Βόλφσμπεργκερ – Ολυμπιακός 0-1: Πρώτο δείγμα θετικό οι «νεοσύλλεκτοι» και ο Χασάν το γκολ!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ - ΒΕΡΓΚΛ, ΑΥΣΤΡΙΑ: Πρώτο φιλικό επί αυστριακού εδάφους για τον Ολυμπιακό κόντρα στην Βολφσμπέργκερ που συνοδεύτηκε με νίκη (1-0). Το πρώτο γκολ της χρονιάς ο Αχμέντ Χασάν στο 62', έπειτα από ωραία ενέργεια του κορυφαίου Ματιέ Βαλμπουενά. Θετικό το πρώτο δείγμα των Μάρκοβιτς και Αποστολόπουλου, ορεξάτος ο Λαλά. Δοκάρι ο Τικίνιο στο 41'. 

Βόλφσμπεργκερ – Ολυμπιακός 0-1: Πρώτο δείγμα θετικό οι «νεοσύλλεκτοι» και ο Χασάν το γκολ!

Νικηφόρα μπήκε ο Ολυμπιακός στη σεζόν 2021-22, έστω και σε φιλικό επίπεδο. Στο πρώτο του ματς επί αυστριακού εδάφους επικράτησε με 1-0 της Βολφσμπέργκερ στο Βεργκλ με σκόρερ τον Χασάν στο 62', ενώ ο Τικίνιο είχε δοκάρι στο 41'. Πολύ θετικά τα πρώτα σημάδια των Μάρκοβιτς και Αποστολόπουλου, ενώ και ο Λαλά «έδειξε» πράγματα στο πρώτο του ματς για τη νέα σεζόν. Σίγουρα το παιχνίδι δεν είναι ασφαλές για πολλά συμπεράσματα, έχει ακόμα δρόμο ο Ολυμπιακός, ωστόσο, ο Μαρτίνς ήταν ευχαριστημένος απ' όλα όσα είδε. Ο Κουντέ δεν πήρε χρόνο συμμετοχής.

ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

Το είχε προαναγγείλει στους παίκτες του ο Πέδρο Μαρτίνς ότι θα έβαζε δύο διαφορετικές ενδεκάδες στο πρώτο φιλικό επί αυστριακού εδάφους. Η αρχική ήταν με σχηματισμό 4-4-2, με τον Τζολάκη στα γκολπόστ, τους Βρουσάι (δεξί μπακ), Αβραάμ, Παπασταθόπουλο και Ανδρούτσο (αριστερό μπακ), τους Πέπε και Τιάγκο Σίλβα στα χαφ, τον Ραντζέλοβιτς στα δεξιά της επίθεσης, τον Φορτούνη στα αριστερά και τους Ελ Αραμπί – Τικίνιο στην κορυφή. Στο β’ μέρος άλλαξε το σχήμα σε 4-3-3 με τον Καραργύρη στα γκολπόστ (στο 60’ πέρασε τον Κρίστινσον), τους Λαλά, Σεμέδο, Μάρκοβιτς και Ρέαμπτσιουκ στην άμυνα, τους Εμβιλά, Μπουχαλάκη, Καμαρά στα χαφ, τους Μασούρα και Βαλμπουενά στα φτερά και τον Χασάν στην κορυφή.

ΕΙΧΕ «ΘΡΑΣΟΣ» Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΟΚΑΡΙ Ο ΤΙΚΙΝΙΟ

Σε τέτοιου είδους φιλικά είναι λογικό τα βλέμματα να πηγαίνουν πάνω στα νέα μεταγραφικά αποκτήματα ή στους παίκτες που επέστρεψαν από δανεισμό. Στο πρώτο ημίχρονο έως και το 25’ η Βολφσμπέργκερ έδειχνε να πατάει καλύτερα στον βαρύ αγωνιστικό χώρο και τον Ολυμπιακό να δυσκολεύεται να φέρει την μπάλα στην περιοχή, μολονότι οι Φορτούνης και Ραντζέλοβιτς έδειχναν ορεξάτοι. Ο μεν Τζολάκης στο 8’ σε κοντινή προβολή του Βίζινγκερ με μία σωτήρια επέμβαση κράτησε το 0-0. Μετά την έξοδο του Φορτούνη λόγω τραυματισμού στο 27’, άρχισε ο Ολυμπιακός να έχει ένα πιο ορθολογικό σχήμα. Μπήκε ένα κανονικό αριστερό μπακ (Αποστολόπουλος) και «τσούλησε» κάπως καλύτερα η ομάδα του Πειραιά. Ο νεαρός μπακ είχε ποδοσφαιρικό «θράσος», πήρε πολλές πρωτοβουλίες και από τα δικά του πόδια δημιουργήθηκε η πρώτη φάση του Τικίνιο στο 37’ που από κοντά πλάσαρε και η μπάλα κόντραρε καταλήγοντας κόρνερ. Εν ολίγοις έδειξε αποφασισμένος να κερδίσει με το καλημέρα τη θέση του στο ρόστερ των Πειραιωτών και να μην… ανεβοκατεβαίνει ανάμεσα σε πρώτη και Ολυμπιακό Β’. Ο δε Τικίνιο στο 41’ είχε και δοκάρι (στο 44’ απάντησε στα δοκάρια και ο Νιενγκ), δείχνοντας ότι αν του παρουσιαστεί η ευκαιρία, τότε εκτελεί αμέσως και δίχως χρονοτριβή. Όσο για τον Πέπε; Έδειξε να έχει καλές επαφές με την μπάλα στα πόδια, ναι μεν να κάνει τα λαθάκια του, αλλά το πρόσημο στο τέλος να είναι θετικό. Έχει φυσικά δρόμο ακόμα ο Πορτογάλος για να πείσει τους Πειραιώτες για την παραμονή του.

ΠΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΣ, ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΤΑ ΑΚΡΑ, ΩΡΙΜΟΣ ΜΑΡΚΟΒΙΤΣ ΚΑΙ… ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΧΑΣΑΝ

Η ενδεκάδα του δευτέρου ημιχρόνου αποδείχθηκε πολύ πιο δημιουργική και αυτό ήταν δικαιολογημένο σε πολύ μεγάλο βαθμό. Οι Εμβιλά, Μπουχαλάκης και Καμαρά συνεννοούνταν με κλειστά μάτια, ενώ τόσο ο Μασούρας, όσο και ο Βαλμπουενά ήταν πολύ ορεξάτοι. Μάλιστα στο 62’ από τα πόδια του Γάλλου, ο Χασάν έσπρωξε ουσιαστικά την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Ένα λεπτό αργότερα ο Αιγύπτιος θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματά του, αλλά ο Κόφλερ είπε «όχι». Το 4-3-3 ήταν πιο λειτουργικό, με τον Ρέαμπτσιουκ να έχει αρκετά ανεβάσματα από τα αριστερά, τον Λαλά επίσης να παίρνει αρκετές πρωτοβουλίες από δεξιά (με ένα τακουνάκι έβγαλε ωραία την μπάλα στον Μασούρα για το 0-2 στο 74’, αλλά το σουτ του Έλληνα εξτρέμ κόντραρε) και με τον Μάρκοβιτς να βγάζει ωριμότητα δίπλα στον Σεμέδο. H Βολφσμπέργκερ είχε εγκλωβιστεί και δεν μπορούσε να προκαλέσει τον παραμικρό κίνδυνο στον Κρίστινσον. Οι Πειραιώτες συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο με κύριο εκφραστή τον Βαλμπουενά και έχασε άλλες τρεις ευκαιρίες με Αλγκασίμ Μπα (έπαιξε κάτι μεταξύ «δεκαριού» και κρυφού κυνηγού) στο 80’, με Μασούρα στο 82’ και Εμβιλά στο 84’.

ΒΟΛΦΣΜΠΕΡΓΚΕΡ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1

Γήπεδο: Βεργκλ Αυστρίας

Διαιτητής: Σβάιμπερ (Αυστρία)

Σκόρερ: 62’ Χασάν

Κίτρινες: Παπασταθόπουλος, Ραντζέλοβιτς.

ΒΟΛΦΣΜΠΕΡΓΚΕΡ: Κόφλερ, Ντιενγκ (46’ Γκιορμπελίτζε), Βίζινγκερ (61’ , Λιντλ, Λάιτγκεμπ, Σέρζερ (46’ Γιάσιτς), Μπαουμγκάρτνερ (46’ Χένρικσον), Βέρνιτζνιγκ (70’ Σκεντέροβιτς), Στράτζνιγκ (61’ Τάφερνερ), Λοκοσβίλι (46’ Γκούγκανιγκ), Ντέντιτς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Α’ ΜΕΡΟΣ (4-4-2): Τζολάκης (31’ Καραργύρης), Βρουσάι, Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος, Ανδρούτσος, Τιάγκο Σίλβα, Πέπε, Ραντζέλοβιτς, Φορτούνης (27’λ.τρ. Αποστολόπουλος), Ελ Αραμπί, Τικίνιο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β’ ΜΕΡΟΣ (4-3-3): Καραργύρης (60’ Κρίστινσον), Λαλά, Σεμέδο, Μάρκοβιτς, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (79’ Αλγκασίμ Μπα), Καμαρά, Μασούρας, Βαλμπουενά, Χασάν.