Ολυμπιακός: Μετά τον Πικέρες, κοιτάζει σοβαρά και Μοχίκα για αριστερό μπακ

Ο Ολυμπιακός εξετάζει την περίπτωση του Κολομβιανού Γιοχάν Μοχίκα της Τζιρόνα για το αριστερό άκρο της άμυνας μετά τον Χοακίν Πικέρες της Πενιαρόλ.

Ολυμπιακός: Μετά τον Πικέρες, κοιτάζει σοβαρά και Μοχίκα για αριστερό μπακ

Κινείται… λατινοαμερικάνικα Ολυμπιακός στο θέμα του αριστερού μπακ. Κι αυτό, γιατί μετά τον 22χρονο Χοακίν Πικέρες της Πενιαρόλ που έχει ξεχωρίσει το τμήμα σκάουτινγκ και έχει γίνει μία πρώτη προσέγγιση, οι πρωταθλητές Ελλάδας κοιτάζουν και τον Γιοχάν Μοχίκα που απασχόλησε τις τελευταίες μέρες το ρεπορτάζ της ΑΕΚ!

Ο 29χρονος Κολομβιανός αριστερός μπακ ανήκει στην Τζιρόνα και έπαιξε την περασμένη χρονιά στην Αταλάντα (πρώτο μισό της σεζόν) και στην Έλτσε (δεύτερο μισό της σεζόν) με τη μορφή δανεισμού, έχοντας συνολικά 30 συμμετοχές σε Primera Division και Serie A.

Πρόκειται για μία περίπτωση που εξετάζεται από τον Ολυμπιακό, μιας και η Τζιρόνα δείχνει μία διάθεση να τον παραχωρήσει.

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα αν είναι αρκετά ψηλά στη λίστα των Πειραιωτών, όπως είναι για παράδειγμα ο Πικέρες, ωστόσο, τα ισπανικά ΜΜΕ που λένε ότι ο Ολυμπιακός και ο Ερυθρός Αστέρας τον έχουν στη λίστα τους είναι απολύτως αληθή.

Οι πληροφορίες αναφέρουν λοιπόν, ότι οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν συλλέξει όλα τα απαραίτητα στοιχεία, προκειμένου να δει αν υπάρχει πρόσφορο έδαφος για την απόκτησή του με κανονική μεταγραφική. Αξίζει πάντως να αναφέρουμε ότι δεν είναι ο μοναδικός που κοιτάζουν για αριστερά, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι τον περνούν από «ακτίνες Χ».

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Πικέρες που πράγματι είναι πολύ ψηλά στην ερυθρόλευκη ατζέντα, η Πενιαρόλ κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να μην τον χάσει πριν από τον Δεκαπενταύγουστο. Έως τότε έχει σημαντικούς αγώνες και δεν θέλει με τίποτα να τον δώσει με μεταγραφή. Μετά τον Δεκαπενταύγουστο δεν θα είχε κανένα απολύτως πρόβλημα. Το θέμα όμως είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει σκοπό να περιμένει έως τότε για να κλείσει ένα σημαντικό κενό που άφησε η αποχώρηση του Χοσέ Χολέμπας.