέρ των Αυστριακών. Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να μειώσει το σκορ με τον Ελ Αραμπί στη μοναδική φάση που τον «τάισαν» οι συμπαίκτες του, αλλά η κεφαλιά του σταμάτησε στο δοκάρι στο 43’.

ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ, ΕΥΚΟΛΟ ΓΚΟΛ, ΚΟΥΝΤΕ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΔΟΚΑΡΙ

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός έως το 64' ήταν καλύτερος, με τον Ανδρούτσο να είναι «μέσα» ως δημιουργός σε τρεις φάσεις για γκολ, ωστόσο, πότε ο Ελ Αραμπί και πότε ο Μασούρας δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα. Μετά το 64' όταν προχώρησε ο Μαρτίνς σε πολλές αλλαγές και με παίκτες που δεν πρόκειται να τους δούμε ποτέ αγωνιζόμενους μαζί σε επίσημο παιχνίδι, η Σάλτσμπουργκ είχε ένα 10λεπτο πολύ καλό και κατάφερε με τον Αντεγιέμι να πετύχει και τρίτο τέρμα στο 67'. Στη συνέχεια, ο Κούντε κέρδισε πολλές μάχες, πήρε αρκετές πρωτοβουλίες και «ανέβηκε» αισθητά ο Ολυμπιακός. Μαζί του και ο Τσούμιτς που επίσης δημιούργησε πονοκεφάλους όταν έγινε κάτοχος της μπάλας από το 75' και μετά. Σε γενικές γραμμές στο τελευταίο τέταρτο ήταν καλύτερος ο Ολυμπιακός, αλλά πάλι δεν μετουσίωσε σε γκολ τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν με κορυφαία τη φάση του δοκαριού του Τσούμιτς στο 84'.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ 0-3

Σκόρερ: 33’ Γιουνούζοβιτς, 35’ Καπάλντο, 67’ Αντεγιέμι.

Συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 64’: Τζολάκης, Ανδρούτσος, Σεμέδο (49’ Μάρκοβιτς), Παπασταθόπουλος, Αποστολόπουλος (49’ Ρέαμπτσιουκ), Πέπε, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Ραντζέλοβιτς, Μασούρας, Ελ Αραμπί.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 64’: Κρίστινσον, Λαλά, Μάρκοβιτς, Καλογερόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Κούντε, Σαπουντζής, Τιάγκο Σίλβα, Βρουσάι, Τσούμιτς, Αλγκασίμ Μπα.

ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ: Κεν, Κοϊτά (34’ Σούσιτς), Κιάεργκααρντ, Γιουνούζοβιτς, Σολέ, Λούντεβιγκ, Σέσκο, Καπάλντο, Γκουίντο, Βέμπερ, Οκαφόρ.

Στο β’ μέρος αγωνίστηκαν και οι Όκο, Ονγκουενέ, Κρίστενσεν, Σάιβαλντ, Ντιαμπού, Μπέρνεντε, Αντεγιέμι, Αντάμου, Μπεκλέ.