Η τέταρτη προετοιμασία του Μαρτίνς με τον Ολυμπιακό

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΣΤΑΝΣ, ΑΥΣΤΡΙΑ: Για τον Πέδρο Μαρτίνς αυτή είναι η τέταρτη προετοιμασία του με τον Ολυμπιακό. Οι προκλήσεις, οι διαφορές και οι στόχοι.

Η τέταρτη προετοιμασία του Μαρτίνς με τον Ολυμπιακό

Πρώτη ημέρα του Ολυμπιακού στην Αυστρία και το πιο σημαντικό στάδιο της προετοιμασίας του ξεκίνησε. Η ομάδα του Πειραιά θα παίξει έξι φιλικά παιχνίδια έως τις 4 Ιουλίου που θα παραμείνει στην Αυστρία. Είναι λογικό τα πάντα να επικεντρώνονται στα νέα πρόσωπα. Ο κόσμος περιμένει να πάρει μία γεύση από Τικίνιο και Κουντέ, από Τσούμιτς και Μάρκοβιτς, αλλά ακόμη κι από τους πιτσιρικάδες που είναι αξιόλογοι.

Εμείς θα σταθούμε, όμως, στον Πέδρο Μαρτίνς για τον οποίο αυτή είναι η τέταρτη προετοιμασία του με την ομάδα του Πειραιά. Ο Πορτογάλος τεχνικός συνεχίζει να γράφει ιστορία με την ερυθρόλευκη φόρμα και για τέταρτο καλοκαίρι έχει αναλάβει να χτίσει την ομάδα που θα διεκδικήσει τους εγχώριους τίτλους και παράλληλα μία καλή πορεία στην Ευρώπη.

Το καλοκαίρι του 2018 ίσως να ήταν το πιο δύσκολο για τον 50χρονο κόουτς, διότι κλήθηκε να χτίσει από την αρχή έχοντας αναλάβει μία ομάδα που είχε χάσει τα πάντα και βρισκόταν σε μία δύσκολη κατάσταση έπειτα από μία καταστροφική σεζόν. Το καλοκαίρι του 2019 επιβαλλόταν να φτιάξει την ομάδα που θα επέστρεφε στους τίτλους και να εξαργύρωνε την εμπιστοσύνη που του έδειξε η διοίκηση και τον διατήρησε στον πάγκο παρά την απώλεια του πρωταθλήματος. Το περσινό καλοκαίρι είχε την ιδιαιτερότητα της πανδημίας, αλλά παρόλα αυτά πέτυχε τους στόχους του, μπήκε στους ομίλους και πήρε το πρωτάθλημα.

Αυτό το καλοκαίρι θεωρητικά μοιάζει να είναι πιο απλό. Σε κάποια σημεία ίσως και να είναι, αλλά αυτό είναι λογικό να συμβαίνει έπειτα από τρεις σεζόν στον πάγκο του Ολυμπιακού. Φαίνεται η πολύ καλή επικοινωνία που έχει με τους παίκτες. Ξέρουν τι ζητάει και ξέρει τι θα του δώσει ο καθένας. Και πάλι όμως έχει να κερδίσει στοιχήματα και πάλι έχει μπροστά του προκλήσεις. Είναι φανερό ότι παίκτες κλειδιά θα αποχωρήσουν από την ομάδα με πρώτο τον Σα και με τους Καμαρά, Σεμέδο να είναι ερωτηματικά. Ο κόουτς θα κληθεί να καλύψει αυτά τα κενά, αλλά και πάλι θα κληθεί να φτιάξει την ομάδα που θα ανταποκριθεί στα προκριματικά και θα μπει ξανά στους ομίλους.