Έχει «κάτι» ο Μάρκοβιτς και το έχει «φωνάξει» από την Παρτιζάν

Ο Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς αξίζει της προσοχής του Ολυμπιακού, όχι λόγω της ώριμης εμφάνισής του κόντρα στην Βολφσμπέργκερ, αλλά επειδή έδειξε και την περασμένη σεζόν στην Παρτιζάν ότι υπάρχει λόγος να μείνει στο λιμάνι.

Έχει «κάτι» ο Μάρκοβιτς και το έχει «φωνάξει» από την Παρτιζάν

Ο Ολυμπιακός πριν από δύο καλοκαίρια είχε προχωρήσει σε μία επένδυση από το σερβικό πρωτάθλημα κάτω από τη μύτη συλλόγων από κορυφαίες Λίγκες. Ο λόγος για τον Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς. Δεν κατάφερε να πείσει την πρώτη του χρονιά τον Πέδρο Μαρτίνς, καθώς είχε μπει και καθυστερημένα στην προετοιμασία, ενώ πέρσι το καλοκαίρι έπεσε πάνω στην πανδημία και την «κουτσουρεμένη» προετοιμασία του Ολυμπιακού, με αποτέλεσμα να φύγει δανεικός στην Παρτιζάν.

Ο Σέρβος αμυντικός αγωνίστηκε το Σάββατο (26/6) στο φιλικό απέναντι στην Βολφσμπέργκερ στην Αυστρία. Πάντοτε ήμασταν της άποψης ότι τα φιλικά γενικότερα δεν πρέπει να τα λαμβάνουμε υπόψη πολύ σοβαρά. Θα πρέπει να τους δίνεται η αξία που τους αναλογεί και όχι να τα αντιμετωπίζουμε λες και πρόκειται για επίσημα. Ναι μεν βγαίνουν συμπεράσματα, κυρίως για τους προπονητές, αλλά δεν υπάρχει λόγος να βιαζόμαστε για κανέναν, είτε για παίκτη που μπορεί να ήταν απογοητευτικός στο πρώτο φιλικό, είτε για παίκτη που μπορεί να διέπρεψε.

Θεωρούμε ωστόσο ότι αξίζει να ανοίξει μία κουβέντα για τον Μάρκοβιτς. Ο Σέρβος έβγαλε ωριμότητα απέναντι στην Βολφσμπέργκερ και μία εικόνα ενός κοντρολαρισμένου αμυντικού που δεν έκανε ούτε υπερβολές, ούτε επιπόλαιες ενέργειες, ούτε είχε κακές τοποθετήσεις. Παρουσίασε την εικόνα ενός στόπερ που έκανε μετρημένες κινήσεις και ήταν στη θέση του όποτε χρειαζόταν να επέμβει.

Προσοχή: Δεν λέμε ότι ο Μάρκοβιτς πρέπει να πάρει περισσότερες ευκαιρίες σε επίσημα ματς λόγω της παρουσίας του στο χθεσινό φιλικό. Απλώς, αξίζει περισσότερων ευκαιριών μεταξύ άλλων και λόγω της περσινής του παρουσίας στην Παρτιζάν, όπου ήταν ο πρώτος παίκτης της ομάδας του Βελιγραδίου!

Σίγουρα ήταν μία καλή αρχή το φιλικό με την Βολφσμπέργκερ. Απλώς, αν π.χ. σήμερα (27/6, 19.00) κόντρα στην Κράσνονταρ δεν παρουσιαστεί το ίδιο καλός, δεν πρέπει να αρχίσουμε να λέμε ή να γράφουμε ότι… μπάζει νερά η περίπτωση του Μάρκοβιτς.

Κατά τη γνώμη μας, ο Σέρβος στόπερ μπορεί να εξελιχθεί σε μία από τις φετινές αποκαλύψεις. Στήριξη θέλει, γιατί δείχνει ότι «κάτι» έχει ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής… Και σε πρώτη φάση ο Μαρτίνς δείχνει ότι θα του την δώσει.